Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir?

Boyun fıtığı, cerrahi müdahalelere gerek olmadan çeşitli tedavi yöntemleriyle hafifletilebilmekte ve bu sayede kişiler günlük yaşamlarını oldukça olumsuz etkileyen boyun fıtığı rahatsızlığından kurtulabilmektedir. Boyun fıtığına ne iyi gelir? Sorusu, bu rahatsızlığı sıkça yaşayan kişiler tarafından oldukça merak edilirken, bu hususta gerek doğal gerek tıbbi pek çok etkili yöntem bulunmaktadır.

Kimi zaman evde belirli aralıklarla boynu dinlendirme, fizik tedavi, ağrı kesici, masaj gibi pek çok uygulama etkili olurken, bunun yanı sıra bazı etkili bitkisel yöntemler ve yiyecekler de bu uygulamalar arasında yer almaktadır.

Özellikle boyun gücünü ve esnekliğini arttırmak, duruşu iyileştirmek ve boynu iyi bir şekilde germek, boynun fıtık ağrılarından kurtulabilmesi adına son derece önemli olurken, bu sayede ağrılara dirençli bir boyun bölgesi elde edilebilmektedir.

Boyun fıtığı için düzenli olarak çeşitli boyun egzersizleri yapmak, hem boyun ve baş duruşunu en iyi hale getirmek hem de zayıflamış boyun kaslarını tekrardan güçlendirebilmek adına önemlidir. Duruş hususunda ise özellikle başın kulakların omuz üzerinde olacağı bir şekilde dik ve doğru bir hizada tutulması, bu boyun fıtığı ve ağrılarından kurtulabilmek adına önemli olurken, doğru ve iyi bir duruş servikal omurga ve disklere daha az stres uygulanmasını sağlayarak boyun fıtığını iyileştirmektedir.

Boyun fıtığından kurtuldum diyen pek çok kişi için pek çok etkili uygulama bulunurken, özellikle evde uygulamaların sonuç vermemesi halinde tıbbi yöntemler devreye girerek bu sorundan kurtulabilmek mümkün olmaktadır.

Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir Evde

Boyun fıtığına ne iyi gelir evde tedavi yöntemleri ile bu rahatsızlıktan kurtulmak isteyen kişiler tarafından oldukça merak edilirken, kişilerin özellikle oldukça basit uygulamalar ve tedaviler ile bu boyun fıtığından kurtulabilmesi mümkündür.

Ancak boyun fıtığı rahatsızlığı oldukça önemli ve riskli bir durum olduğu için bir uzman doktora görünmeden doğrudan evde tedavi yöntemlerinin uygulanmaması gerekmekte, doktorun önerileri doğrultusunda bir destekleyici olarak evde yöntemler doktorun da uygun görmesi halinde uygulanmalıdır.

Evde en etkili boyun fıtığı uygulamaları arasında şunlar yer almaktadır

  • Düzenli olarak sırt, el ve kol bölgesine masaj yapmak ·        
  • Stresten uzak durmak      
  • Boyun fıtığı yastığı veya boyun fıtığı boyunluğu gibi ürünler kullanmak    
  • Mümkün oldukça yüzmeye çalışmak         
  • Magnezyum içeren besinleri tüketmek         
  • Boyun fıtığına sebep olan dış etmenler ve çalışma koşullarına karşı dikkatli olmak

Bu uygulamaların yanı sıra özellikle kişiler boyun fıtığı için evde uygulayabileceği bir bitkisel yöntem olup olmadığını da oldukça merak ederken, özellikle boyun fıtığı konusunda oldukça etkili sonuçlar vererek kişilerin bu rahatsızlıktan kısa sürede kurtulabilmesini sağlayan bir bitkisel yöntem bulunmaktadır.

Atkuyruğu olarak da bilinen kırkkilit otu, boyun fıtığı için en etkili bitkisel yöntemlerin başında gelmekte, kişiler aktarlardan rahatlıkla bulabileceği bu otu düzenli olarak kullanarak boyun fıtığı rahatsızlıklarından en etkili şekilde kurtulabilmektedir. Bunun yanı sıra;

  • Badem yağı          
  • Lavanta yağı         
  • Biberiye yağı         
  • Zerdeçal         
  • Elma Sirkesi

De bu hususta oldukça etkili bitkisel ürünlerdir.

