Hastalıklar
Aft (ağızda yara) Hastalığı
-
Bağlantılar
Aft (ağızda yara) HASTALIĞINA BAKAN DOKTORLARIMIZ
Doç. Dr. Zerrin Erciyes Öğretmen
- Şehir: Çanakkale
- Uzmanlık Alanları: Dermatoloji
- Randevu Al
Aft (ağızda yara)
aft, aft nasıl geçer, aft nedir, aft ilacı, aft neden olur, dilde aft, aft neden çıkar, ağızda aft, aft fon, aft yarasına ne iyi gelir, ağız içi aft, ağızda aft neden çıkar, aft kremi, aft için ilaç, aft ne iyi gelir, aft ilaçları, ağızda aft nasıl geçer, aft yarası, boğazda aft, ağızda aft neden olur, oralmedic aft, ağızda aft hangi vitamin eksikliği, aft için ilaç önerisi, aft ağız yarası, aft tedavisi, aft ilaç, aft a ne iyi gelir, oral aft, dilde çıkan aft, ağızdaki aft nasıl geçer, damakta aft, ağız içi aft ne iyi gelir, dilde aft neden çıkar, aft nasıl geçer, diş etinde aft, bebeklerde aft, dilde aft nasıl geçer, çocuklarda aft, ağız içinde aft, ağızda çıkan aft, aft bulaşıcı mı, ağızda aft neden olur nasıl geçer, dudakta aft, ağızda sürekli aft çıkması, aft için krem, aft ne demek, ağız içi aft nasıl geçer, aft yara, aft kaç günde geçer, dildeki aft nasıl geçer, bademcikte aft, ağızdaki aft ne iyi gelir, aft neden oluşur, ağzımdaki aft geçmiyor, ağızda çıkan aft nasıl geçer, aft nasıl geçer evde, ağız aft, dilde aft çıkması, boğazda aft kekik suyu, aft ekşi, aft yarası neden olur, kenacort aft, aft patlatmak, major aft, bebeklerde aft nasıl geçer, sağ sol bademcikte aft, aft spreyi, aft için gargara, 3 yaş ağızda aft, dil altında aft, aft yarası nasıl geçer, vajinada aft nasıl geçer ,ağız içi aft neden olur, aft nasıl iyileşir, ağız içindeki aft nasıl geçer, çocuklarda aft, agizda aft2, boğazda aft çıkması, boğazda çıkan aft, vajinada aft nasıl geçer, aft için ne iyi gelir, dilde aft ne iyi gelir, ağızdaki aft nasıl geçer evde, aft hastalığı, dudak içi aft, aft nedenleri, ağızdaki aft yarasına ne iyi gelir, dil ucunda aft, en iyi aft ilacı, ağızdaki aft, ağız içinde aft neden çıkar, aft niye çıkar, genital aft, boğazda aft neden olur, aft ağız yarasına ne iyi gelir, aft için sumak, boğazda aft nasıl geçer
yukarıdaki soru ve konular ilgili olarak doktorbul.com websitesini ziyaret ederek uzöan doktorşardan randevu alabillrsiniz. Bu uzman doktorşarın tanıları sonrası tedavinizi yaptırarak aft lardan kurtulmanız mümkün olacaktır.
Aftiöz ülser ya da diğer deyimle aft ( Ağız yaraları ) ağız içinde oluşan ortası beyaz kenarları ise kırmızı renkte olan ağrı verici yaralardır.
Ağızda yaraların( aftlar) oluşmasının ilk sebebi genetik olabilmesidir.
Genetik etkenlerin yanı sıra geçirilmiş olan travmalar da aft oluşumuna sebep olabilirler.
Aşırı stres altında bulunmak, sigara tüketiminin çok fazla olması da ağız yaraları ( aft) oluşumunun bir diğer sebebidir.
Kişinin beslenme alışkanlıkları da aft oluşumunu tetikleyen nedenlerdendir.
Ağızda yara oluşumunu yenilen aşırı acı, ekşi, tuzlu ve baharatça zengin yiyecek tüketimi de tetiklemektedir.
Kişinin diğer hastalıkların tedavisi için kullanmakta olduğu ilaçların bir yan etkisi olarak da aft oluşumları görülebilmektedir.
Bir çok hastalık ve rahatsızlık durumunda olduğu gibi kişinin yaşam şekli ve hayat standartları da aft oluşumunun sebeplerinden olabilir.
Örneğin işi ve yaşam tarzı gereği sürekli stres altında olan kişilerin aft ( ağızda yaralar) olması daha kolay olabilmektedir.
Aft hastalığı bazı hastalıkların habercisi de olabilir. Behçet hastalığı aft ile belirti gösteren hastalıklardan birisidir.
Bazı vitamin ve mineral eksiklikleri de aft hastalığını tetikleyen faktörler olarak karşımıza çıkabilmektedir. Demir eksikliği, B3 ,B9 ve B12 vitaminlerinin eksikliği aft hastalığını tetikleyen faktörlerden bazılarıdır.
İlk etapta tuzlu su ile yapılacak olan gargaralar ağız içi yaralarının hafifletilmesine yardımcı olacaktır. Ancak aft ( ağızda yaralar) ın geçmemesi durumunda ilgili uzmana başvurmak gerekmektedir. Karbonatlı su ile yapılan gargaraların da ağız yaralarına ( aft) iyi geldiği bir gözlemdir.
Uzman hekimin yapacağı tanı sırasında aft hastalığının altında yatan nedenler incelenecek, genetik olup olmadığına bakılacak, mineral ya da vitamin eksiklikleri tahlil ve testler ile belirlenebilecektir.
Tanı sonrası uzman hekim nezaretinde uygulanacak olan tedaviler ile aft hastalığından kurtulmak için gerekli adımlar atılacak ve hastanın bu hastalıktan kurtulması sağlanabilecektir.
Ağız yaraları yani aft hastalığı için gidilecek olan bölüm cildiye bölümüdür. Bir dermatolog tarafından gerekli olan incelemelerin yapılması ve ona göre tedaviye başlanılarak, sonuç alınmaya çalışılmalıdır.