içindekiler:

Yanığa Ne İyi Gelir?

Yanığa İyi Gelen Kremler

El Yanığına Ne İyi Gelir?

Evde Yanığa Ne iyi Gelir?

Yanığa Ne İyi Gelir?

Isı, elektrik, kimyasal maddeler, güneş gibi daha pek çok nedenden dolayı kişilerin vücutlarında bu gibi etkenlere temas ettikleri bölgelerde oluşan yanıklar, kişilerin cilt dokularına hasar verirken, basit yanıkların yanı sıra çok ciddi yanıklar da olabilmektedir. Yanığa ne iyi gelir? Sorusu da kişilerin herhangi bir zamanda sıklıkla yaşayabildiği bir sorun olan bu yanıkların nasıl tedavi edilebileceği hakkında en çok araştırılan ve merak edilen konulardan biridir.

Öncelikle yanıkların iyileştirilmesi için tercih edilecek olan yöntemler, yanığın derecesi ve kapladığı alana göre oldukça farklılık göstermektedir. Kişilerin basit, yüzeysel ve küçük yanıklarında evde kolaylıkla uygulayabilecekleri bitkisel ve doğal yöntemler veya çeşitli yanık kremleri oldukça etkili çözümler olmaktadır. Ancak bunun yanı sıra, ciddi derecede dokuya zarar vermiş veya geniş bir alana yayılmış yanıklarda kesinlikle bir doktora başvurulması gerekmekte ve bu yanığın derecesi doktorlar tarafından incelenerek gerekli tıbbi tedavi yöntemlerinin belirlenmesi ve aynı zamanda ilk müdahalenin doktor tarafından yapılması gerekmektedir.

  • Yanık oluşan bölgeyi soğuk suyun altına sokmak ve bir süre beklemek       
  • Buzlu ve çok soğuk olmayan serin kompresler uygulamak       
  • Antibiyotikli yanık merhemler kullanmak      
  • Aloe vera bitkisi jelini doğrudan yanığın üzerine uygulayın veya Aloe vera içerikli bir hazır ürün kullanın
  • Bal sürmek  
  • Yanık sebebiyle bölgede su kabarcıkları oluştuğu takdirde bu kabarcıklara kesinlikle dokunmamak ve patlatmamak   
  • Ağrı kesici kullanarak ağrıyı hafifletmek

Yanığa İyi Gelen Kremler

Yanıklar, hem kişilerin canını oldukça yakan hem de cilde önemli zararlar verebilen ve iz bırakabilen problemler olarak, özellikle kişilerin herhangi bir sıcak nesne ile temasında kolayca oluşabilmektedir. Bu yanıklar için özellikle kişilerin en çok tercih ettiği tedavi yöntemi ise yanık kremleri sürmek olmaktadır.

Özellikle piyasada yanıklar için oldukça etkili birçok krem bulunmakta ve bu kremler hem yanığın ağrısını geçirme hem su toplamamasını sağlama hem de çabucak iyileşebilmesi ve iz bırakmaması adına büyük bir etkiye sahiptir. Çok sık yaşanabilen bir problem olduğu için kişiler, pek çok kez yanıkları için etkili bir krem arayabilmektedir. Bu konuda özellikle yanıklar için özel olarak üretilmiş antibiyotikli merhemler bulunmaktadır.

Ancak bu konuda özellikle ciddi yanıkların haricinde daha çok hafif ve ortaya yakın derecelerde yanıklar için kişilerin kullanması gereken bu kremler içerisinde kalitesi ile kişilerin en çok tercih ettiği ve etkisi kanıtlanmış bazı kremler bulunmaktadır. Yanığa iyi gelen kremler arasında özellikle en çok tercih edilen ve önerilen kremler şunlardır;

  • Medacassol     
  • Sudocrem     
  • Silverdin       
  • Hametan     
  • Fito krem       
  • Bepanthen Plus

El Yanığına Ne İyi Gelir?

Kişilerin yaşadığı yanık problemlerinin büyük bir çoğunluğu el bölgesinde meydana gelmekte ve özellikle sıcak bir yere temas edilmesi, bir şey dökülmesi gibi nedenlerle bu yanıklar oluşabilmektedir. El yanığına ne iyi gelir? Sorusu da özellikle elini bir nedenden dolayı yakan ve bir bölgesinde yanık oluşan kişilerin, bu yanığı geçirmek için araştırdığı bir konudur.

