Alkol Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Alkol mide bulantısına ne iyi gelir konusunda pek çok kişinin bir takım sorular sorduğunu görmekteyiz. Son derece keyifli bir şekilde içtiğiniz alkol, gecenin sonunda vücudunuzda bir takım sorunların yaşanmasına sebep olabilir ve bu sebepten dolayı da geçirmiş olduğunuz o güzel anların hiçbir anlamı kalmaz. Eğer ki çok fazla alkol tüketimi yapmışsanız mide bulantısı gibi bir durumun baş göstermesi son derece normal olacaktır. Özellikle de aç karnına alkol tüketimi yapmış olan kişiler, mutlaka aç karnına alkol alımı yaptığı için mide bulantısını çok daha hızlı ve çok daha şiddetli bir şekilde yaşayacaktır.

Genel olarak çok fazla alkol kullanımı yapıldığı zaman ya da çeşitli alkol tipleri birbirine karıştırıldığı zaman mide bulantısının kaçınılmaz bir son olacağını şimdiden söylemek gerekir. Hatta bu mide bulantısı sadece bir mide bulantısı olmakla kalmaz ve çoğu zaman kusmakla sonuçlanır. İnsanların pek çoğu genel olarak alkol kullanımı yaptıktan sonra gelen mide bulantısından kaynaklı kusmalarda rahatlayacağını düşünür. Ancak alkol mide bulantısı sebebiyle kusma sonucunda da midede daha farklı sorunlar meydana gelebilir ve daha sonra tekrar kusma durumu ile karşı karşıya kalınabilir.

Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Alkol sonrası mide bulantısına ne iyi gelir konusu ile ilgili olarak şunları söylemek mümkün olacaktır.

  • Kök sebzeler      
  • Soda limon karışımı           
  • Nane ve limon karışımı          
  • Maydanoz         
  • Papatya çayı           
  • Melisa çayı           
  • Rezene çayı           
  • Yulaf ezmesi           
  • Zencefil

Alkol sonrası mide bulantısı ve kusma gibi bir durum söz konusu olduğu zaman doğal ürünler kullanarak bir takım tedavi yolları aranacaktır. Bu tedavi yolları genel olarak mide asidinde azalmaya yol açacak olan doğal ürünlerle yapılmalıdır.

Eğer ki aç karnına içki içmişseniz ve bu sebepten dolayı da bir mide bulantısı tutmuşsa ilk başta belirtmiş olduğumuz gibi kök sebzeler tüketmek her zaman için faydalı olacaktır. Alkol sebebiyle mide bulantısı gibi bir durum söz konusu olduğu zaman zaten midenizin son derece hassas olduğunu ve her şeyi yiyemeyeceğinizi hissedersiniz. Bu durumda yemeniz gereken kök sebzeler; enginar, kereviz ve yer elması gibi sebzelerdir. Bu sebzelerin tüketimini gerçekleştirmek ve aynı zamanda ekmekle birlikte yemek her zaman için midenizin suyunu alacak ve midenizi rahatlatmaya olanak tanıyacaktır. Bununla birlikte eğer ki bir şey yemek istiyorsanız alkol sonrası mide bulantısı için mutlaka tuzlu kraker yemenizi tavsiye ederiz. Tuzlu kraker de midenizin suyunu alacak ve tuzlu olduğu için mide bulantınıza iyi gelecektir.

Alkol sonrası mide bulantısı, o anda bunu yaşayan hemen hemen herkesin bir daha hayatı boyunca alkol içmeyeceğini ifade edebileceği kadar zor bir durumdur. Çok büyük bir pişmanlık sebebi olan bu durumdan bir an önce kurtulmak isteyen kişiler mutlaka prova limon ya da nane Limon gibi içecekler tercih etmek zorunda kalır. Bu durumda su içilmesi pek fazla tavsiye edilen bir durum değildir. Çünkü zaten insanlar alkol içtikten sonra mide bulantısı yaşarken midesinin içerisinde çok fazla miktarda su birikintisi olduğunu hisseder. Gerçekten de çok fazla sıvı tüketimi yapıldığı için midenin suyu ve asidi çok yüksek bir oranda olacaktır. Dolayısıyla bu durum doğal olarak insanlara son derece büyük bir sıkıntı verir. Hal böyleyken bunun üzerine su içmek insanların midesinin çok daha fazla bulanmasına da sebebiyet verecektir.

Papatya, rezene ve melisa çayları da hem mideyi rahatlatan çaylar olduğu için hem de uyku getirici ve kas gevşetici özellikleri olduğu için alkol sonrasında insanların gevşemesine ve rahatlamasına ve de uykuya dalmasına yardımcı olur. Rahat bir şekilde uykuya dalındığı zaman mide bulantısı da daha sonra geçebilir. Ancak tabii ki bunu çok hafif mide bulantıları için söyleyebiliriz. Eğer ki çok fazla alkol tüketmişseniz ve mideniz bu sebepten dolayı çok şiddetli bir şekilde bulanıyorsa uyusanız da fayda edeceğini zannetmeyin. Çünkü bazı durumlarda mide bulantısı aşırı derecede olduğu için uykunuzdan uyanıp tekrar kusmanız da söz konusu olabilir.

Alkolden Sonra Baş Ağrısı Ve Mide Bulantısı Nasıl Geçer?

Alkolden sonra baş ağrısı ve mide bulantısı nasıl geçer diye soracak olursanız sizlere bir takım önerilerde bulunmadan önce bu durumun sebeplerini açıklayalım. Halk arasında akşamdan kalma ya da hangover olarak bilinen bu durumda eğer ki gece çok fazla alkol tüketilmişse, sabah uyanıldığı zaman çok şiddetli bir baş ağrısı ve mide bulantısı devam edecektir. Genel olarak kişilerde bir sersemlik hali gözlenir ve gecenin sarhoşluğu devam ediyormuşçasına bir durum söz konusu olur.

Alkol sonrasında baş ağrısı olması son derece normal ve beklenen bir durum olacaktır. Çünkü her ne kadar alkol aldıktan sonra midenizde çok fazla su varmış gibi hissetseniz de aslına bakacak olursanız alkolün etkisiyle vücudunuz su kaybeder. Bu sebepten dolayı da kaybedilen suyun mutlaka geri yerine konulması şarttır. Aksi halde baş ağrısı ertesi gün devam edecektir. Hatta bu baş ağrısı sadece başta değil gözde ve göz çevresinde de son derece şiddetli bir şekilde hissedilir.

Alkol insan vücudunda anti diüretik hormonu baskılar. Bu sebepten dolayı vücut su kaybetmiş oluyor. Vücudun su kaybetmesi her zaman için bir takım dengeleri bozarak, her şeyin bağlantılı bir şekilde sorunlu gitmesine neden olur. Bu sebepten dolayı da Alkol tüketiminin fazla yapılması sonucunda hem mide bulantısı hem de baş ağrısından söz etmek mümkün olacaktır.

Bol su tüketimi yaparak alkolün sebebiyet vermiş olduğu baş ağrısından kurtulmak mümkündür. Aynı zamanda bir takım hangover ilaçları da bu aşamada iyi gelecektir.

Bu noktada sizlere vereceğimiz en iyi tavsiyelerden biri de sadece alkol tüketimi yaptıktan sonra değil, alkol öncesinde de bol miktarda su tüketmek olacaktır. Aynı zamanda aç karnına alkol kullanmamak ve alkolden önce karbonhidrat ağırlıklı bir şeyler yemek bu konuda rahatsız olmamanızı sağlar.