Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir sorusuna baktığımız zaman özellikle sivrisinekler bazı kişilerin oldukça canını sıkmaktadır. Yazın özellikle sivrisinek ile alakalı olarak çok fazla şikâyet bulunulmaktadır. Hatta bazı bölgelerde sıcak ve nemden kaynaklı olarak çok fazla şikayet artmaktadır. Bunlara baktığımız zamanlarda özelikle yazın kişinin balkonda ormanda açık havada dolaşmasına engel olmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için artık geliştirilen spreyler bulunmaktadır. Bu spreyler sayesinde kişinin sinek yaklaşmasına ve ısırığına karşı korumaktadır. Ama sivrisinek ısırığı deyip geçmemek gerekmektedir. Burada sivrisinek ısırıkları ile alakalı olarak enfeksiyonlarda kapılmaktadır. Bu anlamda eğer ki bu tarz bir durum ile karşılaşırsanız ve ısırık bölgesinde kızarıklık ve su toplaması gibi bir durum söz konusu ise bir enfeksiyon doktoruna görünmek fayda sağlayacaktır.

Bebeklerde Sivrisinek Isırığı İle Alakalı Neler Yapılabilir?

Bebeklerde sivrisinek ısırığı ile alakalı neler yapılabilir özellikle bebeklerde oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Burada bebekler kesinlikle yetişkinlere göre daha naif bir cilt yapısı bulunmaktadır. Bu nedenden kaynaklı olarak dışarıdan gelebilecek herhangi bir ısırık sebebi ile bebeklerde enfeksiyona sebep olabilmektedir. Bebeklerde eğer ki sivrisinek ısırığının kızarık olmaya başlaması ile alakalı olarak sudoco krem kullanabilirsiniz. Ya da kantaron yağı kullanabilirsiniz. Bu da bebeklerde enfeksiyon oluşumunun önüne geçecek olan etmenler arasındadır. Ama eğer ki su toplaması ya da iltihaplı gibi sarımsı bir oluşum söz konusu ise kişinin bir enfeksiyon doktoruna götürmeniz size fayda sağlayacaktır.

Sivrisinek Isırığı Kaşıntıya Sebep Olur Mu?

Sivrisinek ısırığı genellikle sinekler tarafından özellikle kılcal damarların geçtiği yerden çıkarılmaktadır. Bu bölgelere bakacak olursal özellikle kişiden kan almaktadır. Sivrisinekler insanların kanını emerek beslenirler. Burada önemli olan kılcal damarların vücudumuzun dolaşım sistemlerinden biridir. Sivrisinekler ısırırken ürettiği bir sıvı bulunmaktadır. Bu sıvıyı kişiyi ısırınca derisinin altına bırakmaktadır. Bu ısırık kişinin bağışıklık sistemi tarafından tehlike olarak algılanmaktadır. Bu tehlike olarak algılandığı zamanda da bu bölgede bir sıcaklık artışı yaşanmaktadır. Bunun ilerlemesinde kişinin kaşınması başlayacaktır. Kaşınma kişi için bir ağrıya sebep olmamaktadır. Ancak kişi de rahatsızlığa sebep olabilmektedir. Bazı kişilerde sivrisinek sadece ciltte kabarıklık ve kaşıntıya sebep olmaktadır. Burada kişiyi ısırması ile kişi de alerjik reaksiyonlara da sebep olmaktadır. Bu sebep olması ile alakalı olarak vücutta küçük bir su toplaması söz konusu olmaktadır.

Sivrisinek Isırığı Ne Zaman Geçer?

Sivrisinek ısırığı ne zaman geçer oldukça araştırılmaktadır. Özellikle bebekler ile alakalı olarak çok can sıkıcı olmaktadır. Burada kişinin bu ısırıkları dikkate alması gerekmektedir. Burada sivrisinek ısırığı normal zamanlarda maksimum 6 saat içerinde geçmektedir. Ama genellikle ısırık ile alakalı olarak karşımıza çıkan durum ise kişinin 48 saat içerinde çıkmaktadır. Burada sivrisinek ısırığı küçük kırmızı noktalar şeklinde belli olmaktadır. Daha sonra kaşıntı ile birlikte bu arada sarımsı bir iltihap gözlemlenir. Bura genellikle ödem toplamaya başlar daha sonrasın da sivrisinek ısırıkları ile 2 3 gün içerinde geçecektir.

