Sivilceye Ne İyi Gelir?
- “Sivilcelere Ne İyi Gelir” sorusunun başlangıç cevabı ilaç kullanımıdır. Tabiidir ki bu ilaçların bir dermatoloji uzmanı tarafından reçete edilmesinin önemi büyüktür. Yoksa Ali’ye bu ilaç iyi gelmiş, Ayşe bu ilaçtan çok fayda görmüş şeklinde ilaç kullanımının faydadan ziyade zararları olabilir.
- “Sivilce Nasıl Geçer” sorusunun yanıtı ise, ilk önce reçete edilmiş olan ilaçların kullanımı olmalıdır. Bu tip ilaçlar Retionid adı verilen ilaçlardır ve hem ağızdan alınarak hem de krem formunda kullanılan ilaçlardır.
- Ciltte bulunan ve yağ üretimini düzenleyen tabakanın görevini iyi yapabilmesi amacıyla etkili cilt temizliğinin yapılması gerekmektedir.
- Krem formunda ya da ağızdan alınacak olan antibiyotiklerin de sivilce tedavisinde rolü bulunmaktadır.
- Sivilceyi geçirmek için geliştirilen bazı ilaçların kullanımları sayesinde yağ bezlerinin dengesi korunmaya çalışılır ve yağ salgılamasının fazla miktarı baskılanılarak, siyah noktaların oluşmasının önüne geçilebilir.
- Sivilceli cildin temizliği, sivilcelerden kurtulmak için en önemli aktivitelerden biri olmalıdır. Özel sabun ve temizleyici jeller kullanılarak sivilceli cilt yüzeyi günde en az iki defa olmak üzere temizlenmelidir.
- Sivilcelere maruz kalmış olan cilt, leke oluşumuna oldukça meyillidir. Bu yüzden gerekmesi durumlarda, eğer güneş kremi kullanılacak ise yağsız olan güneş kremleri tercih edilmelidir.
- Kullanılan bazı sivilce ilaçları, ciltte kuruluklara ve tahrişlere sebep olabilmektedir. Bu kuruma ve tahrişlere engel olmak için yağsız nemlendiricilerin kullanılması tavsiye edilmektedir.
- Mevcut olan siyah noktalar (komedon) ve Sivilcelerin sıkılmaması gerekmektedir. Kemedonların boşaltılması için dermatoloji uzmanlarının kullandığı ve komedon başlığı ile dizayn edilmiş olan aletler kullanılmalı ve bu işlem bir uzman dermatolog tarafından yapılmalıdır. Sivilce temizlikleri için dermatoloji Uzmanı Hekim tarafından kimyasal peeling uygulaması da sivilceler nasıl geçer sorusunun bir başka cevabı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sivilce İzleri Nasıl Geçer?
Tedavisi çok geciktirilen, ya da tedavi edilmeyen sivilceler deri üzerinde skar adı verilen bazı izlerin meydana gelmesine sebep olurlar.
Cilt üzerinde, özellikle yüzde meydana gelen bu sivilce izleri hem kozmetik olarak hem de kişinin psikolojisine yönelik birçok sorunu ve rahatsızlığı beraberinde taşımaktadırlar.
“Sivilce İzleri Nasıl Geçer” diye düşünüp, bu sorunun cevabını almak isteyen kişiler için verilecek olan ilk cevap, sivilcelerin oluşmaya başladığı ilk zamanlarda hemen bir dermatoloji uzmanına başvurarak “Sivilce Nasıl Geçer”, “Sivilce İzleri Nasıl Geçer” sorularının tüm cevaplarını bu uzmanda bulmaları olacaktır. Bir uzman hekim tarafından yapılacak olan tanı ve tedavi ile sivilcelerden kurtulmak mümkün olacaktır. Aynı zamanda sivilce izlerine maruz kalmadan bu dönemin atlatılması sağlanacaktır.
Ancak, yukarıdaki bu durumu bazı sebeplerden atladınız ve yerine getiremediniz, cildinizde birçok sivilce oluştu ve sivilceleri tedavi edemediğiniz için sivilce izlerine sahipsiniz.
Yine de yapılacak bazı şeyler halen mevcut.
Hemen bir dermatoloji uzmanına gidiyorsunuz ve bu uzman hekimin uygulayacağı bazı yöntemler ile “Sivilce İzleri Nasıl Geçer” cevabına ulaşabiliyorsunuz.
Dermatologlar tarafından uygulanan sivilce izlerinden kurtulma yöntemleri aşağıdakilerdir:
1.Mikrodermabrazyon,
2.Dermaroller,
3.Lazer Peeling.
