Nabız Düşüklüğüne Ne İyi Gelir?

Nabız düşüklüğüne ne iyi gelir konusu ile ilgili olarak pek çok hastalıktan da söz etmek mümkün olacaktır. Bazı insanların nabzı çok düşük atabilir ancak nabzın ileri seviyede bir düşüklüğü direkt olarak ölümcül bir durumu da beraberinde getirir. Aynı zamanda nabzın çok yüksek atması da yine aynı şekilde ölüme sebep olabilir. Bu sebepten dolayı da nabzımızın her zaman için belli bir seviyede atması hayati anlamda çok ciddi bir önem taşır.

Nabzı yükselten yiyeceklerle ilgili bir araştırma yaparsak daha çok yağlı balıklar ve et tüketimi, baklagiller ve bir takım meyvelerden söz etmek mümkün olacaktır. Bu yazımızda sizlere nabız düşüklüğü konusunu bir bir açıklarken bu duruma yol açacak nedenleri ve nasıl üstesinden gelebileceğinizi de açıkladık.

Nabız Düşüklüğü Sebepleri

Nabız düşüklüğü sebepleri ile ilgili olarak pek çok kişi nabız neden düşer ya da düşük nabız neyin habercisi gibi bir takım sorular sormaktadır. Nabzın düşmesi sürekli bir hal aldığı zaman altında yatan pek çok sebep de araştırılmalıdır. Bu sebeplerden bazıları şu şekilde açıklanabilir.

  • Doğuştan gelen kalp hastalıkları    
  • Uyku apnesi          
  • Vitamin ve mineral eksiklikleri           
  • Hormonal dengesizlik           
  • Tiroid bezlerinin az çalışması          
  • Yaşlılık           
  • Tümör           
  • Beyin kanaması

Nabız düşüklüğü neyin habercisi dediğimiz zaman direkt olarak akla ilk olarak kalp rahatsızlıkları gelir. Aynı zamanda nabız düşüklüğü bir yandan da karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarının da habercisi olabilir. Bu durum özellikle de belli bir yaşlının üzerinde olan kişiler için son derece ciddi sonuçlar doğurabilir. Ciddiye alınmadığı takdirde ölümle bile sonuçlanabilir.

Nabız Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Nabız düşüklüğü belirtileri nelerdir? Göz kararması nabız düşüklüğü gibi bir durum söz konusu olduğunda son derece yaygın bir şekilde görülen bir semptomdur. Aynı zamanda baş dönmesi de bunun beraberinde gelir ve mide bulantısına sebep olur. Çabuk yorulma ve göğüste meydana gelen ağrılar, nefes darlığı ya da bayılma gibi bir takım durumlar nabız düşüklüğü belirtisi olarak karşımıza çıkar.

Göz kararması ve bayılma gibi bir durum söz konusu olduğu zaman nabzınızın ileri derecede düşük olduğunu da söyleyebiliriz. Eğer ki bu tip bir durum söz konusu olursa kesinlikle acil bir şekilde hastaneye ulaşmanızda fayda vardır.

Nabız Düşüklüğüne İyi Gelen Yiyecekler

Nabız düşüklüğüne iyi gelen yiyecekler için ilk sıraya üzümsü meyveleri koyabiliriz. Üzümsü meyveler daha çok, çilek yaban mersini, ahududu ve böğürtlendir. bu meyvelerden sık sık tüketmek nabzı yüksek tutacaktır.

Nabzı yükseltmek için aynı zamanda Omega 3 yönünden zengin olan bir takım vitamin ve mineraller de kullanılabilir. Keten tohumu ve balıkta son derece fazla bir Omega 3 olduğu için bu besinleri tüketmenizi de son derece büyük bir fayda vardır. Aynı zamanda Omega 3 tüketimi her zaman için kart sağlığına iyi gelecektir ve kalbin hastalıklardan korunmasına yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra nabzı yükseltmek için bir balık tercihiniz olacaksa mutlaka bunu somon balığından yana yapmalısınız. Somon balığının Omega 3 ve fosfor oranı son derece yüksek olduğu için oldukça faydalı bir besin olarak nabız yükseltmek konusunda son derece başarılıdır.

Kuru baklagillerin tüketiminin de nabız düşüklüğü için sık sık yapılması gerekir. Lif açısından son derece zengin olan kuru baklagiller; nohut, fasulye, kuru barbunya ve yeşil mercimek gibi gıdalardır. Aynı zamanda kuru baklagillerde bol miktarda B grubu vitamin söz konusu olduğu için pek çok hastalığa da son derece iyi gelecek olan oldukça sağlıklı bir besin deposudur diyebiliriz.

Eğer ki nabız düşüklüğünden şikâyet ediyorsanız mutlaka C vitamini tüketmenizi de Şiddetle tavsiye ederiz. Turuncu ve kırmızı meyvelerde C vitamini son derece yüksek bir miktarda vardır. Bunun yanı sıra tatlı patates ve kış kabağı gibi meyvelerde ve sebzelerde de nabız yükseltici etkilerin son derece yüksek miktarda olduğunu söyleyebiliriz.

Brokoli ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin de nabız düşüklüğü için kesilmesi son derece gerekli olacaktır. Tropik meyveler ve bitter çikolatanın da nabız düşüklüğüne iyi geldiğini söyleyebiliriz.

Nabzı Ne Yükseltir?

Nabzın ne yükseltir diye soracak olursanız özellikle kaygı ve stresten uzak durmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Çünkü genel olarak psikolojimiz direkt olarak fizyolojik bir takım rahatsızlıklara neden olan en temel unsurlardan biri olarak karşımıza çıkar. Bir takım psikolojik sorunların da nabız düşüklüğüne neden olduğunu pek çok kez tecrübe etmiş bulunmaktayız. Bu sebepten dolayı da hayatınızda gerginlik yaratacak olan bir takım unsurları uzaklaştırmak ve daha keyifli bir hayat sürmeye çalışmak bu konuda son derece büyük bir önem taşır.

Nabzı yükseltmek için spor etkinliklerini de aksatmamak gerekir. sürekli olarak yapacağınız bir spor her zaman için size dinç tutar ve aynı zamanda da nabzınızı yükseltebilir. Tabii ki belli bir yaşın üzerindeyseniz her tür sporu yapmanız doğru olmaz. Daha çok belli bir yaşın üzerindeki kişilere spor olarak hafif koşu ya da yürüyüşü tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte sağlığınıza da dikkat ederek daha sağlıklı beslenmeye çalışırsanız nabız düşüklüğü gibi bir problemin üstesinden gelmek çok daha kolay olacaktır.

Bol miktarda su tüketimi yapmak konusunda da sizi uyarmak gerekir. Vücudun ihtiyacı olan su miktarını es geçerseniz genel olarak pek çok hastalığın baş göstermesi ile birlikte aynı zamanda nabız düşüklüğünün de beraberinde geleceğini söyleyebiliriz. Bu sebepten dolayı da su tüketimine son derece büyük ölçüde dikkat etmeniz ve gereken miktarda su içmeniz oldukça önemlidir.

Nabız Düşüklüğü Ne Zaman Tehlikelidir?

Nabız düşüklüğü ne zaman tehlikelidir konusunda yorum yapacak olursak; nabız kaç olmalıdır konusunda bir bilgi sahibi olmamız gerekir. Eğer ki nabzınız 50 ile 70 arasında atıyorsa son derece normal demektir. Ancak 50 ile 70'in altına ya da üzerine çıkıyorsa bu durumda bir takım müdahaleler gerekebilir. bu durumda acilen hastaneye gitmek gerekir.