Gece Öksürüğüne Ne İyi Gelir?

Gece öksürüğüne ne iyi gelir konusunu irdelerken gece öksürüğünün ne gibi sebeplerden ötürü meydana gelmiş olabileceği konusunu da bilerek hareket etmek gerekir. Yani bu noktada geceleri başlayan öksürük krizlerinin altında yatan esas sebebin ne olduğunu bilirsek bu tip bir problemin de nasıl bir çözümü olabileceğini bulabiliriz.

Genel olarak gece öksürüğü gibi bir problem ile karşı karşıya kalmış olan kişiler son derece kalitesiz bir uyku çekerek sabah uyandıklarında da uykusunu alamayıp Hayat kalitesinin düşmüş olması kaçınılmaz son olur. Gece öksürüğü, çok uzun bir zaman zarfına yayılırsa yani bir haftadan daha uzun bir süre boyunca devam ederse artık korkmaya başlamanız gerekiyor diyebiliriz. Çünkü bu durum hem günlük hayatınıza son derece olumsuz bir şekilde yansıyacak hem de ciddi bir hastalığın söz konusu olma ihtimalini de yükseltecektir. Bu sebepten dolayı da yapmanız gereken şeyin bu problemin kökten çözülmesi için bir çözüm yolu araştırmasına gitmeniz olacaktır. Bu konunun sebeplerini araştırarak çözüm yolunu da aynı şekilde bulabilirsiniz.

Gece Öksürük Krizi Neden Olur?

Gece öksürük krizi neden olur diye soracak olursanız araştırmalarımıza göre gece öksürüyor sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Astım krizleri         
  • Reflü        
  • Geniz akıntısı      
  • Çevresel faktörler          
  • Viral enfeksiyonlar          
  • Boğmaca hastalığı

Soğuk algınlığı veya grip viral enfeksiyonlar kategorisine giriyor. Üst solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle tahriş olan boğaz ve solunum yolu son derece hassas bir yapıya sahip olması nedeniyle gıcık tutarak gece öksürüğüne yol açar. Özellikle geceleri boğaz kuruluğu gibi bir sorun karşımıza çıktığı için bu tür bir sebepten dolayı gece öksürüğü meydana gelir.

Astım hastalığı solunum yollarında şişme ve daralma gibi sorunların meydana gelmesine sebep olurken aynı zamanda nefes almayı zorlaştıran bir hastalıktır. Bu durumun doğal bir sonucu ve astım hastalığının semptomlarından biri olarak öksürük krizine girmeniz de son derece beklenen bir son olarak karşımıza çıkar.

Mide asidinin yemek borusu üzerinde dolaşması sonucu meydana gelen reflü hastalığı sonucu boğaz bölgesinde bir tahriş meydana gelmektedir. Bu sebepten dolayı reflü de geceleri öksürük krizlerinin yaşanmasına sebep olan bir numaralı durumlardan biri olarak düşünülebilir.

Geceleri uykudayken mukus, burun kanalı vasıtasıyla sinüslerin iltihaplanması gibi bir durum söz konusu olduğu zaman öksürük tetiklenir. Aynı zamanda üst solunum yolu enfeksiyonları söz konusu olduğu zaman da aynı şekilde gelişen bir gece öksürüğü yaşanır. Kuru ortamlarda da gece uykuda öksürük boğaz kurumasının nedeni ile son derece yaygın bir şekilde görülecektir.

Çocuklarda Gece Öksürüğü Neden Olur?

Çocuklarda gece öksürüğü neden olur konusuna da gelecek olursak, yine yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da geniz akıntısı büyük bir problemin yaşanmasının son derece yaygın görülen bir gece öksürüğü sebebi olduğunu belirtebiliriz. Aynı zamanda çocuklarda kronik bronşit ya da soğuk algınlığı ve grip gibi problemler söz konusu olduğu zaman gece öksürüğü başlayabilir. Bununla birlikte çocuklarda gece öksürük krizi uyudukları odanın yeterince havalandırılmaması sonucu son derece yaygın bir şekilde meydana gelen olaylar arasında yer alır.

Gece Öksürüğü İçin Hangi Doktor?

Gece öksürüğü için hangi doktor? Konusunda da pek çok kişi kafa karışıklığı yaşarken hemen belirtmemiz gerekir ki bu durumda kulak burun boğaz doktoruna gitmeniz tavsiye edilir. Çünkü muhtemel olarak gece öksürüğünüzün en yaygın sebeplerden biri olan geniz akıntısından kaynaklanabileceğini söyleyebiliriz. Bu sebepten dolayı gece öksürük krizi için gidilecek olan doktor kulak burun boğaz olmakla birlikte aynı zamanda devam eden bir gece öksürüğü söz konusu olursa dâhiliye doktoruna da gitmeniz tavsiye edilebilir.

Gece Öksürüğüne Evde Ne İyi Gelir?

Gece öksürüğüne evde ne iyi gelir konusu ile ilgili olarak sizlere bir takım doğal öksürük giderici yöntemlerden söz etmek mümkün olacaktır. Bu durumda öksürüğünüzün sebebine bağlı olarak bir tedavi yöntemi geliştirmek çok daha doğru olacaktır. Mesela reflüden dolayı bir gece öksürüğü söz konusu ise bu tip bir durumda geceleri uyurken yastık kullanmak ve normalde yastık zaten kullanıyorsanız bu yastığın daha yüksek olması gece öksürüğünüzün son bulmasında son derece faydalı olacaktır. Üst solunum yolları kaynaklı bir enfeksiyonun sebep olduğu gece öksürükleri için evde öksürüğe gelen doğal yöntemler arasında en çok tercih edilen şeylerden biri geceleri yatmadan önce bal ve zencefil karışımı yemek olacaktır. Bal ile zencefili birbirine karıştırarak boğazınızın yanmasını aldırış etmeden yediğiniz zaman gece öksürüğünüz son bulacaktır.

Gece öksürüğüne ne yapmalı diye soracak olursanız bu konu ile ilgili olarak gece yatmadan önce uyuyacağınız ortamın nem dengesinin normal bir düzeye sahip olup olmadığını da kontrol etmenizde fayda vardır diyebiliriz. Neden diye soracak olursanız çünkü gece öksürüğünün sebeplerinden biri olarak ortamın çok kuru olması ve uyurken ağzınız açık bir şekilde uyumanız çok büyük bir etkendir. Geceleri uyuduğunuz ortamda çok kuru bir hava hâkimse gece öksürüğü söz konusu olacağı için geceleri uyurken odanıza bir sürahi su koymak bir taşla iki kuş vurmak olacaktır. Çünkü geceleri odanıza koyacağınız su odanızın daha nemli olmasına neden olurken aynı zamanda öksürük krizlerinde bir an önce boğazınızı ıslatabilmeniz için de son derece faydalı olacaktır.

Öksürük krizine ne iyi gelir sorusuna verebileceğimiz en güzel yanıtlardan biri de ılık süt olacaktır. Eğer ki laktoz alerjiniz yoksa geceleri ılık süt içip uyumak gece öksürüğünden kurtulmak için son derece etkili olur. Aynı zamanda da bitki çaylarından faydalanmak da son derece etkili bir yöntemdir. Özellikle kuşburnu, ıhlamur, yeşil çay, zencefil çayı ya da hatmi çiçeği çayı öksürük için son derece etkili olacağı gibi aynı zamanda da üst solunum yolu enfeksiyonları için son derece faydalı olacaktır. Bütün bunların yanı sıra her zaman için bol miktarda su tüketmek hangi sebepten dolayı olursa olsun öksürük için oldukça faydalı bir alışkanlıktır.