Kol Ağrısına Ne İyi Gelir Evde Çözüm?

Kol ağrısına ne iyi gelir ve evde kol ağrısı için neler yapılabilir internette araştırılan konular arasında sayılmaktadır. Burada özellikle bazen kişiler günlük yoğunluklar ve imkânların el vermemesi sebebi ile hastaneye gidemeyebilir. Ve evde bir takım önlemler alarak kol ağrısını hafifletmek isteyebilir. Kişi bu noktada kendini iyi tanıması da oldukça önemlidir. Çünkü kişiler burada bir ağrı kesici veya kas gevşetici kullanabilir. Ya da ağrıyan koluna kişi kas gevşetici ve ağrı kesici krem uygulayabilir. Ama kişinin şikâyetleri hala geçmiyorsa o zaman ihmal etmeden kişinin doktora gitmesi de gereklidir.

Kol ağrısı Neden Olur?

Kol ağrısı neden olur kişinin kolu ağrıyorsa ilk önce bunun cevabını bulması gerekmektedir. Çünkü kişiler farklı farklı sebeplerden kaynaklı olarak da kol ağrısı yaşama ihtimali bulunmaktadır. Kol ağrısı farklı hastalıklardan kaynaklı olarak da mümkün olmaktadır. Kişinin kol ağrısının geçmemesi farklı belirti ve bulguların bu duruma eşlik etmesi gibi şikayetler üzerine kişinin doktora gitmesi gerekmektedir. Kesinlikle kol ağrısı ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Sizin için genellikle kol ağrısının sebepleri üzerine bir yazı oluşturduk. Kol ağrısı nedenleri:

  • Tendinit yani kolun sık tekrarlayan hareketler sonucunda tendonların zedelenmesi gibi durumda ortaya çıkmaktadır Özellikle ev hanımlarında çok cam silmek ve ovalamak gibi sebeplerden kaynaklı olarak olabilmektedir      
  • Bursit özellikle kolda yer alan tendon kas ve bağların hareket etmesi sonucunda birbirine sürtmesi ve zamanla dokunun zarar görmesi sebebi ile ortaya çıkmaktadır. Ayrıca bu sürtünme zedelenmeye bu durum da iltihaplanmaya sebep olabilmektedir
  • Eklem hastalıkları burada çeşitli hastalıklara bağlı olarak kolda ağrı oluşabilmektedir       
  • Kal krizi evet kol ağrısı maalesef kalp krizinin belirtisi de olabilmektedir. Özellikle de sol omuz ve kolda gelen bir ağrı daha çok kalp krizinin işaretçisi olabilmektedir. İlerleyen günlerde bu kol ağrısı kişinin göğüs ve kalp bölgesinde de ağrı hissetmesine sebep olabilmektedir        
  • Sinir sıkışması gibi sebeplerden kaynaklı olarak kişilerde kol ağrısı görülebilmektedir. Bu kolun kabiliyet alanını da fazlası ile sınırlandırmaktadır. Bu anlamda bir nöroloji doktoruna görünmek oldukça önemli olacaktır     
  • Damar tıkanıkları zaten kalp ile ya da beyin ile alakalı olabileceği de bilinmesi gerekmektedir. Vücudumuzda kanın dolaşmasını sağlayan damarlardır. Bu damarlarda meydana gelen bir tıkanma bu tarz sıkıntılara yol açabilmektedir      
  • Tümörler de kol ağrısına yol açabilmektedir        
  • Herhangi bir sebep ile yaşanan travmalar da kol ağrısına yol açabilmektedir    
  • Herhangi bir sebep ile meydana gelen kas zedelenmeleri ve yırtılmaları bağ yırtılmaları da bu kapsamda alınabilir   
  • Bağ yaralanmaları       
  • Enfeksiyonlarda kol ağrısına neden olabilmektedir

Kol Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kol ağrısı tedavisi nasıl yapılır? Burada kol ağrısı ile alakalın olarak ilk öncelikli olarak yapılması gereken kolun neden ağrıdığının tespit edilmesi olacaktır. Buna göre de planlanması gereken tedavi sürecinde de farklılık olacaktır. Peki ne zaman hastaneye başvurmak gerekli olacaktır. Bu nokta oldukça önemli olan konulardan bir tanesidir. Çünkü kişi basit bir spor yaparken kolda incinme yaşayacağı gibi kalp ile alakalı olarak da bir kol ağrısı yaşayabilmektedir. Burada uygulanacak olan tedavi de birbirinden farklılık gösterecektir.

