Göbek Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Göbek fıtığı belirtileri nelerdir şeklinde bir soru sorarak göbek fıtığı hakkında bir takım bilgiler edinip bu hastalığa bir an önce çağrı aramaya başlamanız gerekir. Genel olarak göbek düşmesi şeklinde de adlandırılan bu hastalığın aslında göbek düşmesi gibi bir problem ile uzaktan ya da yakından bir alakası yoktur. Ancak halk arasında göbek düşmesi tam olarak tanımlanamadığı için bu durum her zaman için göbek fıtığı ile bağdaştırılıyor. Bu sebepten dolayı hem göbek fıtığı hem de göbek düşmesi hakkında bir takım bilgiler edinmek ve bunun ayrımına varmak son derece büyük bir önem taşır.

Göbek fıtığının belirtilerinin bilinmesi erken teşhis açısından son derece büyük bir önem taşıdığı için en son derece önemli olup şu şekilde sıralanabilir.

  • Tuvalete bir türlü çıkamama, kabızlık sorunu          
  • Göbek deliğinin normalden daha fazla büyümesi ve dışarıya doğru taşması           
  • Özellikle büyük abdesti yaparken bir ağrı hissetme          
  • Mide bulantısı ve kusma           
  • Ikınma ve öksürme sırasında ağrılar hissetme        
  • Bazı iç organlarda işlev problemlerinin yaşanması       
  • Göbek kısmında şekil bozukluklarının meydana gelmesi         
  • Mide yanması ve mide krampları          
  • Göbek çevresinde morluk ve renk değişimi meydana gelmesi

Genel olarak göbek fıtığı belirtileri bu şekilde seyrederken aynı zamanda ileri derecede bir göbek fıtığı söz konusu ise dışkıdan kan gelmesi de olası bir durum olarak karşımıza çıkar. Ayrıca son derece şiddetli bir ağrı olacağı için de günlük hareketlerde kısıtlanma söz konusu olacaktır.

Göbek Fıtığı Neden Olur?

Göbek fıtığı neden olur diye bir soruya yanıt ararken göbek fıtığı nedenleri ile ilgili bir araştırma yapıp bu tür bir eğiliminiz varsa kesinlikle bir takım aktivitelerden kaçınmanız gerekebilir. Bu noktada göbek fıtığı sebepleri için ilk olarak yaşam şeklini getirmiş olduğu Hareketli bir durumdan söz edeceğiz. Mesela göbek fıtığı durumu söz konusu olduğu zaman mutlaka yapılmış olan yanlış bir fiziksel hareketten söz etmek mümkün olacaktır.

Çok ağır bir şeyler kaldırmak ve özellikle de bir şeyleri itmek için yapılan hareketler bebek fıtığına yol açarken aynı zamanda kasların da yırtılmasına sebep olur. Hayat kalitesinin büyük ölçüde düşmesine sebep olan bebek fıtığı genel olarak sporda yapılan mekik hareketleri sonucunda da kendini gösterebilir. Bunun için spot faaliyetleri mutlaka bir spor eğitmeninin gözetimi altında yapılmalı ya da bu konuda bilgisi olan kişilerin bilgilerinden yararlanarak yapılmalıdır.

Göbek Fıtığı Nasıl Tespit Edilir?

Göbek fıtığı nasıl tespit edilir ve diye soracak olursanız, doktora bu şüphe ile müracaat ettiğiniz zaman başınıza gelen durumu anlatıp açıkça ifade ettiğinizde doktor tarafından fiziksel bir muayene yapılacaktır. Daha sonra ultrason ya da farklı bir görüntüleme yöntemi ile göbek fıtığı teşhisi konur.

Göbek Fıtığı İçin Hangi Bölüme Gitmeliyim?

