Ferhat Cakar isimli hastamız kayıt oldu (8 saat önce) Adem kaymak isimli hastamız kayıt oldu (11 saat önce) Uzm. Dr. Serkan Yalaki doktorumuza soru soruldu (11 saat önce) Pınar Kabadayı isimli hastamız kayıt oldu (11 saat önce) Uzm. Dr. Serkan Yalaki doktorumuza soru soruldu (11 saat önce) Suzan Akın isimli hastamız kayıt oldu (12 saat önce) Prof. Dr. Hüseyin Koca doktorumuza soru soruldu (12 saat önce) Hüseyin özkan isimli hastamız kayıt oldu (12 saat önce) Prof. Dr. Kenan Yılmaz Ömürlü doktorumuza soru soruldu (13 saat önce) Gülşen içke isimli hastamız kayıt oldu (13 saat önce) Resul sucu isimli hastamız kayıt oldu (14 saat önce) Suzan Akın isimli hastamız kayıt oldu (14 saat önce) GÜRGÜN KABUL isimli hastamız kayıt oldu (15 saat önce) Sema altın isimli hastamız kayıt oldu (16 saat önce) Prof. Dr. Kenan Ateş doktorumuza soru soruldu (16 saat önce) AYŞE KESKİN isimli hastamız kayıt oldu (19 saat önce) Müberrah Gökdağ isimli hastamız kayıt oldu (20 saat önce) Nurettin yaşar isimli hastamız kayıt oldu () Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Saygılı doktorumuza soru soruldu () Ayşegül dişli isimli hastamız kayıt oldu ()

Uzmanlıklar

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlığı

Beyin ve Sinir Cerrahisi


Beyin ve Sinir Hastalıkları, beyin ve omurilik dokusundan kaynaklanan ya da bu dokulara baskı yapan tümörlerin tedavisinin yanı sıra bel ve boyun fıtığı başta olmak üzere, kafa ve omurilik yaralanmaları, beyin damar tıkanıklıkları ve beyin kanamaları, beyni ve omuriliği besleyen damarlarda oluşan anevrizma yani baloncuklaşma gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.

Boyun damarlarında oluşan daralmalar ve yeni doğanlarda sinir sistemi oluşumu esnasında gelişen hastalıklar,

ilaç tedavisine cevap vermeyen epilepsi,

seçilmiş Parkinson vakaları gibi pek çok hayati fonksiyonu etkileyen hastalıklara cerrahi yöntemler ile müdahale eden bölümdür.

Beyin ve sinir hastalıkları kliniğinde hem yetişkin hem de çocuk hasta gruplarında görülen hastalıkların tanı ve tedavisi yapılır.

Cerrahi ve mikro cerrahi işlem sırasında pek çok ileri teknoloji cihazın kullanıldığı bilim dalında görev alan hekimler 6 yıl tıp fakültesi eğitiminin ardından beş ya da altı yıl uzmanlık eğitimi alır.

Nöroloji, nöroradyoloji, nöroanestezi bölümleri ile birlikte çalışılarak gerekli tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı nöroşirürji bilim dalında uzman olan doktorlara nöroşirürjiyen ya da beyin cerrahı denir.

Nöron ve şirürji kelimelerinden türetilen nöroşirürjinin sözlük anlamı "sinir sistemi yaralarını iyi edendir."

Beyin Cerrahları,

  • Tümörleri Çıkarmak,
  • Kronik Ağrıyı Gidermek,
  • Yaraları Tedavi Edebilmek,
  • Damar Bozukluklarına Müdahale Edebilmek,
  • Parkinson ve Epilepsi gibi Hastalıkları Tedavi Etmek için 

Beyin, Omurilik ve Periferik Sinirler üzerinde ameliyat yaparlar.

Nöroşirurji, diğer bir deyişle Beyin ve Sinir Hastalıkları uzmanları, beyin ve omurilik dokusundan kaynaklanan ya da bu dokulara baskı yapan tümörlerin

Tedavilerinin yanı sıra

  1. Bel ve Boyun Fıtığı,
  2. Kafa ve Omurilik Yaralanmaları, 
  3. Beyin Damar Tıkanıklıkları
  4. Beyin Kanamaları, 
  5. Beyni ve Omuriliği Besleyen Damarlarda oluşan Hastalıkların

tedavileri için de ameliyatlar yaparlar.

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Nasıl Olunur?

  • İlk Olarak, tabi ki Tıp Fakültesini kazanmak ve altı yıllık tıp eğitimi tamamlanmalıdır.
  • Tıp fakültesini bitirdikten sonra bir beş yıl da beyin cerrahi alanında uzmanlaşma sürecinde başarılı olmak gerekmektedir.
  • Staj sürecinde ise pratik ve uygulama çalışmaları yapılıp başarılı olmak gerekmektedir
  • Beş yıl bitiminde son bir sınava girerek beyin cerrahı unvanına hak kazanılmaktadır.

Yukarıdaki konu ve Sorular için web sitemizi ziyaret ediniz.

www.doktorbul.com'u

Ziyaret Edin, Randevu Alın, Tedavi Olun

Uzmanlık Alanının İlgilendiği Hastalıklar
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlığı İle İlgili Soru Sor
Hata! Kod:xe