Lingual Ortodenti Nedir?

Lingual teriminin tıbbi anlamı; Dile ait, dilsel, lingualis anlamına gelmektedir. Ortodenti ise diş hekimliğinin bir dalıdır. Lingual Ortodonti ise görünmeyen, içten yapılan diş telinin uygulamasını ifade eden bir uygulamanın adıdır.  Bu yöntemi uygulatmak isteyen kişiler ağızlarını açtıkları zaman görünen bir diş telinin olmasını istemeyen kişileridir.   

Lingual Ortodonti Nasıl Yapılır?

Bu yöntemde, ortodontik braketler dişlerin dil kısmına yerleştirilir ve uygulama bu şekilde yapılır. Geleneksel ortodonti tedavilerine güzel bir alternatif olarak ortaya çıkmış ve uygulanmakta olan bir yöntemdir. Bu şekilde bir uygulama ile dişlerinin düzeltilmesi sırasında ağızlarında diş tellerinin görülmesini istemeyen kişiler ağızlarına görünür bir diş teli takmaktan kurtulmuş olurlar. Geleneksel ortodonti tekniklerinin dışında yapılan bir uygulama olan Lingual Ortodenti tedavisi yönteminde görünmeyen braketlerin sabitlenmesi işlemi yapılmaktadır. Bu uygulamanın en büyük avantajlarından birisi ise saklı tel adı verilen Lingual Ortodenti yönteminin kişiye özel olarak tasarlanmasıdır. Bu tasarım esnasında gelişen teknoloji sayesinde bilgisayar yardımıyla tasarımlar yapılmakta ve Lingual ortodonti tedavisi başarı ile uygulanabilmektedir. Tasarlanan bu braketler, kişinin ağız yapısı ve dişlerinin yapısına göre dizayn edilmiş olması sebebiyle tamamen kişiye özel bir uygulama olarak kabul edilmektedir. Uygulamada kullanılan braketlerin fiziksel yapıları da diğer klasik yöntemlerde kullanılan diş tellerine göre çok daha ince formlardadır. Lingual Ortodenti braketlerine, taktıran kişilerin çok kısa ve kolaylıkla alışmalarının sebebi bu ince form yapılarıdır.

Kimler Görünmeyen Diş Teli Yaptırabilir?

Bu tip bir diş teli yaptırmak isteyen kişiler, özellikle toplumun birçok kesiminde halka açık iş kollarında çalışmakta olan kişilerdir. Bu sayede profesyonelce mesleklerini sürdürürken, ağızlarını açtıkları zaman karşılarındaki kişilerin takılmış olan klasik diş tellerini görmeleri engellenmiş olur. Bu meslek guruplarını, Öğretmenler, satış ve pazarlama elemanları, sahne sanatları sanatçıları, gibi profesyonel meslek sahipleri olarak sıralamak mümkündür. Ergenlik çağındaki çocukların da bu Lingual Ortodenti uygulamasını yaptırmaları, içinde bulundukları ergenlik döneminde yaşayabilecekleri psikolojik sorunların azaltılmasına faydası olacaktır. Yeni bir iş bulmak amacıyla, iş arayan kişiler tarafından da saklıtel uygulaması yaptırılmaktadır. Bu sayede özgüvenleri daha yüksek olmakta ve iş görüşmelerinde kendilerini daha güvenli ve rahat hissetmeleri sağlanmaktadır. İyi bir gülüş sahibi olmak isteyenler için ise lingual ortodonti uygulaması bulunmaz bir kaftan olacaktır.  

Lingual Ortodontinin Diğer Ortodonti Tedavilerinden Farkı Nedir?

Halk arasında şeffaf plaklardan yapılan apereyler ile karıştırılan bu yöntem gerçekten görünmeyen bir diş teli uygulamasıdır. Şeffaf diş apereyleri ile karıştırılmaması gerekmektedir. Lingual Ortodenti uygulaması ile saklı tel taktırmış olan kişiler sosyal yaşamlarında geniş bir özgüven ve özgürlük taşımaktadırlar. Klasik diş tellerinin aksine kısa atıştırmalıklar ve içecek tüketimi esnasında takılıp, çıkarılmasına gerek duyulmamaktadır.  

Lingual Diş Teli Fiyatları:

Bu uygulamanın yapılmasının gösterdiği birçok kolaylık ve avantaj dolayısıyla, klasik yöntemlerle uygulanan Ortodenti tedavileri ile arasında bazı farklılıklar olması son derece doğaldır. Ancak kişinin ağız yapısı, düzeltilmesi gereken dişlerinin sayısı, dişlerinde düzeltilme gereken sayı gibi birçok farklı nedenden dolayı tek ve kesin bir fiyatlandırma yapılması pek te mümkün değildir. Bu konuda fiyat almak için bir ortodonti uzmanından randevu alarak, ilk incelemelerin yaptırılması gerekmektedir.  Bir ortodonti uzmanından kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabilmek için MHRS sistemi kullanılabileceği gibi, Doktorbul Global sağlık platformunun web sitesi olan www.doktorbul.com  dan uzmanınızı bulabilir, merak ettiğiniz soruların cevaplarını alabilir ve tedavinizi yaptırabilirsiniz. İyi Bir Gülüş Dünyayı Aydınlatır. Hele de dişleriniz düzgün ise ya da görülmez diş teline sahipseniz. :) Kalın sağlıcakla.