Alerji Belirtileri Nelerdir?

Alerji belirtileri nelerdir ve alerji neyden kaynaklı olur? Alerjik reaksiyonların insan vücudunda meydana getirmiş olduğu durumlar ve alerjinin ne gibi durumlarda ya da hangi dönemlerde artış göstermiş olduğu gibi pek çok durumun incelenmesi son derece büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü alerjik reaksiyonlar kesinlikle yabana atılmamalı ve bir an önce gerekli olan önlemler alınmalıdır.

Alerjik reaksiyonların insan vücudunda meydana getirmiş olduğu durumların daha ileriki dönemlerde pek çok ciddi rahatsızlığa ve hasara yol açacağı konusunda da bilinçli bir davranış sergilenmesi gerekiyor. Bu noktada da tam olarak ne gibi durumlara alerjiniz olduğunu bilip kendinizi o durumlardan korumak da çok önemlidir. Bu sebepten dolayı da alerji belirtileri hakkında bilgi edinmek burada yapmanız gereken en önemli şeylerden biri olacaktır.

Alerjik reaksiyonlardan bu yazımızın içeriğinde çok daha detaylı bir şekilde söz edeceğiz yalnız ilk başta konuyu kabataslak bir özetleyecek olursak; belirli dönemlerde meydana gelen vücut dirençsizlikleri, nefes alıp verirken yaşanan sıkıntılar, gözlerde kızarıklık ve hapşırıktan söz etmek mümkün olacaktır. Bütün bu rahatsızlık veren durumlar, başlı başına alerjinin vücutta meydana getirmiş olduğu ve yaşam kalitesini bir hayli azaltan ve ciddiye alınması gereken durumlar olarak karşımıza çıkar.

Alerji Nedir, Ne Zaman Olur?

Alerji nedir, ne zaman olur? Aslında alerjinin insanlarda ne zaman çıkacağı konusunda kesin bir yargıya varmak pek de doğru olmaz. Alerjik reaksiyonlarla her yaştan insan her an karşı karşıya kalabilir. Alerjinin en çok nüksettiği dönem olarak bir soru soracak olursak da aslında hep bahar aylarını suçlamak da yanlış olacaktır. İşte tam da bu noktada alerji nedir? Sorusuna yanıt verdikten sonra bu durumu çok daha net bir şekilde anlayacaksınız.

Alerjinin ne olduğunu da aslında tek bir alerji türünden tanımlamak yeterli değildir. Çünkü insan vücudunun pek çok farklı şeye karşı alerjisi olabilir. Mesela bir bu yazıda daha çok alerjik rinit adı verilen bahar alerjisi durumunun üzerinde duruyoruz fakat alerjinin pek çok kategorisinin de olduğunu hiçbir zaman için unutmamak gerekir. Alerji tipleri olarak da çeşitli besin maddelerine ya da vücudun duyarlılık geliştirmiş olduğu herhangi kimyasal bir maddeye de alerjiniz olabilir. Bu yüzden de kesinlikle alerji testi yaptırmak son derece büyük bir önem taşıyor.

Alerjik rinit konusunu açıklığa kavuşturacak olursak burada bahsettiğimiz şey bahar alerjisi olacaktır. Bahar döneminde ve kışın sonlarına doğru ağaçların ve çiçeklerin polenlerinin insanlar üzerinde olumsuz yönde bir etkisi söz konusu olacaktır. Bu polenler, insanların solunum yoluyla boğazına kaçar ya da gözlerine yapışır. Sonuç olarak da bir takım sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

Alerji Nasıl Anlaşılır?

Alerji nasıl anlaşılır? Bazı insanlar bir takım hastalıkları alerji ile karıştırabilir ya da alerjik reaksiyonları daha ciddi bir hastalık belirtisi zannedebilir. Bu durumda da yapılacak olan en doğru şey her zaman için alerji belirtilerinin tam olarak neler olduğunu bilmek olacaktır.

