Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kasık ağrısına ne iyi gelir gibi bir konu söz konusu olduğu zaman insanların aklına genel olarak ilaç tedavisi gelmektedir. Özel olarak kasık ağrısı gibi bir sorun için en çok kullanılan ağrı kesici ilaçlar ya da kas gevşeticiler iyileştirme etkisi yaratırken aynı zamanda bir takım organlara da zarar vermektedir. Bu sebepten dolayı daha çok bitkisel çözümler ya da kasık ağrısı ilaçsız nasıl geçer gibi çözüm yolları aranmaktadır.  

Kasık ağrıları için aslına bakacak olursanız kasık ağrılarının ilk olarak hangi sebepten ileri geldiğini çözmek çok daha doğru bir tutum olacaktır. Eğer ki kasık ağrısının hangi sebepten dolayı meydana geldiğini anlayabilirseniz bu ağrıların nasıl geçeceği konusunda da çok daha doğru bir saptırmaya ulaşabilirsiniz.

Kasık Ağrısı Nedir?

Kasık ağrısı nedir sorusuyla bu konuya giriş yapacak olursak, pek çok sebepten dolayı kasık bölgesinde meydana gelen; ağrı, acı ve şiddetli kasılmaların tümüne kasık ağrısı denir. Bu ağrılar önemli ya da önemsiz olarak düşünülebilecek pek çok şeye bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Vücudumuzda herhangi bir bölgede meydana gelen ağrılar, mutlaka o bölgede bir sorun olduğunun açıkça göstergesi olarak da düşünülmelidir. Hiçbir sorun olmadığı zaman ağrı hissi gibi bir durumla da karşı karşıya gelemeyiz. Bu sebepten dolayı kasık ya da herhangi bir yerde meydana gelmiş olan bir ağrı için en kısa sürede sebeplerini araştırmak üzere doktorunuza başvurmanız gerekli olacaktır.

Kasık Ağrısı Neden Olur?

Kasık ağrısı neden olur? Sorusu da bu ağrıların altında yatan esas nedeni anlamak için sorulması gereken en önemli şeyler arasında yer alır. Kasık ağrıları genel olarak şu sebeplerden ileri gelir;

  • Böbrek taşı ya da böbreklerde kum meydana gelmesi  
  • Yumurtalıklarda kist oluşması        
  • Regl         
  • İdrar yolu enfeksiyonu       
  • Spiral kullanmak       
  • Rahimde kist meydana gelmiş olması        
  • Yakın zamanda ameliyat ya da doğum gibi herhangi bir operasyon geçirmiş olmak      
  • Dış gebelik        
  • Düşük yapmak         
  • Mesanenin aşırı aktif olması       
  • Stres ya da psikolojik hastalıklar      
  • Kabızlıktan dolayı kasıkların ıkınarak zorlanması        
  • Bel fıtığı         
  • Rahim kanseri     
  • Prostat

Kasık ağrısı nedenleri saymakla bitmez. Ancak genel olarak en yaygın kasık ağrısı sebepleri yukarıda belirtmiş olduğumuz gibidir. Kadınlarda kasık ağrısı sebepleri en sık rastlanan sebeplere bakacak olursak regl sancısı ya da yumurtalıklarda meydana gelen kistlerdir. Bu kistlerin 5 cm gibi bir ölçüden fazla büyümüş olması kasık ağrılarının şiddetini artırmaya sebebiyet verecektir.

Böbrek taşı ya da kum oluşumu da kasık ağrıları için son derece şiddetli bir altyapı sağlar. İdrar yollarından enfeksiyonun meydana gelmesi gibi bir durumda da oldukça şiddetli bir kasık ağrısından söz etmek mümkün olacaktır.

Eğer ki yakın bir zamanda kasık bölgesiyle ilgili bir ameliyat ya da operasyon geçirmişseniz bu durumun doğal bir sonucu olarak da kasık bölgesinde ağrıların meydana gelmesi son derece olasıdır. Hatta bunun için doktorlar, operasyon sonrası ağrı kesici bir ilaç kullanımının da yapılmasını tavsiye edecektir.

Kadınlarda Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir Evde Çözüm?

Kadınlarda kasık ağrısından ne iyi gelir evde çözüm şeklinde ayrı bir başlık attık. Bunun sebebi ise kadın ve erkeklerin farklı bünyelere sahip olmalarıdır. Sonuç olarak bütün fizyolojisi farklı olan kadınlar özellikle regl dönemlerinde kasık ağrısı gibi bir problemle oldukça sık bir şekilde karşı karşıya gelirler. Ya da yukarıda sözüne etmiş olduğumuz yumurtalık kistleri veya da rahim ağzı kanseri gibi bir durumun söz konusu olma ihtimali de yüksektir. Bu sebepten dolayı kadınlar için özel olarak ağrı kesme yöntemleri düşünülmüştür.

 Kadınların bu konu ile ilgili olarak en çok sorduğu sorular genel olarak regl sancısına ne iyi gelir ya da çok şiddetli kasık ağrısına ne iyi gelir gibi sorulardır. Eğer ki regl sancısı gibi bir durumdan ileri gelen bir kasık ağrısı söz konusu ise mutlaka sıcak ya da soğuk kompleks uygulanması gereklidir. Genel olarak kadınların tercih etmiş olduğu uygulama sıcak su torbası ya da bir ütüyle ısıtılmış olan çamaşırların giyinmesi gibi bir takım eski yöntemlerdir.  

Kadınlar için kasık ağrısı söz konusu olduğu zaman sıcak bir su ile duş almak da oldukça etkili bir çözümdür. Sıcak suyla duş almak hem ağrıları dindirecek hem de vücudun rahatlamasını sağlayarak stresi de ortadan kaldırarak kişinin rahatlamasını sağlayacaktır. Bu ağrıların giderilmesi için ılık bir suya şeker atıp içmek ya da bitki çayları da iyi bir yöntem olacaktır.

Kasık Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları

Kasık ağrısına iyi gelen bitki çayları denildiği zaman arka istenen çaylar her zaman için lavanta ve papatya çayı olacaktır. Lavanta ve papatya çayları insanı hem ruhsal hem de fiziksel yönden rahatlatan bir etkiye sahiptir. Özellikle kasık bölgesinde meydana gelmiş olan ağrıların rahatlatılmasına yol açan bu çaylar herkes tarafından yüzyıllar boyunca bilinen ve kullanılan çaylardır. Doğada bulunması da son derece kolay olan bu bitkilerin çaylarının yapılması için sadece bir sıcak suya ihtiyaç vardır.  

Civanperçemi çayı, rezene çayı ve aloe vera çayı da şiddetli kasık ağrılarının geçmesi için ağrı kesici bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda bu bitkiler antioksit etki de yaratacağı için vücudunu temizlenmesine de yardımcı olur karışımı da geçmiş yıllardan günümüze kadar her dönem kullanılmış ve etkisi görülmüş doğal bir çözüm yolu olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda bal ve arı sütü de tercih edilebilir. Özellikle kadınlarda regl sancısı için regl başlamadan birkaç gün önce arı sütü ve bal ya da pekmez ve bal karışımı kullanmak son derece iyi bir ağrı giderme yöntemi olacaktır. Aynı zamanda pekmezden dolayı hemen hemen her kadında olan demir eksikliği kansızlık sorunu da ortadan kalkar. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gerekli olan en önemli şeylerden biri de bu maddelere alerji olmamasıdır.