botoks fiyatları

BOTOKS FİYATLARI

Botoks fiyatlarını incelemeden önce botoks nedir? Botoks nasıl yapılır, kalıcı botoks olurmu, botoks kimlere yapılır? Botoksun yan etkileri varmı? Botoks kaç ayda bir yapılır?Botoks hangi yaşlarda yapılır? Botoks erkeklerde de yapılır mı? Gibi birçok sorunun cevabını vermememiz gerekiyor. Hadi başlayalım;

Botoks Nedir?

Bilinenin aksine botoks bir uygulamanın adı değil bir bakteriden elde edilen bir toksinidir. Bu bakteriye ise clostridium botulinum adı verilmektedir. Bu bakteriden elde edilenin toksin olarak açıklanması birçok kişide yanlış anlaşılmalara yol açmaktadır. Toksin denilince vücuda zarar verebilecek olan bir oluşum akıllara gelmektedir. Ancak, bu toksin iyi huylu bir toksinidir ve bu sebepten dolayı akıllarda oluşması muhtemel toksinin insan vücuduna zarar vermesi bu toksin için düşünülmemelidir. Çünkü iyi huylu olan toksinlerin vücudumuza herhangi bir zarar vermesi söz konusu olmamaktadır. Botoks adı verilen toksin tıpta sadece estetik konularında değil diğer birçok alanda da kullanılmaktadır. Bu toksin ile yapılan tedaviler içerisine, kırışıklık tedavilerinin yanı sıra terleme tedavilerini, migrene bağlı baş ağrısı tedavilerini özellikle belirtmek istiyoruz. Botoks uygulaması ile yapılan işlemin kısaca özeti; sinir uçlarının ulaştığı bölgenin işlevlerinin mümkün olduğunca minimuma indirilmesi ya da bu işlevlerin tamamen yok edilmesidir. Yukarıda da belirtilmiş olduğu gibi botoks uygulamaları tıp tarihinde oldukça uzun yıllardan beri uygulanmaktadır. Botoksun son yıllarda popüler hale gelmesinin en büyük sebebi estetik alanındaki uygulamalarının çok artması ve kişilerin bu botoks uygulamalarından son derece memnun kalmış olmalarıdır. Estetik anlamında botoks mimik kaslarındaki yıllar süren hareketler nedeniyle oluşmuş olan derin kırışıklıkların giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle yüzde oluşan çizgilerin azaltmak amacıyla kişiler tarafından baş vurulan bir estetik operasyon haline gelmiş ve günümüzde çok popüler bir hal almıştır. Bu konu açıktır ki, kırışıklıkların ortaya çıkmasının sebepleri içerisinde yıllardır milyarlarca kez yapılan mimik kasları hareketleri, bazı genetik sebepler ve yaşam tarzı ile oluşmuş lan bazı alışkanlıklar bulunmaktadır.

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?

İnsan vücudunda sıklıkla meydana gelen ve ortaya çıkan kırışıklıklar arasında; alın bölgesi kırışıklıklarını, kaş üstü ve kaş arası kırışıklıklarını, Ağız çevresi kırışıklıklarını ve göz kenarı kırışıklıklarını sayabiliriz. Kırışıklıkların Kişinin görünümüne etkileri ise aşağıdakiler gibi olmaktadır; Kaşlar arasında kırışıklıkları bulunan kişinin yüz ifadesi kızgın, göz kenarındaki kırışıklıklar, alındaki kırışıklıklar, dudak üstünde meydana gelen kırışıklıklar gibi kırışıklıklar ise kişilere yaşlı bir yüz ifadesi vermektedirler. Bu bölgelere uygulanacak olan botoks yöntemi bu görüntülerden kurtulmaya ve kişinin daha genç ve güler yüzlü bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Botoks uygulaması ile bu istenmeyen görüntüler ortadan kaldırılmaktadır. Botoks uygulaması ile halk arasında kaz ayağı olarak tabir edilen göz çevresi kırışıklarının ve sigara içenlerde meydana gelen dudak üzerindeki kırışıkların giderilmesinde ve çene ucundaki kırışıkların giderilmesinde kullanılır. Botoks uygulaması ile boyun bölgesinde meydana gelen kırışıklıkların da giderilmesi mümkündür. Botoks uygulamasının yüz bölgesindeki estetik tedavilerinin dışında kullanıldığı tedavi yöntemleri arasında terleme tedavisi ile koltuk altında el ve ayaklarda meydana gele aşırı terlemelerde botoks uygulamalarını sayabiliriz. Bütün bunların dışında migren tedavilerinde botoks uygulamaları yapılmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır. Migren tedavisi için botoks uygulamaları alın ve kaş arası bölgelere uygulanmakta ve migrenin önlenmesine çok iyi bir reaksiyon vermektedir. Kısaca açıklamak gerekirse botoks yapılan bölgelere göre botoksları şöyle sıralayabiliriz; Alın botoksu, Kaş arası botoksu, Göz çevresi botoksu, Dudak üstü botoksu, Çene botoksu Boyun botoksu, Burun botoksu, Diş etibotoksu,Migren botoksu. Botoks uygulaması sonucunda yorgun, kızgın ve yaşlı olan yüz görünümü daha pozitif bir yüz ifadesine dönüşmekte ve botoks uygulaması ile kişinin daha genç bir görünüme kavuşması sağlanmaktadır.