  • Boğazda gıcık ve vücudun farklı bölgelerinde kaşıntı         
  • Halsizlik ve sürekli olarak vücudun dirençsiz hissedilmesi         
  • Gözlerde kaşıntı ve kızarıklık       
  • Nefes alıp vermeye çalışırken güçlük çekme       
  • Yoğun bir baş ağrısı       
  • Vücutta şişlik ve döküntülerin meydana gelmesi        
  • Burunda tıkanıklık        
  • Çok sık hapşırma        
  • Sürekli bir öksürme ya da aksırma hali       
  • Vücut ağrıları

Buradan da anlaşılacağı gibi alerjik durumların reaksiyonu genel olarak pek çok hastalık belirtisi ile çok benzer özellikler taşımaktadır. Ancak bu listedeki bilgilere bakarak alerjik bir reaksiyon ile karşı karşıya kalıp kalmadığınızı anlayabilirsiniz.

Alerjisi Nasıl Geçer?

Alerji nasıl geçer sorusu alerjik reaksiyonlar geçiren herkesin en çok araştırma yaptığı konudur. Alerjik reaksiyonlarda kullanılması gereken doğal şeyler genel olarak vücudu rahatlatmaya yönelik ya da vücut direncini artırmaya yönelik bitkisel ya da tamamen doğal şeylerdir. Mesela alerjik öksürük nasıl geçer gibi bir sorunuz varsa bu durumda direkt olarak tuzlu su kullanarak bir gargara yapılmasını tavsiye ederiz.

Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir diye soracak olursanız soda, limon, karanfil yağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünlerden söz etmek mümkün olacaktır. Özel olarak da alerji sebebiyle meydana gelen bir kaşıntı için kaşınan bölgeye bal sürülmesi son derece etkili olacaktır. Genel olarak bitki çayı ve şifalı otlar da alerji için son derece faydalı bir etki yaratır.

Alerji İlaçsız Nasıl Geçer?

Alerji ilaçsız nasıl geçer diye bir araştırma yaparak bu süreci çok daha rahat bir şekilde atlamak her zaman için mümkündür. Çünkü alerji zaten sürekli bir şekilde tekrar eden bir rahatsızlık olduğu için devamlı bir ilaç kullanımı uzun vadede vücuda zarar verir ve ilerde çok daha farklı organların iflas etmesine neden olabilir. Bu tip bir durumdan korunmak adına da alerjiye ne iyi gelir bitkisel şeklinde bir soru sorarak bu durumun doğal yöntemlerle giderilmesi çok daha doğru bir karar olacaktır.

Isırgan otu kullanarak alerjinin vücutta meydana getirmiş olduğu kötü durumların hemen hemen her birinden kurtulmak mümkün olacaktır. 150 ya da 200 ml bir suyun içerisine bir avuç kadar taze veya kurutulmuş ısırgan otu ekleyip kaynattıktan sonra iyice demini almasını beklemeniz gerekiyor. Bu karışım içilebilecek bir ılıklığa geldiği zaman günde birkaç kez tüketmek son derece faydalı olacaktır.

Isırgan otunun yanı sıra, adaçayı, kuşburnu, ıhlamur, melisa ve papatya, çobançantası otu ya da zerdeçal gibi bitkilerin çaylarının da son derece büyük ölçüde alerjik reaksiyonlara fayda sağladığı ispatlanmıştır. Bu çaylar bitkisel özellikte iyileştirici bir etkiye sahip oldukları kadar ne kadar ve ne şekilde tüketilmeleri gerektiği konusunda da bilgi edinmek gerekir. Mesela şeker veya tatlandırıcı karıştırmadan bu çayları tüketmek gerçek etkilerinin sağlanması açısından son derece büyük bir önem arz eder. Bununla birlikte vücutta her şeyin dengesini sağlayan suyun da bol miktarda tüketiminin yapılması gerekir.