Hastalıklar

Afazi( Beyin Konuşma Sistemi Bozuklukları) Hastalığı

Afazi( Beyin Konuşma Sistemi Bozuklukları)


afazi nedir, afazi, afazi ne demek, nafazi tedavisi,  Aramotor afazi nedir, anomik afazi, afazi nedir tıp, afazi testi, global afazi nedir, afazi belirtileri, afazi tipleri,motor afazi, afazi egzersizleri, global afazi, primer progresif afazi, afazi, afazi apraksi dizartri, afazi hastalığı, afazi türleri, afazi çeşitleri, disfazi ve afazi nedir, iletim tipi afazi, afazi ne demek tıp, afazi dil değerlendirme testi, psikojenik afazi nedir, afazi terapi yöntemleri, afazi apraksi dizartri dil ve konuşma terapisi, afazi konuşma terapisi, afazi konuşma bozukluğu, afazi olan hastalar iyileşir mi, broca afazi, tutuk afazi, wernicke afazi, afazi neden olur, afazi için hangi doktora gidilir, afazi olan hastalar iyileşir mı, afazi hastalığı nedir, afazi tedavi merkezleri, nominal afazi, transkortikal afazi, afazi dil değerlendirme testi , afazi apraksi dizartri dil ve konuşma terapisi, reseptif afazi, afazi tedavisi nasıl yapılır, afazi rehabilitasyonu, evde afazi tedavisi, afazi nedenleri, motor afazi ne demek, motor afazi tedavisi, afazi ve dizartri arasındaki farklar, afazi testi yap, afazi ilaç tedavisi, afazi nasıl geçer, duyusal afazi, afazi hastalığı tedavisi, afazi konuşma egzersizleri, psikolojik afazi nedir, anomik afazi nedir, dizartri afazi farkı, afazi ne, afazi apraksi agnozi, afazi testi nasıl yapılır, toplumsal afazi, afazi terapisi, afazi nedir tedavisi, beyin afazi, postiktal afazi, afazi disfazi, afazi turleri, afazi apraksi dizartri nedir, wernicke afazi nedir, ekspresif afazi nedir, sensorial afazi, gecikmiş dil ve afazi,talamik afazi, primer progresif afazi tedavisi, transkortikal duyusal afazi , duyusal afazi nedir, afazi dizartri, afaziler,afazi ne zaman geçer, afazi nasıl tedavi edilir,motor afazi, sensorial afazi nedir.

Yukarıdaki konu ve sorular ile ilgili bilgi almak tanı ve tedavi olmak istiyorsanız doktorbul.com sitemizi ziyaret ederek, uzman doktorlar ile irtbata geçerek randevu alabilirsiniz.

Afazi (beyin Konuşma sistemi Bozukluklarını hafif ve Şiddetli Afazi olarak ikiye ayırabiliriz.

Hafif afazi ( Beyin Konuşma Sistemi Bozukluğu) olan kişiler konuşabilmekte ve basit cümleler kurabilmektedirler.

Ancak konuşmanın aşamalarında kelimeleri bulup kullanmada ve karmaşık cümleler kurmakta zorlanabilmektedirler. Konuşma sırasında karşısındaki kişinin karmaşık kelime ve cümlelerini anlamakta zorluk çekmektedirler.

Şiddetli afazi ise kişinin iletişim kabiliyetini büyük ölçüde etkilemekte, kişiler, etkili iletişim kurmada ya da konuşulanı anlamada ciddi ölçüde güçlükler yaşar. bu durum şiddetli afazi olarak tanımlanmaktadır.

Afazi, genellikle ağır bir beyin travması sonrası beynin sol lobunda meydana gelen travmalar sonrası ortaya  aniden  çıkan bir bozukluktur.

Dolayısıyla böyle bir travma sonrasında yaşanacak dil bozukluğu, ifade etme, okuma, yazma, konuşma, konuşulanı anlama, tekrarlama ve adlandırma güçlükleri afazinin varlığını net olarak ortaya koyacaktır.

  • Konuşma güçlüğü
  • Uygun terim ve kelimeleri bulmada güçlük çekme
  • Konuşmada garip ve uygun olmayan kelimeler kullanma.
  • Bazı hastalarda söylenileni algılamada güçlükler. 
  •  Konuşmada güçlük
  • .Adlandırmada güçlük.
  • Anlamada güçlük.
  • Okuma-yazmada güçlük
  • .Konuşmada garip ve uygun olmayan kelimeler kullanmalar Afazi ( Beyin konuşma sistemi Bozukluları) ile ilgili belli başlı belirtilerdir.


çocuklarda daha sık olarak görülen Afazi ( beyin Konuşma Sistemi Bozuklukları) için müracaat edilecek olan bölüm Nöroloji bölümü ve uzman bir nörolog olmalıdır.

Çocuklarda görülen Afazi için ise çocuk Nöroloji servisi uzmanına başvurmak gerekir.


Afazi( Beyin Konuşma Sistemi Bozuklukları) Hastalığı İle İlgili Soru Sor
Hata! Kod:xe