İçindekiler :

Ağrı kesici nedir?

En güçlü ağrı kesici ilaçlar hangileridir ?

En ağır ağrı kesici ?

Ağrı kesici ilaç isimleri

Ağrı kesici ilaçlar, Ağrı kesici haplar

En etkili ağrı kesici

Ağrı kesici iğne isimleri

Ağrı kesici nedir ?

Ağrı kesici nedir sorusuna en etkili verebilecek cevap olarak ağrının beyin ile arasındaki bağlantıyı koparmaktır. Ağrı olması demek aslında vücudun o bölgesinde bir şeylerin yanlış gittiğini ve o bölge ile kontrolün sağlanması için gösterilen tepkidir. Yani ağrı vücudun bize gösterdiği tepki .Ağrı kesici de o tepkinin azaltılması için kullanılan araç olarak sayabiliriz.Ağrı kesici ilaçlar bize ağrının engellenmesi ve beyine giden ağrı sinyallerinin durdurulmasını amaçlar.

En güçlü ağrı kesici ilaçlar hangileridir ?

Ağrı, insanın dünyaya ilk geldiği günden bu yana fiziksel olarak ölene kadar hissedeceği bir acıdır. Tıp dünyası en ilkel dönemlerden bu yana ağrı ile mücadele etmek için çabalamaktadır. Bugüne kadar bulunan tüm ağrı kesiciler, en ufak ağrıdan en büyük ağrıya kadar bütün ağrıların hissedilmesini engelleyebilmektedir. Ağrı reseptörlerini devre dışı bırakan ağrı kesiciler, uzun süreli veya yüksek dozda kullanılması durumunda kalp krizine neden olmaktadır bu nedenle bilinçli bir şekilde kullanılması gerekir. Peki güçlü bir ağrı kesiciyi nerede bulabilirsiniz?

En güçlü ağrı kesiciler hangileridir?

1-) Apranax

2-) Dolorex

3-) Parol

4-) Novalgin

5-) Majezik

6-) Aspirin

Apranax

Piyasada satılan en güçlü ağrıkesicilerden biridir ve asla doktor müsaadesi olmadan kullanılamaz. Apranax, çok ciddi yan etkilere sahip bir ilaçtır ve düzenli kullanımda mide delinmesi, gastrit, mide kanseri ve ülseri gibi çok ciddi problemler yaratabilmektedir. Apranax, gerçekten dayanamadığınız ve kıvranma durumunda olduğunuz ağrılarda kullanılmalıdır.

Dolorex

Yine güçlü ağrıkesicilerden biridir. Adet ağrıları, baş ve bel ağrılarında kullanılabilir. Uzun süre veya düzenli kullanımı asla tavsiye edilmez. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman ciddi problemler yaratabilmektedir.

Parol

Klasik ağrı kesicilerden biridir. Hem ateş düşürücü hem de gribal enfeksiyonların semptomik(belirtilere yönelik) tedavisinde kullanılmaktadır. Düzenli olarak kullanımı tavsiye edilmese de baş ağrısı, gribin yol açtığı vücut ağrılarında kullanılabilir.

Novalgin

Sık kullanılan ağrı kesicilerden biridir. Çok ciddi etkileri olmasa da yine de sık sık kullanılması tavsiye edilmez. Önerilen dozaj asla aşılmamalıdır. Ağrı reseptörlerini bloke ederek ağrı yaşamanızı engeller. Çok ciddi ağrılarda etkili değildir, baş ağrısı, adet ağrısı gribal enfeksiyon ağrılarında kullanılabilir.

Majezik

Adet sancılarında kullanılan en güçlü ağrı kesiciler arasındadır. Önerilen dozajın aşılması tavsiye edilmez. Güçlü ağrılarda etkili değildir.

Aspirin

Ağrı kesici ilaç isimleri

Aspirin de en güçlü ağrı kesiciler arasındadır. Düzenli olarak kullanımı tavsiye edilebilen bir ilaçtır, ancak bu 50 yaşın üstündekiler için geçerlidir. 50 yaşın üstündeki bireylerin haftada 2-3 gün kullanması kan sulandırıcı etki gösterebilmesi adına gereklidir. Aspirin uzun zamandır ciddi ağrılarla baş edebilmesi için kullanılmıştır ve pek çok ağrıda etkinliği kanıtlanmıştır. Çok ciddi yan etkileri bulunmasa da 50 yaşın altındakiler için düzenli kullanımı tavsiye edilmiyor.


En ağır ağrı kesici

en ağır ağrı kesiciler arasından ağır demek çokta doğru olmaz ağrı kesiciler bünyeden bünyeye etkili olup miligramları da aynı şekilde yürümektedir. Burda ağrının şiddeti ve yönü çok önemlidir.


Ağrı Kesiciler Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?

Eğer ağrınız çok ciddiyse, bir doktora danışınız. Doktor müsaadesi olmadan güçlü ağrı kesici kullanmayın.

1-) Kesinlikle düzenli bir şekilde her gün ağrı kesici almaya kalkmayın.

2-) Ağrı kesici tedavisini kafanıza göre yarıda kesmeyin veya uzatmayın.

3-) Her adet ağrısında ağrı kesici kullanılmaz.

4-) Ağrı orta seviyeye çıktığında hafif, yüksek seviyeye çıktığında orta seviye ağrı kesici kullanılır. Çok yüksek ağrılarda ise yüksek seviye ağrı kesici kullanılır.

5-) Ameliyat sonrası ağrı kesici kullanımını sakın yarıda kesmeyin.

6-) Doktora danışmadan kafanıza göre istediğiniz ağrı kesiciyi seçip almayın.

7-) Kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktora danışınız.

8-) Kronik hastalığınız varsa ağrı kesici almadan önce doktora danışın.Bazı ağrı kesiciler uyku yapabilir.

Ağrı kesici ilaçlar, Ağrı kesici haplar

Yukarıda verdiğimiz örnekler Ağrı kesici ilaçların ne kadar etkili olduğundan ve ağrı kesici hapların düzgün ve ağrının kesebilmesi açısından ilacın alımı ve ağrı kesici hapları ye önelidir.

En etkili ağrı kesici


en etkili ağrı kesici ilaçlar yukarıda sayılan örnekler dışında başkaca yöntemler de vardır. ama çoğunluk liste de yazan sıraya göre bakmaktadır. Bu bünyeden bünyeye değişmektedir. 

Ağrı kesici iğne isimleri?

En güçlü ağrı kesiciler bu konuda etkendir, araç ve makine kullanmadan önce prospektüsü okuyunuz.         En etkili ağrı kesici iğnelere bakacak olursak bu tamamen ağrının şiddetine ve doktorun bu konudaki müdahalesine bağlıdır.