Göbek fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim diye soracak olursanız bu rahatsızlık kaslarda gerçekleşen bir hastalık olduğu için genel olarak bütün fıtık çeşitlerinde olduğu gibi Bunun için de mutlaka bir ortopedi uzmanı ile görüşmeniz gerekiyor. Bu sebepten dolayı da göbek fıtığı tedavisi için mutlaka bir hastanenin ortopedi bölümüne müracaat etmeniz gerekir.

Göbek Fıtığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göbek fıtığı tedavisi nasıl yapılır ve konusunda ortopedi doktorunun bir teşhis koyması sonucunda direkt olarak bir müdahale yapılmaya başlanacaktır. Bu müdahale sürekli olarak cerrahini bir yöntemle yapılan ameliyatlar ile de olabilir. Ancak cerrahi müdahale gerektirmeyen durumlarda fizik tedavi yöntemlerinden de faydalanmak son derece yaygın olacaktır.

Göbek Fıtığı Kendi Kendine Geçer Mi?

Göbek fıtığı Kendi kendine geçer mi konusu ile ilgili olarak çok fazla soru sorulmaktadır. Ancak göbek fıtığı kendi kendine geçebilen bir hastalık değildir ve mutlaka bir hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir. Kendi kendinize yapabileceğiniz bir takım müdahaleler Sadece bu durumun semptomlarını gidermek amacıyla geçici bir şekilde uygulanabilir fakat tamamen geçmesini istiyorsanız mutlaka bir ortopedi doktorunun ameliyat ya da farklı tekniklerle sizleri iyileştirmesi daha doğru olacaktır.

Göbek Fıtığı İçin Evde Ne Yapılır?

Göbek fıtığı için evde ne yapılır konusu ile ilgili olarak da çok fazla kişi bir takım önerilerde bulunmaktadır. Göbek fıtığı semptomların hafiflemesi için yapılacak olan en iyi yöntem her zaman için soğuk ya da sıcak kompres uygulamaları olacaktır. göbek fıtığı gibi bir sorunsuz kurusu olduğu zaman genel olarak bu bölgede çok şiddetli bir ağrının görüldüğünü biliyoruz. Bu ağrıların dinmesi adına yapılacak olan en önemli şey bir sıcak su torbası ile bu bölgeyi rahatlatmaya çalışmaktır. Sıcak su torbası uygulaması ile bu bölgeye yapılan sıcak kompres ağrıların habiblemesine ya da tamamen geçmesine sebep olabilir.

Soğuk kompres uygulaması ile de göbek fıtığı için ağrıların giderilmesi ve göbek ve çevresinde meydana gelen şişliklerin ve morlukların giderilmesi amaçlanır. Bunun için kap gevşetici yağlarla bir takım masaj uygulamaları da yapılmaktadır. Ancak göbek fıtığı için yapılacak olan masajın mutlaka profesyonel bir kişi tarafından yapılmış olması ve kesinlikle kontrol altında tutulması sağlık açısından çok büyük bir önem taşır.

Biberiye yağı, karanfil yağı, papatya yağı, Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı kasları rahatlatan yağları olduğu için fıtık için yapılacak olan bir mesajda ilk olarak kullanılması gereken önde gelen yağlardır. Aynı zamanda zeytinyağının da bu konuda son derece büyük bir etki yarattığını söylemek mümkün olacaktır.

Evde göbek fıtığı tedavisi için doktor tarafından verilen bir takım egzersizler de uygulanabilir. Ancak bu egzersizleri de kesinlikle doğru bir şekilde yapmaya dikkat etmek her zaman için ters bir hareket yapıp daha dönülmez bir rahatsızlığa sebep olmamak açısından son derece büyük bir önem taşır. Bu egzersizlerin yanı sıra diğer yöntemler de bir arada kullanılarak göbek fıtığı gibi bir problemden tamamen kurtulmak mümkün olacaktır. Ayrıca göbek fıtığı gibi bir sorun ile karşı karşıya olmuş olan kişiler ağır kaldırmamaya ve günlük hayatta fiziksel aktivitelerine bir takım kısıtlamalar getirmeye de dikkat etmek zorundadır.