Sevde ekici isimli hastamız kayıt oldu (49 dakika önce) Ayşe Yelten isimli hastamız kayıt oldu (1 saat önce) Cemile andijan isimli hastamız kayıt oldu (1 saat önce) Ali mor isimli hastamız kayıt oldu (2 saat önce) Op. Dr. Cumhur Altay doktorumuza soru soruldu (2 saat önce) Dr. Lala Aliyeva doktorumuzdan randevu talep edildi (2 saat önce) Dr. Lala Aliyeva doktorumuza soru soruldu (2 saat önce) Arzu gün isimli hastamız kayıt oldu (2 saat önce) Halil erkmen isimli hastamız kayıt oldu (4 saat önce) Ass. Dr. Yunus Emre Göğer doktorumuzdan randevu talep edildi (4 saat önce) Ahmet Aslan isimli hastamız kayıt oldu (4 saat önce) Uzm. Dr. Abdullah Şimşek doktorumuza soru soruldu (4 saat önce) Uzm. Dr. Ömer Nasuhi Selvi doktorumuza soru soruldu (4 saat önce) nesrin doğan isimli hastamız kayıt oldu (4 saat önce) Prof. Dr. Niyazi Cenk Sayın doktorumuza soru soruldu (4 saat önce) Süreyya özgül isimli hastamız kayıt oldu (4 saat önce) Meryem Koldankaya isimli hastamız kayıt oldu (5 saat önce) Mehmet Koyuncu isimli hastamız kayıt oldu (5 saat önce) Uzm. Dr. Cenk Emre Meral doktorumuza soru soruldu (5 saat önce) Fatma Durmuşkaya isimli hastamız kayıt oldu (5 saat önce)

Hastalıklar

Dirsek Ağrıları Kalça Ağrıları Romatoid Artrit El Ağrıları Hastalığı

Dirsek Ağrıları Kalça Ağrıları Romatoid Artrit El Ağrıları

Romatoid artrit genellikle el ve ayak eklemleri de dahil olmak üzere, simetrik olarak eklemlerde inflamasyon ve bunun sonucunda şişme, ağrı ve zamanla eklem içinde hasara yol açan otoimmün(vücudun kendi dokularına karşı bağışıklık sisteminin savaştığı hastalıklar)  bir hastalıktır.

Romatoid artrit vücutta değişik bulgular ile de ortaya çıkabilir. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Genetik yatkınlık ve diğer birçok faktör hastalığı oluşturan otoimmün reaksiyonu ortaya çıkarıyor olabilir. Hastalık toplumda % 1 oranında görülür ve kadınlarda erkeklere oranla 2 veya 3 kat daha sıktır. Genellikle 25-50 yaş arasında ortaya çıkar. Ancak diğer yaşlarda da görülebilir. Bazı kişilerde hastalık kendiliğinden gerileyebilir. Tedavi ile her dört kişiden üçünün bulguları azalabilir. Ancak buna karşın her on kişiden birinde dereceli işlev kaybı gelişir. Bu hastalıkta otoimmün sistem eklem yüzeyini örten dokulara yönelir. Giderek kıkırdak, kemik ve eklem bağları aşınır. Sonuçta eklemler değişen oranlarda yıkıma uğrarlar.

Ortopedi ve Travmatoloji

Hastalığı İnceleyen Uzmanlık Alanlari
Dirsek Ağrıları Kalça Ağrıları Romatoid Artrit El Ağrıları Hastalığı İle İlgili Soru Sor
Doktorbul.com ziyaretçileri
Bu sayfayı şu anda 15 kişi görüntülüyor
Son güncelleme 3 dk önce