Masseter Botox- Masseter Botoksu Fiyatı

masseter botoksu

Masseter Botoks Nedir?

  Bu yazımızda bir botoks uygulaması olan masseter botoksu nedir? Masseter botoksu neden yapılır? Masseter botoksu fiyatları? Masseter botoksu diş sıkma ilişkisi nedir? Masseter botoksu yaptıranlar.Masseter botoksu ne kadar kalıcıdır? Masseter botoksu uygulaması? Çene Botoksu? Çene Ameliyatı mı Masseter botoks mu? Konularında bazı bilgiler vermeye çalışacağız. Çenemizin yanında bulunan ve en kuvvetli çiğneme kası olarak tarif edilen kasın adı masseter kasıdır. İşte bu masseter kasının fazla büyümesi ve hatta dışarıdan bile görülecek hale gelmesine masseter kası büyümesi ya da tıp dilinde masseter hipertrofisi adı verilmektedir. Masseter botoksu denilen uygulama ile bu kasın bulunduğu yüzün alt kısmının inceltilmesi sağlanır. İşte yüzün alt kısmında meydana gelmiş olan bu bozuklukların düzeltilmesi için uygulanan botoks yöntemine masseter botoksu adı verilmektedrir.

Masseter Botoksu Diş Sıkma

Masseter kasının aşırı büyümesinin sebepleri arasında diş sıkma ve gıcırdatma gelmektedir. İnsanlar hayatlarının bazı bölümlerinde bilerek ya da istem dışı olarak dişlerini sıkıp, gıcırdatmaktadırlar. Bu eylem aşırı stres altında bulunan kişilerde daha sık olarak görülmektedir. Masseter botoksu uygulamalarına halk arasında çene botoksu adı verilmekte ve özellikle diş sıkma ve bazen de aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarından dolayı olan masseter kasının büyümesi sonucunda, çenenin alt kısmında yüzün inceltilmesi amacıyla masseter botoksu uygulamaları yapılmaktadır. Özellikle bayanların masseter kaslarının büyümesi sonucunda yüz şekli daha kare bir hal alır ve kadının yüzü sanki bir erkeğin yüz şeklini alabilecek hale gelebilir. Masseter botoksu uygulaması ile kişinin yeniden daha güzel ve dişisel bir yüz şekline sahip olması sağlanır. Çene botoksu ya da masseter botoksu denilen bu operasyon sonucunda aynaya baktıklarında kendileri ile daha barışık bir yüze sahip olan kadınların hayata bakışları ve hayattan aldıkları mutluluk ta artmaktadır tabii ki. Masseter kasının büyümesinin fiziksel durumu dışında fonksiyonel bir sonucu bulunmamaktadır. Ancak, aynaya baktığında kendi yüz şeklinden memnun olmayan bir kadının ruh haline yapacağı ruhsal etkileri çok büyük olabilmektedir. Hangi kadın kötü bir yüz ve çene şekline sahip olmak ister ki… İşte özellikle kadınların bu depresif ruh halinden çıkmaları için masseter botoksu yaptırmalarının önemi burada başlar.

Masseter Botoksunun faydaları Nelerdir?

  İlk önce kişinin psikolojik olarak mutlu olmasını sağlayacak bir uygulamadır masseter botoksu. Masseter botoksu yaptırılarak çene yapısının incelmesi sayesinde kare bir yüz şeklinden daha oval ve daha ince bir yüz görünümüne sahip olunur. Çene kaslarına uygulanan bu masseter botoksu sayesinde çene kasları küçüleceği için daha narin ve ince, daha belirgin bir çene yapısına kavuşulur. Çene sıkma ve diş gıcırdatmaları sebebiyle kişinin zaman zaman hissetmiş olduğu bazı ağrılardan kurtulması sağlanabilir.

