Eyüp Çakıroğlu isimli hastamız kayıt oldu (2 saat önce) Elif kazanlı isimli hastamız kayıt oldu (2 saat önce) Uzm. Dr. Dınara Tasbulatova doktorumuza soru soruldu (2 saat önce) Nurcan Ekici isimli hastamız kayıt oldu (2 saat önce) Prof. Dr. Ender Arıtürk doktorumuza soru soruldu (2 saat önce) Prof. Dr. Bülent Satar doktorumuza soru soruldu (3 saat önce) Aylin Alıcıoğlu isimli hastamız kayıt oldu (3 saat önce) Doç. Dr. Alper İbrahim Dai doktorumuza soru soruldu (5 saat önce) Ayten akcan isimli hastamız kayıt oldu (5 saat önce) Op. Dr. İlhan Pekdemir doktorumuza soru soruldu (6 saat önce) Nigar Açıkgül isimli hastamız kayıt oldu (6 saat önce) gökhan özcan isimli hastamız kayıt oldu (6 saat önce) Prof. Dr. Gülipek Müftüoğlu doktorumuzdan randevu talep edildi (6 saat önce) Emre tura isimli hastamız kayıt oldu (8 saat önce) Hüseyin avcil isimli hastamız kayıt oldu (10 saat önce) Gülinaz şentürk isimli hastamız kayıt oldu (10 saat önce) Prof. Dr. Burhan Aksakal doktorumuza soru soruldu (10 saat önce) Meltem Erdönmez isimli hastamız kayıt oldu (10 saat önce) Sevim Özdemir isimli hastamız kayıt oldu (11 saat önce) Uzm. Dr. Bayram Bağırtan doktorumuza soru soruldu (11 saat önce)

Uzmanlıklar

Geriatri Uzmanlığı

Geriatri

Geriatri, Dahiliyenin Bir Yan Dalıdır.

Bir tıp dalı olan geriatri bölümü 60-65 yaş ve üstü insanların sağlık sorunları, hastalıkları, sosyal ve fonksiyonel yaşamları, kaliteleri, koruyucu hekimlik uygulamaları ve toplum yaşlanması ile ilgilenmektedir. Türkiye'de artan yaşlı nüfusuyla beraber, Geriatri Bölümüne ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır.

Yaşın ilerlemesiyle birlikte beyindeki kimyasal iletkenlerin metabolizması ve üretiminde belirgin şekilde değişiklikler olur.

Beyindeki değişimler nedeniyle yaşın ilerlemesiyle birlikte görülen Genel Kayıplar:

Bellek,

Dikkat, 

Hareket,

Algılama .

Ancak bu kaybın ne kadarının doğal ve beklenen süreç olduğu, ne kadarının bir beyin hastalığına işaret edeceğini saptamak son derece titiz bir muayene gerektirir.

Bu nedenle Geriatri biliminin önemli bir bilim dalı olduğu yadsınamaz bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Geriatri Uzmanı Nasıl Olunur?

Dahiliye uzmanı olduktan sonra 3 yıl daha ,yaşlı sağlığı alanında eğitim alınarak Geriatri Uzmanı olunur.

Geriatristler; görev tanımına uyacak şekilde; hemşire, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı ve mümkün ise psikolog ile birlikte çalışmalıdır.

Geriatri Bölümüne Kim , Neden başvurur?

  • Geriatri bölümüne 65 yaş ve üzerindeki tüm bireyler başvurabilir.
  • Her türlü dahili hastalığı olanlar (şeker, tansiyon, kolesterol yüksekliği, guatr, böbrek hastalığı, mide- barsak hastalıkları, kan hastalıkları, kemik erimesi gibi), özellikle birden fazla hastalığı bulunan, çok sayıda ilaç kullanan, ilaçlarının düzenlenmesi gereken, beslenme bozukluğu olan, unutkanlık, uykusuzluk, sık düşme, idrar kaçırma gibi şikayetleri olan hastalar geriatri bölümünden en çok faydayı görenlerdir.
  • Açıklanamayan ama araştırılması gereken bir şikayeti olan (kilo kaybı, kansızlık, kan tetkiklerinde bir bozukluk gibi) hastalar da yine geriatri bölümünde tetkik ve tedavi edilebilirler.
  • Sadece hastaların değil sağlıklı yaşlanmak isteyenlerin de geriatri bölümüne başvurması tavsiye edilmektedir.
  • Yaşlılarda sık görülen ancak özel olarak tetkik edilmezse gözden rahatlıkla kaçabilen depresyon, erken evre demans (bunama), idrar kaçırma (inkontinans), uyku bozuklukları, beslenme bozukluğu, kas erimesi (sarkopeni) gibi hastalıkların tedavisi ve önlenmesi için oldukça etkili bir bölümdür.

Yukarıdaki konu ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız,

www.doktorbul.com'u

Ziyaret Edin, Randevu Alın, Tedavi Olun



Geriatri UZMANLIK ALANINDAKİ DOKTORLARIMIZ

Prof. Dr. Tanju Beğer
Geriatri

Prof. Dr. Tanju Beğer

(5.00)
Dr. Hacı Büyükbesnili
Geriatri

Dr. Hacı Büyükbesnili

(5.00)
Uzm. Dr. Fatih Tufan
Geriatri

Uzm. Dr. Fatih Tufan

(5.00)
Uzm. Dr. Ahmet Yalçın
Geriatri

Uzm. Dr. Ahmet Yalçın

(5.00)
Uzm. Dr. Ümit Çintosun
Geriatri

Uzm. Dr. Ümit Çintosun

(5.00)
Prof. Dr. Bülent Saka
Geriatri

Prof. Dr. Bülent Saka

(5.00)
Geriatri Uzmanlığı İle İlgili Soru Sor
Hata! Kod:xe