Kol ağrısı kap ve sağlığı ile alakalı bir durumdan kaynaklanıyorsa kişinin bir kardiyoloji doktoruna gitmesi gerekmektedir. Kalp ile alakalı olan bir rahatsızlık sebebi ile kişinin anjiyo ile tıkalı damarı var mı kontrol edilmektedir. Bu damarlar müdahale ederek açılıyor ise müdahale etme gerekli durumlarda stent takmak gibi işlemler yapılmalıdır.

Kol ağrısı kişinin spor yaparken ya da farklı sebeplerden kaynaklı olarak kolda bir incinme ve zedelenme söz konusu ise kişinin bir ortopedi doktoruna gitmesi gerekmektedir. Doktorun planlayacağı tedavi yöntemini uygulamak oldukça önemlidir. Kişi burada harici kremler de kullanabilir. Ağrı kesici ve kas gevşetici olan kremler kişinin kol ağrısının azalmasına yol açacaktır. Ama hasta eğer ki alerjik reaksiyon gösteren bir kişi ise kesinlikle doktoruna danışmadan bu ilaçları kullanmaması gerekmektedir. Çünkü burada kişi bilinçsiz bir ilaç tedavisi ve yöntemi ile ilerlememesi gerekmektedir.

Kol ağrısı sinir sıkışması gibi bir sebepten kaynaklı olarak ortaya çıkıyor ise kişinin bir nöroloji doktoruna gitmesi gerekmektedir. Burada küçük bir operasyon ile kola müdahale edilmesi söz konusudur. Sinir sıkışması yaşayan kişilerin hareket kabiliyetinde büyük bir oranda düşüş söz konusudur. Bundan dolayı da en etkili ve hızlı olan yöntem cerrahi yöntemler olarak bilinmektedir.

Sol Kolun Ağrıması Neden Olur?

Sol kolun ağrıması neden olur sol kol ağrısı genellikle kalp ile alakalı sıkıntılar olabileceğinin göstergesi olabilmektedir. Her sol kol ağrısı tabi ki kalbe işaret etmeyecektir. Ama genel açıdan baktığımız zaman özellikle sol kol ve omuz kısmında bir ağrı hissediyorsanız ve de bu göğüs kısmınızda bir basınç oluşturuyorsa kalp ile alakalı olarak yaşanabilecek bir rahatsızlık olma ihtimali bulunmaktadır. Burada kişinin kulaktan duyma bilgiler ile hareket etmek yerine saha profesyonel bir destek alması gerekmektedir.

Ülkemizde kişiler kendileri başkasına gelen ilaçları kullanmaktadır. Ya da internet üzerinden yapılan yorumlara ve de yöntemleri deneyebilmektedir. Kalp ile alakalı olarak bir sıkıntı olabileceği unutulmamalıdır. Ve de kişi öncelikli olarak bir ortopedi uzmanı orada yapılan tahliller sonucunda bir kardiyoloji doktoruna gidilmesi gerekiyorsa gidilmelidir.

Ülkemizde kalp krizi ile alakalı son zamanlarda bir artış söz konusu olabilmektedir. Küçük olan yaş olarak çocuk yaş ta olan kişilerinde kalp krizi geçirerek vefat haberlerini duymak mümkündür. Bu anlamda toplum ve bireylerin bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenden kaynaklı olarak da gerek iş yerleri gerek okullar ve üniversiteler televizyon programlarında bu konunun detaylı şekilde işlenmesi gerekmektedir. Kişiler kalp krizi ile alakalı olarak belirtiler nelerdir ne zaman doktora başvurmak gereklidir gibi sorulara cevap getirerek bu riski ortadan kaldırmak mümkündür. Kalp krizi ile alakalı en çok bilinen belirti sol kol ağrısıdır. Bu sebepten kaynaklı olarak da kişinin bu ağrıyı ihmal etmemesi ve gerekirse bir kardiyoloji doktoruna gözükmesi gerekmektedir.