Bağırsak Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

Bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir? Bağırsaklarda meydana gelen ağrılar için bağırsak enfeksiyonundan söz etmek mümkün olabilir mi? Bağırsaklarda enfeksiyon oluşumu ne tür sebepler neticesinde ortaya çıkar. Ya da bağırsak enfeksiyonu hangi hastalık? Bağırsaklarla ilgili bir takım sorunlar yaşayan kişilerin her zaman için merak ettiği şeyler arasında yer alır.

Bağırsaklarınızda herhangi bir sıkıntı söz konusu ise Bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir konusu ile ilgili bir takım tavsiyeler vermek üzere hazırlamış olduğumuz bu yazımızda sizlere halk arasında ishal olarak da tabir edilen bağırsak sendromunun tüm detaylarından tek tek söz edeceğiz. Bu konuyu bütün boyutlarıyla tek tek ele alacak olursak bağırsak enfeksiyonunun sebebini ve bu hastalık sırasında ne gibi sorunların meydana geldiğini açıklayacağız. Özellikle de bu hastalığın tam olarak nasıl bir hastalık olduğunu ve karşı karşıya kalmış olduğunuz şeyin gerçekten de bağırsak enfeksiyonu olup olmadığını daha iyi fark edebilin diye belirtilerini de aktaracağız. Hazırsanız bağırsak enfeksiyonunun tam olarak ne anlama geldiğini açıklayarak yazımıza bir giriş yapalım.

Bağırsak Enfeksiyonu Nedir? Neden Olur?

Bağırsak enfeksiyonu nedir? Neden olur? Tıp dilinde gestreoentreit adı verilmiş olan bağırsak enfeksiyonu, mikrobik bir durum neticesinde; virüs, parazit ya da zararlı bakterilerin neden olduğu, iltihaplanma durumudur. Bu durum için direkt olarak bağırsak florasında bir takım nedenlere bağlı olarak değişimlerin meydana gelmiş olabileceğinden de söz etmek mümkün olacaktır. Bağırsak florasında değişikliklerin meydana gelmiş olması, sindirim sistemi faaliyetlerini de son derece olumsuz yönde etkiler. Sonuç olarak ortaya halk arasında ishal olarak bilinen sulu dışkılama durumu ortaya çıkar.

İshal, yani bağırsak enfeksiyonu; insan hayatını son derece olumsuz yönde etkileyen ve yaşam kalitesini minimum bir düzeye taşıyan kötü bir rahatsızlıktır. Özellikle vücudun sıvı kaybetmesi söz konusu olduğu için çok ciddi anlamda vücutta bir takım şeylerin gerilemeye başladığı hissedilebilir. İshal durumunda vücudun sıvı kaybetmesinin ciddi bir sonucu olarak ortaya çıkan halsizlik, kişinin günlük faaliyetlerini olması gerektiği gibi sürdürememesi için yeterli olacaktır. Özellikle de karında son derece şiddetli bir ağrı da meydana gelir. Ve bu durum genel olarak hastaların yaşam kalitesini direkt olarak düşürür.

Kimileri bu hastalığı pek de fazla ciddiye almaz. Ancak ishal gerçekten en uç boyutlara ulaştığı zaman, özellikle de tedavi edilmezse ölüme bile yol açacak kadar ciddi bir hastalık haline gelir. Bu arada pek çok farklı rahatsızlıktan da ileri gelmiş olabilen ishal, kanlı olduğu zaman çok acil bir şekilde hastaneye müracaat etmek ya da sağlık ekiplerini bulunduğunuz yere çağırmak son derece önemli ve hayati bir durum arz eder.

Bağırsak enfeksiyonu nedenleri arasında ilk olarak bağırsakların herhangi farklı bir sebep neticesinde mikrop kapma ihtimali göz önünde bulundurulabilir. Bazı bozuk besin maddelerinin tüketilmesi de bağırsak florasının bozulmasına neden olabilir. Bakteri ve virüslerin aynı zamanda parazitlerin de bir şekilde vücuda girmesi sonucu bu durum çok sık meydana gelebilir.