Kişinin hayatının her döneminde bazı rahatsızlıklar ve uyumsuzluklar ile karşılaşması doğal bir olgu olarak her zaman karşımıza çıkmaktadır.
Bu rahatsızlıklardan bizleri koruyacak olan ve tıbbi, bilimsel gerçeklikler ile donatılmış Hekimler İşte Tam da Bunun İçin Vardır.
En ufak rahatsızlığınızda konunun uzmanı bir hekime başvurmanız, ufak rahatsızlığınızın ufak bir rahatsızlık olarak tarihe gömülmesi demektir.
Eğer sivilce oluşumunu engellerseniz, ya da sivilce oluşumunun hemen başında bir uzman hekime tedavi olursanız, sivilceler nasıl geçer, sivilcelere ne iyi gelir, sivilce izleri nasıl geçer diye hayatınızı karartmadan; mutlu, mesut ve gülen bir yüz ile yaşamaya devam edebilirsiniz.
Sivilce izleri nasıl geçer, sivilce lekeleri nasıl geçer, sivilce nasıl geçer sorularının cevaplarını arayan kişilerin dikkatli bir şekilde bu yazıyı okuyarak, bilgi sahibi olmaya çalışmaları gerekmektedir. Bir konudaki rahatsızlıktan kurtulmak için o rahatsızlığın ne olduğunu, neden meydana geldiğini bilmek tabiidir ki kişinin yapması gereken önemli aktivitelerden birisi olacaktır.
Bilgi ile halledilmeye çalışılan birçok sorun gibi sivilceler ile ilgili sorunu da yenmek, kişinin tamamen elinde olmasa bile başarı yüzdesini arttırmasını sağlayabilecektir.
Sivilce Nedir?
Tıp dilinde sivilce Akne olarak isimlendirilir. Sivilce (Akne) cildin orta tabakasında yer alan yağ sağlama görevi bulunan tabakanın tıkanması (bu yağ sağlayan tabaka sebum olarak adlandırılır) bir miktar şişmesi ve bazı bakteriler ile temasıyla enfekte olması sonucunda ortaya çıkan oluşumlardır.
Deride artmış olan yağ tabakasının sonucunda, ciltte ilk önce siyah noktalar oluşur ve komedon adı verilen bu siyah noktaların bakterilerle enfekte olmaları sonucunda iltihaplanmaya yol açarak, cilt yüzeyinde kırmızı iltihabi oluşumlar meydana gelmesi sivilce oluşumunu açıklayan kısa bir açıklama olacaktır.
Sivilce Neden Olur?
Sivilce nedir sorusunun kısa bir cevabı yukarıdaki gibidir. Yani şöyle ki; cildin orta tabakasındaki yağ salgılayan kanallar tıkanıyor, yağ salgılanması normal seviyelerden farklı hale geliyor, cilt yüzeyinde önce komedonlar meydana geliyor ve komedonlar bakteriler tarafından enfekte olunca, cilt yüzeyinde şiş ve kızarık iltihaplar meydana geliyor.
Sivilceler bazen çok büyük boyutlara ulaşabilmekte ve geçmelerine rağmen cilt üzerinde bazı izler bırakabilmektedirler.
Sivilce (Akne) oluşumu, genel olarak kişinin ergenlik çağlarında başlar ve 40 yaşlarına kadar devam edebilir. Akne (sivilce) oluşumu erkeklerde kadınlardan daha fazla görülen bir durumdur.
Sivilcelerin vücutta, genellikle meydana geldiği bölgeler;
- Yüz,
- Sırt,
- Kol,
- Göğüs bölgeleridir.
Sivilce Oluşumu için dört ana faktör mevcuttur.
- Genetik Faktörler,
- Beslenme Faktörleri,
- Çevresel Faktörler,
- Hormonsal Faktörler.
