Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Boğaz enfeksiyonu belirtileri nelerdir hususunda bu hastalığın tam olarak semptomlarının belirlenmesi ve herhangi bir rahatsızlık halinde direkt olarak teşhis konulmak üzere doktora müracaat edilmesi son derece büyük bir önem taşıyor. Eğer ki boğaz enfeksiyonu gibi bir durum ile karşı karşıyaysanız aşağıdaki belirtilerden söz etmek mümkün olacaktır.

  • Boğaz ağrısı          
  • İshal         
  • Burun tıkanıklığı           
  • Seste kısılma           
  • Kulak ağrısı          
  • Öksürük          
  • Yutkunmakta güçlük çekmek           
  • Boğazda kaşıntı ve gıcık         
  • Sinüslerde rahatsızlık ve ağrı

Boğaz enfeksiyonu tam olarak boğazda meydana gelen bir iltihaplanmadır. Yukarıda yer alan belirtilerden birkaç tanesi meydana geliyorsa mutlaka acil bir şekilde bir doktora başvurmanız gerekir.

Boğaz Enfeksiyonuna Ne Yapılır?

Boğaz enfeksiyonuna ne yapılır konusu ile ilgili olarak daha çok boğaz ağrısına iyi gelen şeyler konuşulmalıdır. Özellikle bal tüketimi yapmak boğaz ağrısı için son derece etkili bir çözüm yolu olarak karşımıza çıkar. Doğal çözüm yolları boğaz ağrısını gidermek için en sağlıklı yöntemdir. Böyle bir durumda doğal yöntemlere müracaat etmek ilaç kullanımından kat kat sağlıklı bir hareket olarak ileride yaşanabilecek olan böbrek ve bazı organların kaybına da engel olmaya karşı atılan en önemli adımlardan biridir.

Çok fazla yüksek sesle konuşmamaya dikkat etmek de boğaz enfeksiyonuna karşı ve alınmış olan en önemli önlemlerden biridir. Boğaz enfeksiyonu nasıl geçer konusu ile ilgili olarak aynı zamanda yapılacak olan en önemli şeylerden biri sıcak havlu yöntemidir. Sıcak bir havluyu ya da sıcak bir bezi boğaza sararak boğaz enfeksiyonunun vermiş olduğu şiddetli boğaz ağrısından kurtulmak mümkün olacaktır. Bitki çayı tüketimi yapmak ve tuzlu su ile gargara yapmak her zaman için boğazda meydana gelen virüslerin ölmesi adına son derece önemli bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Ayrıca boğaz enfeksiyonu gibi bir durum ile karşı karşıya kalmış olan bir kişinin kesinlikle dondurma ya da buzlu yiyecek ve içecek tüketmekten kaçınması da son derece büyük bir önem taşır.

Aynı zamanda boğaz enfeksiyonunun giderilmesi açısından bir takım karışımlar da yapılabilir. Özel olarak süt ve bal karışımı ya da zencefil ile süt karışımı bu noktada son derece büyük bir etki yaratır. Boğaz ağrısından kurtulmak adına da karanfil tüketmek her zaman için faydalı olacaktır. Çünkü karanfil doğal bir ağrı kesici olduğu için boğazın ağrıyan bölgesinde bir uyuşukluk meydana getirip geçici olarak boğaz ağrısını keser. Aynı zamanda boğazda meydana gelen bir iltihabın kurutulması için elma sirkesi son derece etkili bir iltihap kurutucu olurken soğan ve sarımsak gibi doğal antibiyotiklerden de faydalanıp boğaz ağrısını ve boğaz iltihabını ortadan kaldırmak mümkün olacaktır.

Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir?

Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen bitki çayları nelerdir sorusu ile bu durumda içilmesi gereken bitki çaylarını Ihlamur ve kuşburnu başta olmak üzere; papatya çayı, nane ve limon karışımı, ekinezya çayı, çobançantası otu gibi sıralayabiliriz. Eğer ki boğaz enfeksiyonunu tedavi etmek için bu çayları tüketiyorsanız kesinlikle içerisine şeker ya da tatlandırıcı gibi ilaveler katılmaması gerekir. Neden diye soracak olursanız çünkü bitkilerin özellikleri içerisine şeker ya da tatlandırıcı konulduğu zaman tamamen kaybolur. Bu sebepten dolayı da bitki çayları tüketilirken mutlaka sade bir şekilde tüketiminin yapılmasına dikkat etmekte çok büyük bir fayda vardır diyebiliriz.

Sadece bitki çayından değil aynı zamanda da bol miktarda su tüketiminden de söz etmek bu noktada çok önemlidir. Bol bol su tüketerek de boğaz enfeksiyonundan kurtulmak mümkün olacaktır.

Boğaz Enfeksiyonu İçin Hangi Çorbalar Yapılır?

Boğaz enfeksiyonu için hangi çorbalar yapılır diye soracak olursanız da bağışıklık sistemini toparlamak adına faydalı olan bir takım çorbalar tercih edilmelidir. Özellikle de bu noktada tavuk çorbasından söz etmek mümkün olacaktır. Tavuk suyuna bir çorba yapılarak boğaz enfeksiyonundan kurtulmak ya da korunmak mümkün olacaktır. Protein oranını son derece yüksek olan tavuğun haşlanmış bir şekilde tüketilmesi ayrıca önemliyken aynı zamanda da ılık bir çorba içilmesi boğazda meydana gelen ağrıların son bulması için oldukça faydalı bir yöntem olarak karşımıza çıkar.

Boğaz enfeksiyonu için aynı zamanda tüketilmesi gereken bir diğer çorba ise tarhana çorbası olabilir. Tarhana çorbası genel olarak Anadolu insanlarının son derece yaygın bir şekilde yaptığı bir çorba olduğu için Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde bilinir. İçerisinde pek çok sebze ve probiyotik barındırdığı için vitamin ve protein oranı son derece yüksek olan bir çorba olarak mutlaka enfeksiyon durumlarında tüketilmesi hastalığın iyileştirilmesinin hızlanması açısından son derece büyük bir önem taşır. Aynı zamanda tarhana çorbasının yanı sıra çeşitli sebze çorbalarının da içeriğinde bol miktarda vitamin barındırması nedeniyle son derece büyük ölçüde fayda sağlayacağını söyleyebiliriz.

Boğaz Enfeksiyonu Tehlikeli Midir?

Boğaz enfeksiyonu tehlikeli midir sorusu da boğaz enfeksiyonu gibi bir sorun ile karşı karşıya kalmış olan pek çok kişi için çok fazla merak edilen bir konudur. Eğer ki boğaz enfeksiyonu tedavi edilmezse ne olur gibi bir soru soracak olursanız da boğaz enfeksiyonunun ilk başta ortaya çıktığı zaman çok fazla bir tehlikeli durum arz etmediğini belirtebiliriz. Ancak bununla birlikte tedavi gerçekleşmezse daha çok ilerleyip bu hastalık tehlikeli bir hale gelebilir. Mesela ilerleyen süreçte böbreklerde ya da kalpte veya da eklem yerlerinde son derece ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sebepten dolayı da tanı ve tedavi yöntemleri boğaz enfeksiyonu için son derece önemli bir durum olarak karşımıza çıkar.

Boğaz Enfeksiyonu Ne Kadar Sürer?

Boğaz enfeksiyonu ne kadar sürer konusunda da boğaz enfeksiyonunun aslında kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte en fazla 5 ve 7 gün arası gibi bir süreci kapsadığını belirtebiliriz. Boğazda meydana gelen virüslerin vermiş olduğu hasar nedeniyle oluşan bu hastalık bir hafta gibi bir sıradan daha uzun sürerse durumun son derece ciddi olduğunu ve mutlaka bir doktora müracaat edilmesi gerektiğini söylemek de mümkün olacaktır.