Botoks Yüz Felcine Sebep Olur mu?

Botoksun yüz felcine sebep olup olmadığı konusu da toplumun birçok kesimince merak edilip sorulan sorulardan biridir. Bu konuda yanlış bilgiler ve kulaktan kulağa iletilen yanlış değerlendirmeler, bazı kişilerde botoks uygulamasının yüz felcine sebep olduğunu düşünmelerine neden olmaktadır. Bu kesinlikle doğru değildir. Botoks yüz felcine sebep vermeyen iyi huylu toksinlerin yüze uygulanması ile yapılan yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Yüz felcine sebep olmaz.

Botoks Kaç Günde Etki Eder? Botoks Ne Kadar Süre Etkili

Olur?

Botoks uygulaması yapıldıktan sonra ilk etkilerinin görülmesi için 3 günlük bir sürenin beklenmesi yeterli olmaktadır. Bu süreden sonra ise istenilen sonuçların tamamen alınması için gerekli olan süre 15 gün sonunu bulmaktadır. İstenilen sonucun alınması sonrası bu son durum ise 4 ile 6 ay arasında devam etmektedir. Yani yapılan botoks uygulaması sonucunda elde edilen sonuç, yaklaşık olarak 4 ile 6 Ay arasında kalıcılığını sürdürmektedir. Altı ayın sonunda ise etkinliği yavaş yavaş azalmakta ve tekrar bir uygulamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Botoks uygulamalarının her bir tekrar yapılması sonrası etkinlik sürelerinin (kalıcılık sürelerinin) her bir uygulama sonrasında daha da arttığı gözlemlenmiştir.

Botoks Kalıcı mıdır?

Botoks kalıcımı? Sorusu sürekli olarak bu uygulamayı yapan uzman hekimlere sorulmakta ve bunun cevabı aranmaktadır. Yukarıda açıklanmış olduğu üzere botoksun belirli bir kalıcılık süresi mevcuttur ve bu altı ay civarındadır. Ancak ikinci ve daha sonraki uygulamalar ile bu süre daha da uzatılabilmektedir. Bazı ciddi olmayan ilan ve reklamlarda kalıcı botoks yapıldığına dair ibareler görmekteyiz. Bu kesinlikle yanıltıcı ve doğru olmayan bir durumdur. Her türlü sağlık ve estetik sorunu ya da talebinizde gerçekten bu konunun uzmanı olan hekimlere danışmanız ve onların yapacağı tetkik ve incelemeler sonucunda bu uygulamaları yaptırmanız gerektiğinin unutulmaması gerekir. Sonuçta vücudunuzun bir parçasını ya da yüzünüzü emanet edeceğiniz kişinin bir uzman olması ve konusunda yeterli olmasının sizin sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu aklınızdan hiçbir zaman çıkarmamalısınız.

Botoks Kaç Yaşında Yapılır?