Ebeveynlerinde akne oluşmuş olması durumunda bu anne babanın çocuklarında da sivilce oluşumlarına rastlanılma oranı yüksek olmaktadır. Yaşanılan çevrenin ve tüketilen besin maddelerinin sivilce oluşumu ile ilgisi yakındır. Ancak her durumda testesteron hormonunun öncelikli bir rolü olduğu, vakaların incelenmesi sonucunda ortaya konulmuştur. Cildin aşırı yağlanması da sivilceye neden olur, sivilce izleri nasıl geçer, sivilce nasıl geçer sorularının cevaplarını arayan kişilerin dikkatli bir şekilde bu yazıyı okuyarak, bilgi sahibi olmaya çalışmaları gerekmektedir. Bir konudaki rahatsızlıktan kurtulmak için o rahatsızlığın neden meydana geldiğini bilmek kişinin yapması gereken önemli aktivitelerden birisi olacaktır. Bazen testesteron hormonu fazlalığı görülmektedir. Bazen de testesteron hormonu miktarı normal seviyelerde iken yağ hücrelerinin testesteron hormonuna yanıtı fazladır. Anne ve babalarda her ikisinde ya da birisinde sivilce görülmesi durumlarında çocuklarında da sivilce oluşumunun kolaylaştığı tespit edilmiş bir gerçektir. Bu gerçeklik sivilce oluşumunun genetik faktörlerden bağımsız olmadığını göstermektedir. Yüze uygulanan kalitesiz kozmetik ürünlerin kullanımı da sivilce neden olur sorusunun bir diğer cevabı olarak karşımıza çıkmaktadır. Başka rahatsızlıklar için kullanılan bazı ilaçlar da akne oluşumunu kolaylaştırabilmektedir. Özellikle hormon ilaçları bu konuda başrolü oynamaktadır. Yağ ve şeker oranı yüksek olan gıda ürünlerinin tüketilmesi sivilce oluşumunu tetikleyen bir diğer faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sivilceler şiddet ve büyüklükleri ile vücutta meydana geldikleri yerlere göre bazı tiplere ayrılırlar. Bu tipler:
1.Akne Vulgaris,
2.Akne Conglabata,
3.Akne Fulminans,
Olarak isimlendirilirler,
Sivilce tanısı ve buna yönelik tedavi yöntemlerinin belirlenmesinde sivilce tipinin tespit edilmesi ve buna yönelik tedavi yöntemlerinin uygulanması önemlidir.
Aknenin sadece bir kozmetik vaka olarak kabul edilip, küçümsenmesi daha büyük bazı sorun ve hastalıklara yol açabilmektedir. Birçok sivilce vakasında hormon testlerinin yapılması şiddetle tavsiye edilecek olan bir uygulama olmalıdır.
Hormon testlerinin yapılması sayesinde sivilce oluşumu ile ilgili altta yatan bazı hastalıkların olup olmadığı kontrol edilmeli ve sivilce oluşumuna neden olan hastalıkların tedavi edilmesi gerekmektedir.
Diyabet Tip 2, yumurtalık kistleri, adet düzensizliği, böbrek üstü bezlerindeki tümörler, aşırı hormon salgılanmasına sebep olan hastalıklar sivilce oluşumuna neden olabilecek hastalık ve rahatsızlıklar olarak sıklıkla karşımıza çıkabilmekte olup, hormon testleri yapılarak altta yatan bu hastalıkların yakalanmasına çalışılmalıdır.
Bazı meslek çalışanlarının sivilce oluşumuna daha açık bir pozisyonda oldukları da yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkmıştır. Özellikle hijyen şartlarının uygun olmadığı çalışma ortamlarında çalışanlar ile bazı kimyasal maddelere maruz kalarak çalışan kişilerde sivilce oluşumunun çok daha fazla olduğu bilinen bir diğer gerçekliktir.
Kişinin kullanmış olduğu antibiyotiklerin fazla ve sık olması ise akne oluşumunun bir diğer sebebi olarak görülmektedir. Uzun süre ya da bilinçsizce kullanılan antibiyotikler sonucunda vücutta bir antibiyotik direnci oluşmakta ve bu direnç karşısında antibiyotiğe dirençli sivilce oluşumu baş göstermektedir.
Kalın Sağlıcakla.
Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir ? Kulak Ağrısını Azaltan Şeyler
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ? Evde Diş Ağrısı Geçirme
Bel Ağrısına Ne İyi Gelir ? Bel Ağrısı Nasıl Geçer ?
Basur Ağrısına Ne İyi Gelir ? Basura Ne İyi Gelir ?
Karın Ağrısına Ne İyi Gelir ? Karın Ağrısı Nasıl Geçer ?
Baş Ağrısına Ne İyi Gelir ? Başımız Neden Ağrır ?
Öksürüğe Ne İyi Gelir ? Öksürüğün Nedenleri
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Mide Ağrısına Evde Çözümler
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir ? Mide Yanması Neden Olur ?
Kuru Öksürüğe Doğal Çözümler: Bitkisel Tedaviler ve Evde Uygulanabilir Yöntemler