Öncelikle el yanıklarının giderilmesi için yanığın çok ciddi olmadığı takdirde oldukça etkili bitkisel yöntemler bulunmakta ve kişiler evlerinde birazdan sayacak olduğumuz bu bitkilerden birine sahip olması durumunda kolayca uygulayarak yanığın ağrısını ve acısını hafifletebilmektedir.

Özellikle yanığın sebebiyet verdiği ağrının yanı sıra su toplamasının da engellenmesi ve zarar gören dokunun en kısa sürede toparlanabilmesi adına da oldukça etkili olan bu bitkisel ve doğal yöntemlerden bazıları şöyledir;

  •    Hindistan cevizi yağı, özellikle fazla derin olmayan küçük yanıklar için etkili bir bitkisel yöntem olarak, yanık bulunan bölgeye bir pamuğa dökülerek masaj şeklinde uygulandığı takdirde yanığın iyileşme sürecini oldukça hızlandırmaktadır.  
 
  •      Kişilerin el yanıkları için tercih ettiği bir diğer etkili doğal yöntem ise soğan suyudur. Bir soğanın suyu sıkılarak yanık olan el bölgesine uygulanması, bu yanığın iyileşmesini oldukça hızlandıracaktır.


  •    Nergis çiçeği de el yanıklarının iyileşmesi adına düzenli kullanımında oldukça etkili bir bitkidir.


Evde Yanığa Ne iyi Gelir??

Yanığa ne iyi gelir evde? Sorusu, özellikle bir yanık problemi yaşayan ancak çok ciddi derecede bir yanığı olmayan kişilerin, yanık bölgenin ağrısı, şişmesi, kızarması ve su toplaması gibi durumları engelleyebilmesi adına evde uygulayabileceği doğal veya bitkisel tedavi yöntemleri konusunda en çok sorduğu ve araştırdığı konulardan biridir.

Öncelikle yanık tedavilerinin evde çözümü için pek çok farklı ve aynı zamanda etkili doğal yöntemler bulunmakta, yanığın derecesinin yüksek olmadığı veya çok fazla yayılmadığı durumlarda bu yöntemler kişilerin yanıklarının en hızlı şekilde iyileşmesini ve aynı zamanda bu yanıkların ağrı, su toplama veya iz yapmamasını sağlamaktadır. Özellikle kişilerin yanık problemleri için evlerinde kolayca uygulayabilecekleri ve etkisini kısa sürede görebilecekleri en etkili bitkisel ve doğal yöntemlerden bazıları şunlardır;

  •   Sarı Kantaron yağı, özellikle, geçmişten günümüze kişilerin basit yanıkları için tedavi yöntemi olarak en çok tercih ettiği bitkisel yağlardan biridir. Hem yaralar hem de yanıklar için oldukça etkili olan bu yağ, özellikle içerisinde antimikrobiyal ve antienflamatuar barındırması sayesinde yanık sızılarını azaltırken, aynı zamanda yanığın etkilerini de iyileştirmektedir.
       
  • Yumurta akının yanık bölgeye direkt olarak uygulanması, yanığın sebebiyet verdiği ağrı ve sızıyı hafifletmek adına oldukça etkili bir yöntemdir. Yumurta akını sürekli olarak tazeleyerek bir süre yanık bölgede beklettiğiniz takdirde ağrı ve sızılarınız kısa sürede hafifleyecektir.


  • Aloe Vera, insan cildine pek çok olumlu etkiye sahipken bu etkilerden biri de yanıkların kısa sürede iyileştirilmesidir. Özellikle evinizde Aloe vera bitkisi bulunuyorsa, bir sapını koparıp ikiye bölerek içerisinde yer alan jöleyi yanık bölgenize uygulayarak harika etkisini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra eczanelerden Aloe vera jel veya kremler satın alarak yanığınıza uygulayabilir, en kısa sürede iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
     
  • Yanık bölgeye patates uygulamak da oldukça etkili bir doğal yöntemdir. Çiğ patatesi dilimleyerek yanık bölgeye uygulamanız ve suyunu da temas ettirmeniz halinde yanık ağrılarınız hafiflemekte ve iyileşme süreci oldukça hızlanmaktadır.