Omurga Sağlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Omurga sağlığı hareket demektir. Omurga sağlığı için egzersiz yapmak sağlıklı bir yaşam için temel zorunluluk.  
  Günlük hayatınıza egzersiz, veya fiziksel aktivite eklerseniz;  sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.
Esnekliğini yitirmiş bir omurganın yapısını geri kazanmak çok zordur. Bilimsel araştırmalar sonucunda omurga sağlığını etkileyen faktörlerden
en büyük önceliğin hareket ve spor aktiviteler olduğu kanıtlanmıştır.

    Bu nedenle sağlıklı bir omurga için; egzersiz, spor, vb programlara kaydolmazsanız, başarı şansınız çok düşüktür.
Günlük hayatımızda sporu nadiren severiz ve çok az hareket ederiz. Bu büyük bir dezavantaj. Omurga sağlığı söz konusu olduğunda toplumun her kesiminin spor ve egzersiz konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Özellikle çocukluk çağı.

  Çocukluk neden daha önemlidir?

 Çocukluk çağı omurga yapısı; her yöne eğilip her şekli almasını sağlayan kısmi ama esnek bir yapıya sahiptir. Omurganızı sağlıklı tutmak istiyorsanız, esnek bir yapıya sahip olabilecek düzeyde  egzersiz yapmaya başlamanız gerekir.
Çünkü belli bir yaştan sonra ne kadar fiziksel aktivite yaparsanız yapın esnekliğini kaybetmiş sert omurgayı eski haline getirmek çok zordur. Bu sebeple şu hususları vurgulamamız gerekiyor:

     Ergenlik ve daha erken dönemler omurga sağlığı için çok önemlidir. Çocukken, bazı hareketlerinizi, sporlarınızı veya günlük yaşam aktivitelerinizi değiştirmek çok önemlidir. Bireysel faktörlerin dışında; çevresel veya yaşam koşullarının da omurga yapısı ve sağlığı  üzerinde Olumsuz bir etkisi vardır. Her şeyden önce günlük hayatın bazı alışkanlıkları bu duruma neden olur.

   Örneğin; Son zamanlarda sık sık karşılaştığımız Teknolojiyle ilgili boyun sorunlarını ortaya çıkaran alışkanlıklar. 
Teknolojiye bağlı boyun rahatsızlıklarında omurga günün 24 saati travmaya maruz kalmaktadır. Yaşanılan tüm sağlık sorunları, doğru duruş, doğru okuma, doğru TV izlemeniz, bilgisayarınızı etkin ve doğru kullanmanız ve günlük rutininizde doğru işi yapmak ile aşılabilir.

      Sağlıklı bir omurga için kişisel duyarlılık; omurganın sağlığı göz önünde bulundurularak uygun zamanlarda spor yapmak ve uygun egzersiz rutinini sağlayacak yaşantılar oluşturmaktan geçer. 

Sağlıklı Günler...