Boyun Fıtığına İyi Gelen Hareketler

Boyun fıtığı için en etkili yöntemlerin başında düzenli olarak uygulanan boyun egzersizleri gelmekte, boyun fıtığı rahatsızlığına sahip kişilerin boyun gerginlikleri ve ağrıları için bu egzersizler oldukça hafifletici ve kişileri rahatlatıcı olmaktadır.

Ancak bu hususta mutlaka fizik tedavi tarafından önerilen egzersizlerin gerçekleştirilmesi gerekirken, boyun fıtığına zararlı hareketler hususunda da kişilerin gün içinde son derece dikkatli olması gerekmektedir.

Ancak bu hususta mutlaka fizik tedavi tarafından önerilen egzersizlerin gerçekleştirilmesi gerekirken, boyun fıtığına zararlı hareketler hususunda da kişilerin gün içinde son derece dikkatli olması gerekmektedir.

Özellikle boyun bölgesinde gerginliği hissedene kadar başın olabildiğince öne doğru eğilmesi ve bir süre bu pozisyonda kalınması etkili bir harekettir. Aynı şekilde bu uygulamayı hemen ardından başınızı geriye doğru yaslayarak da bir süre yaparak tamamlayabilir ve günde 4-5 kere bu hareketi gerçekleştirerek etkisini görebilirsiniz.

Boyna fazlı baskı uygulamadan dik bir pozisyonda bir sandalyeye yaslanarak elleri dizlere koyarak başınızı döndürebildiğiniz kadar döndürerek oldukça etkili bir egzersiz gerçekleştirebilirsiniz. Bu egzersizi yaparken çenenin omuz hizasına gelecek şekilde tutulması ve omuz ile kolların bu hareket esnasında kaldırılmaması önemlidir.

Fizik tedavi sürecinde bu ve bunun gibi çeşitli egzersizler plana uygun bir şekilde gün içerisinde gerçekleştirilerek boyun fıtığının etkilerini en aza indirmek mümkündür.

Boyun Fıtığı Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boyun fıtığı ağrısına ne iyi gelir? Sorusu, yaşadıkları boyun fıtığı rahatsızlığı sebebiyle özellikle çeşitli durumlarda ve zamanlarda şiddetli ve oldukça rahatsız eden ağrılarla mücadele den kişiler tarafından cevabı oldukça merak edilen bir sorudur.

Kişiler, boyun fıtığı problemlerinin yanı sıra bu fıtığın sebebiyet verdiği ağrıları azaltmaya yönelik yöntemler araştırmakta, bu hususta da özellikle pek çok etkili tıbbi veya doğal yöntem bulunmaktadır. Kişilerin boyun fıtığı ağrılarından kurtulabilmesi için en etkili uygulamalar şöyledir;

  • Sık sık boynu dinlendirme         
  • Boyunluk kullanarak boyun hareketlerini kısıtlayarak ağrıyı önleme       
  • Ağrıyı ve ödemi azaltan çeşitli ilaçlar    
  • Fizik tedavi uygulamaları      
  • Düzenli egzersiz       
  • Enjeksiyon tedavisi

En Etkili Boyun Fıtığı Kremi

Boyun fıtığına iyi gelen tedavi yöntemlerinden biri olan krem kullanımı ile kişiler, boyun fıtığının sebebiyet verdiği tahrişi kontrol altına alabilmekte, gerginlik ve ağrıları bu krem tedavisi sayesinde oldukça hafifletebilmektedir.

Boyun fıtığına sahip kişiler özellikle bu hususta en etkili boyun fıtığı kremi aramakta, ancak bu hususta kişilerin mutlaka doktor onayı ve tavsiyesi doğrultusunda önerilen kremleri alması ve kullanması gerekmektedir.

Boyun fıtığı sonucu sinir ve çevre dokularda oluşan tahrişlerin kontrolünü sağlayabilmek adına özellikle non-steroidal anti-inflamatuar içerikli ilaçlar tıbbi açıdan oldukça etkili olurken, kremler konusunda da özellikle kas gevşetici kremler ile oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır. En etkili boyun fıtığı kremi hususunda özellikle boyun fıtığı ile mücadele eden kişiler tarafından en çok tercih edilen ve en etkili kremlerden bazıları şöyledir;

  • Biotulya      
  • Orjin Masaj Kremi       
  • Radian 
  • Dr. Slip Bitkisel Krem         
  • ŞİFAEL