Botoks uygulamasının 30lu yaşların üzerinde uygulanan bir yöntem olduğuna dair kişilerde yanlış bir kanı mevcuttur. Bu kesinlikle doğru bir bilgi değildir. Botoks daha erken yaşlarda da uygulamaya konulabilecek bir yöntemdir. Daha önceki yıllarda yapılması tavsiye edilen bir uygulamadır. Şöyle ki botoks uygulaması dolayısıyla mimik kaslarının azaltılması veya çok düşük bir harekete sahip olmaları, kişinin botoks yaptırıp, kalıcılığının sağlandığı yaklaşık 6 aylık süre içerinde yaşlanma belirtileri ortadan kalkmakta ve kırışıklıkların oluşması engellenmektedir. Her 6 ayda bir yapılabilecek olan bu uygulamanın matematiksel olarak yapılabilecek hesaplarında sanki yaşlılığın görünümüne bir çare olabileceği hesaplanabilir bir durum olacaktır. Tabii ki yaşlılık insanlar için kaçınılmaz bir durumdur. Ancak kişiler botoks uygulamaları yaptırarak, yaşlılık ile ilgili görünümlerinin oldukça uzun süre erteleyebilme olanağına sahiptirler. Her yaşta insan karşısındaki kişilere ve toplumun diğer bireylerine daha genç, daha sevimli ve daha güler yüzlü görünmek ister. Botoks uygulamaları kişilerin bu dilek ve isteklerine cevap veren bir uygulamadır. Mimik çizgeleri için botoks yaptırılması sadece var olan bu çizgilerin yok edilmesi için değil, aynı zamanda ileride meydana gelebilecek olan kırışıklıklardan kurtulmak için de yaptırılabilmektedir. Botoks kaç yaşında yapılır konu başlığı altında açıklamaya çalıştığımız örnekler ve bilgiler ışığında botoksun sadece orta yaş ve üzeri kişilerce değil 18 yaşından büyük tüm sağlıklı kişiler tarafından da botoks yaptırabileceğini vurgulamak istedik. Bazı kişilerde kırışıklıkların çok derinleşmiş olduğu gözlemlenip tespit edildiğinde botoks uygulaması ile birlikte gerektiğinde dolgu da yapılabilmekte ve kişinin derin çizgilerden kurtulması sağlanmaktadır.

Botoks Erkeklere Yapılır mı?

Erkeklerde de botoks uygulamaları yapılmaktadır. Ancak erkek yüz yapısının kadılarınkine nazaran bazı farklılıkları bulunmaktadır. Örneğin kaş üstü ve alın kasları daha kalın ve güçlüdürler. Bu yüzden erkeklere uygulanacak olan botoks uygulamalarında kullanılacak olan doz miktarları değişiklikler göstermektedir. Göz kenarındaki kırışıklıkların tedavisi botoks uygulamalarında gözü çok açmadan kaş arası ve alın kırışıklıklarının tedavisi için uygulanacak olan botoks uygulamalarında ise kaşları daha fazla kaldırmamaya çalışılarak botoks uygulaması yapılır. Genellikle kaş durumunun doğal olarak bırakılması bir tercih sebebi olmaktadır. Diğer taraftan yapılan botoks uygulamasının kadınlarıa uygulan botoks uygulamasından pek büyük bir farklılığı bulunmamaktadır.

Botoks Fiyatları

Masseter Botoksu fiyatları  Botoks yaptırmayı düşünen kişiler için en önemli konulardan biri yapılacak olan botoksun kaç paraya yapılacağıdır. Botoks uygulamaları kişiler tarafında genellikle özel hastane ve kliniklerde yaptırılmakta olmakla beraber, devlet hastanelerinde de botoks uygulamaları yapılabilmektedir. Ancak; Devlet hastanelerinde yaptırılan botoks uygulamaları SGK ödeme listesinde yer almamakta ve burada da bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Botoks fiyatları için net bir bilgi vermek mümkün değildir. Botoks fiyatları yaptırılacak olan botoksun çeşidine, uygulama yapılacak olan bölgelerin sayılarına ve botoks uygulanacak yere değişiklikler göstermektedir. Örneğin dudak üstü botoks ile kaş arası botoks fiyatları farklı olabilmektedir. Kısacası botoks fiyatları kişiye uygulanacak olan botoks sayısına göre hesaplanmaktadır. Botoks fiyatları bu uygulama sayısının yanı sıra botoks uygulanacak olan bölgeye göre hesaplanacaktır. Uzman bir hekime başvurulması, taleplerin kişi tarafından belirtilmesi ve yapılacak olan karşılıklı mülakat ve botoks uygulama sayısı ve bölgelerinin tespitinden sonra botoks fiyatı belirlenecek ve ona göre karar verilerek uygulamanın yapılması sağlanacaktır. Burada unutulmamalı ve bilinmesi gereken şudur ki terleme bölgesi botoks fiyatı ile yüz bölgesi botoks fiyatı farklı olacaktır. Ancak kısaca şunu söyleyebiliriz, botoks fiyatlarının tek bir uygulaması 1500 TL ile 2000 TL bir fiyattan başlamakta ve yukarıda belirtmiş olduğumuz faktörler göz önüne alınarak botoks fiyatı hesaplanmaktadır. Genç görünün, genç düşünün, bu yaşlı dünyada gençliğinizle, güler yüzünüzle yer alın ve mutlu olup mutlu edin…. Kalın sağlıcakla.