Bağırsak Enfeksiyonu Belirtileri Neler?

Bağırsak enfeksiyonu belirtileri neler? Diye bir araştırma yaparak bu konuda yaşadığınız rahatsızlık arasında bir kıyaslama yapma fırsatı bulabilirsiniz. Bağırsak florası bozulmuş olan bir kişi şu tip sorunları yaygın bir şekilde yaşayabilir;

  • Mide bulantısı ve kusma         
  • Yüksek ateş       
  • Karına aniden giren kramplar ve karın sancısı       
  • Halsiz ve yorgun hissetme     
  • Aşırı derecede su içme ihtiyacı hissetme   
  • Mide ve bacaklarda meydana gelen ağrı     
  • Düşük tansiyon       
  • Aniden başlayan sulu dışkılama

Eğer ki söz konusu edilmiş olan bu semptomlar bir haftadan daha fazla sürmüşse artık iş ciddiye binmiş ve mutlaka doktora gidilmesi gerektiği söylenebilir. Aynı zamanda bütün bu semptomların yanı sıra bir de ishalin kanlı bir şekilde olması direkt olarak hastanenin acil bölümüne müracaat etmeniz gerektiğini gösteriyor.

Bağırsak Enfeksiyonu İçin Ne Yemeli?

Bağırsak enfeksiyonu için ne yemeli diye soracak olursanız, bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin mutlaka beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerektiğini tavsiye ederiz. Özel olarak da akla bu noktada ilk gelen besin maddesi patates oluyor. Patatesi güzelce soyarak bir miktar suda haşladıktan sonra biraz sumak ilave edip yemek, dışkının normal bir kıvama gelmesine yardımcı olur. Aynı zamanda muz, havuç, elma, yağsız olmak şartıyla peynir ve yağsız çorba gibi besinler tüketmek de bu rahatsızlıkla mücadele etmenize destek olur. Yani mantık olarak posalı meyveler tüketmek ve bir o kadar da yağlı yiyeceklerden kaçınmak ishal olan kişi ne yer gibi bir sorunun özet yanıtı olabilir.

Bağırsak Enfeksiyonuna İyi Gelen Yiyecekler Neler?

Bağırsak enfeksiyonuna iyi gelen yiyecekler neler? Bu konu ile ilgili olarak aşağıdaki listemizden yararlanabilirsiniz.

  • Ballı su       
  • Zerdeçal      
  • Soğan      
  • Limonlu su     
  • Zencefil     
  • Keten tohumu    
  • Ev yoğurdu      
  • Nane çayı     
  • Sarımsak

Öncelikle bu konuda şunu belirtmek gerekir ki; enfeksiyon denilince akla direkt olarak antibiyotik geliyor. Yani doktora herhangi bir enfeksiyon rahatsızlığı ile müracaat ettiğiniz zaman kesinlikle size bir antibiyotik yazar. Burada bağırsak enfeksiyonunu ne geçirir gibi bir konuda yorum yapacak olursak doğal bir antibiyotik olan sarımsak, listemizde yer almaktadır.

Limonlu su, zerdeçal, zencefil ve en yoğurdu da bağırsaktaki mikroplar nasıl temizlenir sorusu için en iyi yanıt olacaktır. Çünkü bu saymış olduğumuz doğal maddeler aynı zamanda son derece güçlü bir antiseptik etkiye sahip olan doğal ürünleridir.

Bu noktada sizler için önemli bir uyarı yapacak olursak; bağırsaklarınızın mikroplardan arınmasını sağlamak adına tüketmeyi tercih etmiş olduğunuz yoğurdun mutlaka ev yoğurdu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ev yoğurdu probiyotik olduğu için bağırsaklarınızda meydana gelen parazitlerin ya da bir şekilde kapmış olduğunuz mikropların temizlenmesinde son derece etkin bir rol oynar.

Bağırsak enfeksiyonu kaç günde geçer diye soracak olursanız bir haftada geçmeyen bağırsak enfeksiyonu artık tehlikeli bir hal almaya başlamıştır diyerek mutlaka doktora gitmenizi öneririz.