İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonu ile karşı karşıya kalmış olan bir kişinin ne gibi semptomları ortaya çıkar? İdrar yolu enfeksiyonu nasıl anlaşılır? İdrar yolu enfeksiyonu bir an önce fark edilmesi ve en hızlı şekilde müdahale edilmesi gereken bir hastalıktır. Bu sebepten dolayı da idrar yolu enfeksiyonu olan bir kişinin mutlaka bu hastalığın semptomları hakkında bilgi sahibi olarak bir an önce hastanenin ilgi bir bölümüne müracaat etmesi gerekir. İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri şu şekilde seyreder;

  • 38-40 üzeri yüksek ateş         
  • Kas ve vücut ağrıları      
  • İdrar yaparken acı hissi olması        
  • İdrar renginde değişim         
  • Şiddetli sulu ishal         
  • Baş dönmesi      
  • Halsizlik ve yorgunluk hissi       
  • Çok sık bir şekilde idrara çıkma        
  • İdrarda kötü bir kokunun meydana gelmesi         
  • Karın bölgesine giren ani kramp ve sancı         
  • Mide bulantısı ve kusma

İdrar yolu enfeksiyonu durumunda bu hastalık direkt olarak karın ve kasıklarda son derece şiddetli bir kramp ve sancı ile başlayacaktır. Şiddetli bir ishal de bu hastalıkta mutlaka meydana gelecek olan bir semptom olacaktır. Ayrıca mide bulantısı kaynaklı bir kusma ve enfeksiyon nedeniyle meydana gelen yüksek ateş de idrar yolu enfeksiyonu semptomları arasında yer alır.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?

İdrar yolu enfeksiyonu nedir? İdrar yolu enfeksiyonu dış etmenler sebebiyle vücuda bir takım mikrop ve bakteri alınması sonucu idrar yollarında meydana gelen iltihaptır. Bu iltihap nedeniyle bir önceki başlık altında sözünü etmiş olduğumuz son derece şiddetli semptomlar da meydana gelecektir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nereye Vurur?

İdrar yolu enfeksiyonu nereye vurur? İdrar yolu enfeksiyonu ilk başta mesanede ya da üretrada meydana gelir. İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmezse ne olur? Diye soracak olursanız da bu hastalık yeterli bir tedavi ile tam olarak iyileştirilmediği takdirde böbreklerde bir hasar meydana gelmesi nedeniyle böbreklerde çok ciddi hastalıkların meydana gelmesine sebep olur.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Olur?

İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? Bu hastalığın en büyük sebebi hijyen kurallarına uygun davranmamaktır. Eğer ki tuvalet hijyeni sağlanmazsa ya da bu mikrobu taşıyan bir kişiyle temas söz konusu olursa idrar yolu enfeksiyonu baş gösterir. Ayrıca bağışıklık sistemi düşük olan kişilerde de idrar yolu enfeksiyonu ile karşı karşıya kalmak son derece normal bir durum olarak karşılanır. Kronik rahatsızlığı olan kişiler de idrar yolu enfeksiyonu sorunu için risk faktöründe olan kişilerdir.

Daha önce idrar yoluna herhangi bir operasyon yapılmışsa idrar yolu enfeksiyonu riski son derece yüksek olacaktır. Ortak kullanılan havuzlar, spor salonundaki duşlar ya da ortak kullanılan duş gibi pek çok yerden idrar yolu enfeksiyonu mikrobu bulaştırma riski son derece yüksektir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Teşhis Edilir?

İdrar yolu enfeksiyonu nasıl teşhis edilir konusunda ilk başta doktora gitmek gerekir ve bu durumda doktorun öngörüde bulunmuş olduğu tetkikleri yerine getirerek idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konulur. İdrar yolu enfeksiyonu teşhisi için yapılması gereken tetkikler genel olarak, kan tahlili, idrar ya da gaita tahlili şeklinde olacaktır. Bu tür tahliller yapılarak hastanın kan değerlerine, üre ve ürik asit şeklinde bir takım ölçümlere bakılarak idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konulur.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Yapılır?

idrar yolu enfeksiyonu tedavisi nasıl yapılır konusu ile ilgili olarak idrar yollarında meydana gelmiş olan mikrobun oluşturduğu iltihabın şiddete son derece büyük bir önem taşır. idrar yolu enfeksiyonu gibi bir durum söz konusu olduğu zaman genel olarak bir takım ilaçlarla bu hastalığın semptomları hafifletilmeye çalışılır. Ayrıca antibiyotik tedavisi uygulanarak vücuttan mikropların atılması ve enfeksiyonun giderilmesi amaçlanır.

Eğer ki idrar yolu iltihabı gibi bir durum söz konusu olmuşsa ve bu durumda semptomlar çok ileri seviyede ise acil bir şekilde hastaneye gidilerek serum tedavisi ya da bir takım iğnelerle tedavi yöntemleri acil bir şekilde gerçekleştirilmeye çalışılır.

İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Hangi Doktora Gidilir?

İdrar yolu enfeksiyonu için hangi doktora gidilir diye soracak olursanız idrar yoluna doğal olarak üroloji bölümü bakacaktık. İdrar yolu enfeksiyonu teşhisinin konulması ve tedavisinin yapılması için mutlaka hastanelerin üroloji bölümüne müracaat edilmesi gerekli olacaktır.

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Olur?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl olur diye de soracak olursanız bebekler için idrar yolu enfeksiyonu gibi bir durumun gerçekleşmesinin son derece doğal olacağını belirterek sözlerimize başlayabiliriz. Bir bebek de idrar yolu enfeksiyonu gibi bir durum söz konusu olduğu zaman soğuk algınlığı şeklinde bir takım semptomlar geçerli olacaktır. Bebekte yüksek ateş, sürekli huzursuzluk ve ağlama ya da uyku hali gibi bir durum söz konusu olursa idrar yolu enfeksiyonu gibi bir durumdan da şüphelenmek gerekir. Bebeğe yapılacak olan idrar tahlili ya da kan ve gaita tahlili gibi bir takım tahliller yapılarak idrar yolu enfeksiyonu gibi bir teşhis konulabilir.

bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu tedavisi için herhangi bir ilaç kullanılmasına gerek yoktur ve bir süre sonra iyi bir bakım söz konusu olduğu zaman kendi kendine iyileşecektir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu gibi bir problem ortaya çıktığı zaman sık sık emzirmek ve bol miktarda sıvı almasını sağlamak her zaman için etkili olacaktır. Ayrıca bu noktada bekte burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı gibi bir durum söz konusu olacağı için burun aspiratörü ile bebeğin burnunu temizlemek ve sürekli olarak bebeğin nemli bir ortamda kalmasını sağlamak da son derece büyük bir önem taşır.

Bebeğin ateşinin yüksek olacağı idrar yolu enfeksiyonu durumunda kalın giydirilmemesine dikkat edilmesi de ayrıca önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar. Bu noktada bebeğin ateşinin de yüksek olacağını göz önünde bulundurarak Ilık bir duş aldırmak her zaman için etkili bir yöntem olacaktır. Bebeğin burnunun sürekli olarak nemli kalmasını sağlamak ve sık sık temizlemek bebeğin daha iyi nefes almasına sebep olacağı için bu noktalara dikkat etmeniz ve anne sütü veriyorsanız sarımsak ve soğan tüketmeye dikkat etmenizde de son derece büyük bir fayda vardır. Ancak bebekte idrar yolu enfeksiyonu bir hafta 10 gün içerisinde iyileşmezse mutlaka bir doktora giderek bu durumun sebeplerinden araştırılması gerekmektedir.