Bebeklerde Sivrisine Isırığı Tehlikeli M?

Bebeklerde sivrisinek ısırığı tehlikeli mi diye soruluyorsa genellikle yetişkinlere oranla daha tehlikelidir. Bunun en büyük sebebi ise sivrisineğin deri altına bıraktığı sıvıdan kaynaklanmaktadır. Bu sıvı kişinin enfeksiyon kapmasına ödem toplamasına sebep olabilmektedir. Bu durum ise bebeklerde tehlikeli olabilmektedir. Bu bebeklerde vücuda giren sıvının tehlikeli olmasından kaynaklı olarak bebeklerde daha büyük risk oluşturmaktadır. Bebeklerde sivrisinek ısırığından korumak ise daha zorlu bir süreçtir. Çünkü bu süreçte bebekleri saklamak ve gizlemek sıkıntı olabilmektedir.

Bebeklerde doğal yöntemlerle elde edilmiş olan spreyler ile sivrisinek vücuttan uzaklaştırılabilirler. Bu sıvının oldukça doğal olması gerekmektedir. Çünkü bebeklerin farklı bir yapıları bulunmaktadır. Daha naif ve daha hassas sistemleri bulunmaktadır. Bu yöntem ile alakalı olarak yaz aylarında bebeklere kısa kollu ile giyinmesi veya gezdirilmesi ile alakalı olarak bu durum oldukça özen göstermek gerekmektedir. Ama bebek ile alakalı olarak da eğer ki bir sprey kullanılacak ise 2 ay geçmesi gerekmektedir.

Sivrisinek Isırığı İçin Doğal Çözümler

Sivrisinek ısırığı ile alakalı olarak evde de uygulayabileceğiniz çözümler bulunmaktadır. Bunlara bakacak olursak ilk başlangıç olarak bu bölgenin temizlenmesi gerekmektedir. Burada herhangi bir şeye ihtiyacınız bulunmamaktadır. Sabun ile temizlik yapabilirsiniz. Sadece sabun ve su ile yapacağınız bu işlem ısırık bölgesinin enfeksiyon kapmasının önüne geçecektir. Eğer ki sivrisinek ısırığının su toplaması ya da kaşınması ve kızarıklık durumunda ise bu bölgeye soğuk uygulayabilirsiniz. Soğuk kompres de kişinin rahatlamasına fayda sağlayacaktır. Hem de evde kolaylıkla uygulayabileceksiniz. Burada bu bölgede özellikle bir tahriş bulunuyorsa ısırığın çevresinin su toplaması ya da ödem toplaması gibi bir durum söz konusu ise de bu bölgenin temizliği sirke ile yapılmalıdır. Sirke özellikle çok güçlü doğal bir antibiyotiktir. Isırığın çevresinde olan mikrobun ölmesine fayda sağlayacaktır. Bu durumların dışında başka dikkat edilmesi gereken konu ise eğer ki çok ciddi bir kızarıklık var ise kişinin ağrısı da var ise bir enfeksiyon doktoruna gitmesi gerekmektedir. Bu sebepten kaynaklı olarak da kişinin alerjik reaksiyon göstermesi durumu söz konusu olabilir. Alerjik reaksiyonlar kişi için hayati ve ciddi tehlikeler doğurabilmektedir. Bu sebepten kaynaklı olarak da tıbbi bir müdahale alınması ve uygulanması oldukça önem teşkil etmektedir.

Sivrisinekten Korunma Yolları

Sivrisinekten korunma yollarını sizin için bir araya getirdik:

  • Genellikle uyurken mümkün olduğu kadar uzun kıyafetler giymek gereklidir. Yaz ayında ise ince pamuklu olan kumaşlar tercih edilebilir     
  • Sivrisinek koruyuculardan faydalanabilir teknoloji de meydana gelen değişiklikler ile birlikte çok fazla sayıda tür ve çeşiti çıkmıştır       
  • Siyah giysiler giyilmemelidir     
  • Burada sıkı sık duş almak ta alabileceğiniz önlemler arasındadır. Terli ve nemli olmamaya dikkat ederek sivrisineklerden korunma için size yardımcı olacaktır. ·        
  • Pencerelere ve kapılara sineklerin içeriye girmesini önleyecek olan tüllerden geçirilebilir     
  • Sivrisineklerden korunmak için çeşitli krem ve spreylerde kullanılabilir.