Masseter Botoksu Fiyatları

Masseter botoksu sayesinde istediğiniz bir çene görünümüne ve yüz güzelliğine sahip olmanın belirli bir fiyatı olacaktır tabii ki. Ancak bu konuda net bir fiyat vermek mümkün bir şey değildir. Masseter kasının büyüme durumu, çene ve yüz yapınız gibi birçok etken bu konuda uzman doktorun yapacağı tetkiklerden sonra belirlenecek ve bu konuda size bilgi verilecektir. Ancak masseter botoksunun kimler tarafından uygulanabileceği, masseter botosunun kaç günde etkili olacağı, masseter botoksu uygulamasının ne kadar kalıcı olacağı, masseter bortoksunun tekrar yapılıp yapılamayacağını da bilmeniz gerekmektedir. Masseter botoksu operasyonunun ne kadar süreceği de merak edilen konulardan birisidir.

Masseter Botoksu Uygulaması Ne Kadar sürer?

Masseter botoksu uygulaması yaklaşık olarak 10 dakika süren bir operasyondur. Uygulama sırasında kişi hemen hemen hiçbir ağrı ve sızı hissetmez. Uygulama masasından kalkıp hemen günlük hayatınıza dönmeniz mümkündür. Masseter botoksu uygulamasının etkilerinin görülme süresi ise yaklaşık olarak 3 ile 4 haftadır.

Masseter Botoksu ne kadar Kalıcıdır?

  Masseter botoksu uygulaması da diğer botoks uygulamaları gibi tekrar edilmesi gereken bir uygulamadır. Kişi eğer daha kalıcı bir etki talep ediyorsa, ilk uygulamadan yaklaşık olarak 2 ile 4 ay sonra ikinci bir uygulama yaptırması tavsiye edilmektedir. Masseter botoksunun kalıcılık süresi 6 ay gibi bir süredir. Masseter botoksu yöntemi ile yapılan uygulamanın genellikle 6 ay da bir tekrar edilmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi aslında botoks bir toksinin adıdır. Bu konuda toplumda yerleşmiş olan yanlış bir kanıya göre vücuda ya da özellikle yüze toksin verilmesi, bazı sorunlara özellikle de yüz felcine sebep olur. Bu kesinlikle yanlış bir bilgidir. Toksin denilince akla hemen vücudumuza zarar veren maddeler gelmemelidir. Botoks faydalı bir toksindir. Toksinler de faydalı ve zararlı olarak ayrılırlar.        

Masseter Botoksu Sonrası yemek Yerken Ağrı

Hissedilir mi? Makyaj Yapılırmı?

Masseter botoksu uygulamasının hemen ardından bile olsa, masseter botoksu uygulaması yaptırmış olan kişiler yemek yerlerken kesinlikle herhangi bir ağrı ve acı hissetmezler. Kişi masseter botoksu uygulamasının hemen ardından günlük rutin hayatına devam edebilmektedir. Ancak şunu belirtme isteriz ki uygulamadan sonraki ilk 24 saat makyaj yapılmaması tavsiye edilmektedir. Masseter botoksu sonrasında uygulamayı yaptıran kişinin masseter botoksu uygulamasının etkilerinin 7.gün sonrasında başlayacağını bilmesi gerekmektedir. Bu sebeplerden dolayı ilk saatler boyunca, özellikle sert gıdalar yememelidir. Bu sert gıdalar kasları zorlayacaktır. Bunun bilincinde olunması gerekmektedir. Masseter botoksu ile çene küçültme ameliyatlarını karşılaştıracak olursak, masseter botoksunun ameliyatsız olarak gerçekleştirilen bir estetik operasyon olduğunu bilmemiz gerekir öncelikle. Masseter botoksu yani çene botoksunda her hangi bir kesi,komplikasyon durumu meydana gelmemektedir. Çene kemiğinin cerrahi yöntemler ile tıraşlanması ve şekil verilmesi olarak adlandırabileceğimiz çene kemiği ameliyatlarında ise her ameliyatta olduğu gibi birçok olası risk faktörü bulunmaktadır. Bu açıdan çene botoksu ya da masseter botoksunun çene ameliyatlarına göre daha güvenilir ve risksiz olduğu rahatlıkla söylenebilir. Aynaya baktığınızda karşınızdaki güzel kadını görmeniz ve bu yüz ile yaşamaktan her zaman mutlu olmanız dileklerimizle. Sağlıcakla kalın…