Doç. Dr. Ayşen Uncuoğlu doktorumuza soru soruldu (10 dakika önce) Doğan kalay isimli hastamız kayıt oldu (11 dakika önce) Prof. Dr. Banu Bozkurt doktorumuza soru soruldu (1 saat önce) DAVUT ORUÇ isimli hastamız kayıt oldu (1 saat önce) Uzm. Dr. Emrah Yılmaz doktorumuza soru soruldu (1 saat önce) Ayhan sevimli isimli hastamız kayıt oldu (1 saat önce) Fatma öz isimli hastamız kayıt oldu (1 saat önce) Hilal Ece isimli hastamız kayıt oldu (2 saat önce) Selcan isimli hastamız kayıt oldu (2 saat önce) Uzm. Dr. Hakan Gerçek doktorumuza soru soruldu (8 saat önce) Özlem öksüz isimli hastamız kayıt oldu (9 saat önce) Prof. Dr. Hüseyin Turan Atay doktorumuza soru soruldu (10 saat önce) Nuray yiğit isimli hastamız kayıt oldu (10 saat önce) emir ayse abır isimli hastamız kayıt oldu (11 saat önce) Prof. Dr. Muharrem Erhan Çömlekoğlu doktorumuza soru soruldu (11 saat önce) Burcu Bolatlı isimli hastamız kayıt oldu (11 saat önce) Ayşe Cakıcı isimli hastamız kayıt oldu (11 saat önce) Uzm. Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk doktorumuza soru soruldu (12 saat önce) Hatice TANRISEVER isimli hastamız kayıt oldu (12 saat önce) Şebnem yıldız isimli hastamız kayıt oldu (12 saat önce)

Uzmanlıklar

Fitoterapi Uzmanlığı

Fitoterapi

Fitoterapi kısaca “hastalıkların tıbbi bitkilerle tedavi edilmesi” bilimidir.

Fitoterapi sadece hastalıkların tedavisinde değil, kemoterapi gibi ağır uygulamaların yan etkilerinin minimize edilmesinde de etkilidir.

Fitoterapi ile ilgilenen uzmanlar, klinikler, hastaneler, laboratuvarlar hemen her bitki üzerine çalışmalar yapmaktadır.

En Çok Kullanılan Bitkiler:

Sarımsak,

Ginkgo Biloba,

Ginseng,

Sarı Kantaron

Reishi Mantarı dır.

Bitkisel tedavi  ye inanmak, cerrahi uygulamalara karşı olmak anlamına gelmez. 

Tıbbi bitkilerin kullanılması günümüzde, modern tıbbın bir parçası haline gelmiştir.

Binlerce yıldan beri özellikle Uzakdoğu’da kullanılan tıbbi bitkiler, günümüzde Batı Ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. 

Birçok ülkede doktorlar reçetelerine tıbbi bitkiler ile ilgili takviyeler yazmakta ve hastaların yaklaşık %70 i doktorlarına bitkisel ilaçları sormaktadırlar.

Almanya'da doktor reçetelerinin %65 i fitoterapi ürünlerinden oluşuyor. T

Ülkemizde ise bu oran henüz istenilen düzeye gelmiş değil.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığınca Fitoterapi resmi olarak kabul edilmiştir.

Bakanlık bünyesinde  Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı bu konudaki çalışmaları yürütmektedir.

Ancak; birçok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlar veren tıbbi bitkilerin rastgele kullanılması uygun bir davranış biçimi değildir.

Bir antibiyotik alımı nasıl bir dost, arkadaş tavsiyesi ile kullanılmıyorsa , tıbbi bitkiler de aynı şekilde rastgele kullanılmamalıdır. Kesinlikle bir uzmanın tavsiyelerine başvurulmalıdır. 

Bugün modern teknik imkanlar kullanılarak ekstrakt denilen bitki özleri kullanılmaktadır. Bunların laboratuvar analizleri yapıldığı için hangi bitkinin istenilen etkilere sahip olduğu da analiz edilebilmektedir.

Örneğin nane bitkisinin özünü kullanacaksanız, rastgele nane toplayıp bunun özünü çıkarmak doğru bir yöntem olmayacaktır.

Bunun laboratuvar ortamında analizlerden geçirilerek hazırlanması gerekir. Tıbbi bitkileri ekstrakt hale getirmek, verilmesi gereken etken maddeyi standardize etmek demektir.

Fitoterapi eğitimi kimler alabilir?

Fitoterapi uygulamak için fitoterapi uzmanı olmak gerekir. Fitoterapi uzmanı ise belirli eğitimlerden geçen kişilere verilen unvandır.

Dolayısıyla her doktor ve sağlıkçı fitoterapi uygulayamaz. Fitoterapi uzmanlığı için fitoterapi eğitimine,

Eczacılar,

Doktorlar,

Diyetisyenler katılabilir.

Fitoterapist olabilmek için ilgili alanda eğitim almış olmak gerekir.

Eczacılık bitirenler yüksek lisansını bu alanda yaparak uzman olabilirler.

Aynı şekilde tıp alanında eğitim görenler, yüksek lisansını bu alanda yapabilirler.

Ayrıca bu alanda Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika programları da vardır.


Yukarıdaki konu ile ilgili olarak daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız www.doktorbul.com web sitemizi takip ediniz

www.doktorbul.com'u 

Ziyaret Edin, Randevu Alın, Tedavi Olun


Uzmanlık Alanının İlgilendiği Hastalıklar
Fitoterapi Uzmanlığı İle İlgili Soru Sor
Doktorbul.com ziyaretçileri
Bu sayfayı şu anda 44 kişi görüntülüyor
Son güncelleme 3 dk önce