Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği neden olur? Mide şişkinliği için neler yapmak gerekir? Midede gaz ve şişkinlik nasıl giderilir? Mide şişkinliğine iyi gelen şeyler nelerdir? Mide şişkinliği nasıl önlenir ya da geçmeyen mide şişkinliği hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Mide son derece hassas bir organımız olduğu için vücutta meydana gelen en ufak sorun bile bu organla ilgili bir takım sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olur. Mide ağrısı ya da sindirim sistemi ile ilgili bir takım problemler son derece ciddi sonuçlara yol açabilecek ve yaşam kalitesini hemen hemen yarı yarıya düşürecek olan bir durumdur. Mide şişkinliği gibi bir sorun ile sürekli olarak karşı karşıya kalmak da oldukça büyük bir sağlık sorununun habercisi olarak düşünülebilir. Özellikle de genetik olarak mide rahatsızlıkları söz konusu ise bu durum çok daha ciddi bir hal alır. İşte tam da bu sebepten dolayı sürekli mide şişkinliği ya da mide problemleri yaşayan bir kişi mutlaka bir doktora gitmek zorundadır. Aksi halde ilerleyen süreçte çok daha ciddi bir mide hastalığına yakalanma riski son derece büyük olacaktır.  

Mide rahatsızlıkları ya da sürekli olarak mide şişkinliği sorunu ile karşılaşıyorsanız mide şişkinliğine ne iyi gelir adlı bu yazımıza göz atmak sizin için son derece faydalı olacaktır. Bu yazımızda sizler için mide şişkinliği nedir? Neden olur? Mide şişkinliği nasıl geçer? Kabızlık ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? Hazımsızlık durumunda neler yapılması gerekir gibi bir takım konuları tek tek ele aldık.

Mide Şişkinliği Nedir?

Mide şişkinliği nedir?sorusuna en basit şekilde bir açıklık getirecek olursak, mide şişkinliği için sindirim sisteminde yer alan kasların işlev bozukluğu yaşaması durumundan söz edebiliriz. Genel olarak midede ya da karın bölgesinde sert bir şey varmış gibi hissetmek ya da karın bölgesinin davul gibi gerilmiş olması mide şişkinliği olarak tanımlanır.

Mide Şişkinliği Belirtileri Nelerdir?

Mide şişkinliği belirtileri nelerdir bilirseniz bu tip bir sorun ile karşı karşıya geldiğiniz zaman daha kolay ve net çözümler üretebilmek adına rahatsızlığın sebebini tespit etmeniz daha kolay olacaktır. Herhangi bir rahatsızlığın sebebinin bilinmesi her zaman için en hızlı çözüm yoluna kestirmeden gitmenizi sağlar. Bu sebepten dolayı mide şişkinliği belirtileri için şunları söylemek mümkündür;

  • Sürekli olarak geğirme     
  • Karın boşluğunun gözle görünür bir şekilde büyümesi      
  • Karın ağrısı ve kramp      
  • Karın bölgesi ve midede hissedilen gerilme ya da kasılmalar       
  • Midede çok şiddetli bir basınç hissi       
  • Büyük abdesti yapamamak yani kabızlık

Mide Şişkinliği Neden Olur?

Mide şişkinliği neden olur sorusu genel olarak sağlıklı bir beslenme planına sahip olmayan ve düzensiz yemek yiyen kişiler tarafından en çok araştırılan konular arasına yer alan bir soru olarak karşımıza çıkar. Mide şişkinliği nedenleri olarak aşağıdaki maddeleri sıraladık;

  • Kabızlığa neden olan durumlar      
  • Mide fıtığı       
  • Çok fazla yemek yeme       
  • Safra kesesi problemleri       
  • Çölyak hastalığı        
  • Çok dazla gazlı içecek tüketmek         
  • Alkol kullanımı       
  • Bağırsaklarda meydana gelen bir takım sorunlar

Mide şişkinliğine sebep olan şeyler konusunu tek tek ele alacak olursak; mide şişkinliği gibi bir sorun, bir takım mide hastalıklarını saymazsak yeme bozuklukları ya da mide ve bağırsak kaslarındaki bazı bozukluklardan ötürü meydana gelir diye bir yorum yapabiliriz. Mesela bunun için en çok yaygın olan nedenlerden biri asitli içecekleri fazlaca tüketmek olacaktır. Yemeklerin yanında genellikle gazlı bir içecek tercih eden biriyseniz mide şişkinliği gibi bir sorun ile karşı karşıya gelme olasılığınız son derece yüksek olacaktır. Bunun yanı sıra yemek yeme düzeninizin de bozuk olması mesela düzenli olarak belli saatler içerisinde yemek yiye biri olmamak ya da çok fazla abur cubur tüketmek gibi bir takım alışkanlıklar da mide şişkinliğine neden olacaktır. Bütün bunların yanı sıra kabızlığa yol açan pek çok durum da mide şişkinliği gibi bir sorunun ortaya çıkmasına neden olur. Bunu da bir örnekle açıklayacak olursak büyük abdesti sürekli olarak ertelemek ya da çok fazla patates veya muz gibi kabızlığa neden olabilecek olan besinleri tüketmek kabızlıktan kaynaklanan bir mide şişkinliğinin meydana gelmesine neden olur.

Sürekli Mide Şişkinliği Hangi Hastalığın Belirtisidir?

Sürekli mide şişkinliği hangi hastalığın belirtisidir diye soracak olursanız kronik bir mide şişkinliği yani hemen hemen her gün ya da iki güne bir yaşanan bir mide şişkinliği, mide kanseri, safra kesesi hastalıkları, çölyak ya da mide fıtığı veya da bağırsak işlev bozukluğu gibi bir takım hastalıkların habercisi olabilir. Bazı kişilerde yapısal olarak genetik bir huzursuz bağırsak sendromu ya da laktoz alerjisi de söz konusu olabilir. Bu nedenle genetik olarak bu tip bir sorun yaşayan kişiler süt ve süt ürünleri tüketimine dikkat etmelidir.

Mide Şişkinliği Nasıl Geçer?

Mide şişkinliği nasıl geçer? Konusu ile ilgili olarak bu konuda alternatif tıpta bir takım araştırmalar yapılmaktadır. Bu araştırmalardan yararlanacak olursak mide şişkinliği ilaçsız nasıl geçer gibi bir soruya da yanıt bulabiliriz. Karın şişkinliğine ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu araştırmalarına bakacak olursak limonlu su ya da melisa çayı gibi bir takım alternatifler karşımıza çıkar.

Mide şişkinliğini gidermek için ne yapmak lazım diye düşünecek olursak genellikle bazı rahatlatıcı özellikleri olan bitkilerin çayları bu konuda bize son derece yardımcı olacaktır. Eğer ki ilaç kullanmaya ya da herhangi bir tıbbi müdahaleye gerek duymadan mide şişkinliği için evde çözüm yolu arıyorsanız; anason çayı, melisa çayı, rezene çayı ya da limonlu su gibi doğal yöntemler her zaman için işe yarayacaktır.

Mide Şişkinliğine Hangi Hareketler İyi Gelir?

Mide şişkinliğine hangi hareketler iyi gelir diye soracak olursanız, mekik çekmek ya da bir takım rahatlatıcı yağlar kullanarak karın bölgesine yapılan bir masaj mide şişkinliğinin giderilmesine iyi gelecektir.