Kemik Erimesine Ne İyi Gelir?

Kemik erimesine ne iyi gelir sorusunu belli bir yaşın üzerine gelmiş olan hemen hemen herkes sormaktadır. Kemik erimesi gibi bir durumla karşı karşıya gelmiş olan bir kişi son derece büyük bir tehlikenin yaklaşmış olduğunun farkına varmalı ve bu konuda bir an önce harekete geçerek tedaviye başlamalıdır. Aksi halde kemik erimesi problemi son derece kalıcı ve oldukça zor bir süreç başlayacaktır.

Kemik erimesi bazı insanların genetik olarak yatkın olduğu bir durumdur. Eğer ki gen haritanızda böyle bir sorun söz konusu ise mutlaka genç yaştan böyle bir durumla karşı karşıya gelmemek adına bir takım önlemler alınması gerekli olacaktır.

Kemik Erimesi Nedir?

Kemik erimesi nedir? Sorusu ile kemik erimesi konusunda yapmış olduğunuz araştırmanızı sizlere anlatmaya başlayalım. Bir hastalığın ne olduğunu ve neyden ileri geldiğini tam olarak öğrendiğiniz zaman sonuçta ne gibi bir tedavi yöntemi ile bu işin üstesinden gelebileceğinizi de anlamış olursunuz. Bu sebepten dolayı kemik erimesinin tanımını yaparak sizlere bu rahatsızlığın hangi sebeplerden ötürü meydana gelmiş olabileceğini de belirttikten sonra bir takım tedavi yöntemlerinden söz edeceğiz.

Kemiklerin öncelikle direkt olarak en çok kalsiyuma ihtiyacı olduğunu unutmamanız gerekir. Aslına bakacak olursak kemik erimesi durumu da kemik yapısının içerisinde kalsiyumun azalmış olması halidir şeklinde açıklanabilir. Tıptaki ismi osteoporoz olan kemik erimesi problemi özellikle belli bir yaşın üstündeki insanlardan meydana gelir. Bu durum son derece büyük ölçüde yaşam kalitesini düşüren ve ağrıların yaşanmasına ve hareketlerini kısıtlanmasına sebep olan bir hastalık olarak karşımıza çıkar.

Kemik Erimesi Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Nelerdir?

Kemik erimesi nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Diye soracak olursanız kemik erimesi şu şekilde anlaşılır;

  • Kişinin boy ölçüsünde bir kısalma meydana gelir         
  • Sırt bölgesinde ve belde meydana gelen şiddetli ağrılar         
  • Omuzların gittikçe yuvarlaklaşması          
  • Sırtta kamburlaşma        
  • Kalça kemiğinde ve el bileğinde kırık         
  • Omurga ve kaburga da kırıklıkların meydana gelmesi

Bu tip problemler genel olarak osteoporoz belirtileri yani kemik erimesi semptomları olarak karşımıza çıkar. Belli bir yaş üzeri için kemik ağrılarının süreğen hale gelmesinden de anlaşılacak olan bu tip bir problemle karşı karşıya gelmiş olan bir kişinin çok acil bir şekilde ortopedi hekiminden bir randevu alması gerekli olacaktır.

Kemik Erimesi Neden Olur?

Kemik erimesi neden olur konusunda bir araştırma yapmak da son derece önemli bir noktaya parmak basmak anlamına gelir. Çünkü herhangi bir rahatsızlığın nedenini bildiğimiz takdirde bu hastalık için gerekli olan önlemleri almakta çok daha kolay olacaktır. Kemik erimesi nedenleri arasında ilk olarak tercih edemeyeceğiniz bir durum olan cinsiyet faktörü gelmektedir. Kadınlar arasında daha yaygın olan bir hastalık olarak kemik erimesi, yaşın ilerlemesiyle birlikte kendini göstermeye başlar.

Kemik erimesi gibi bir problemin baş göstermesiyle ilgili olarak D vitamini eksikliğinden de söz etmek mümkün olacaktır. Aynı zamanda fosfor ve kalsiyum eksikliği genetik faktörlerle de birleştiği zaman kemik erimesi riskinin yükselmesine neden olur.

Sigara ve alkol gibi Kötü alışkanlıkların olması da kemik erimesini tetikleyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Kadınlarda erken menopoz ve erken yaşta yumurtalıkların alınması gibi bir durum söz konusu ise kemik erimesinin yaşanması son derece normal karşılanır.

 Tiroid bezlerindeki hormon dengesizliği de kemik erimesi gibi bir sorunla karşı karşıya gelmeyi tetikleyen bir durum olarak bilinmektedir. Steroid ve kortizon gibi içeriklere sahip olan bir takım ilaçların kullanımı da kemik erimesi gibi bir durumun ortaya çıkmasına neden olur.

Kemik Erimesini Durduran Besinler Nelerdir?

Kemik erimesini durduran besinler nelerdir konusu pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Özellikle de televizyonlarda kemik erimesine ne iyi gelir Saraçoğlu hocanın anlatımıyla yapılan programlar oldukça büyük ilgi görmektedir. Pek çok kişi kemik erimesi için ne yemeli ne yememeli? Gibi konuları gerek yaşamış olduğu bir sorun üzerine gerekse ileride yaşaması muhtemel olan bir kemik erimesi problemi için merak etmekte ve bu konularla yakından ilgilenmektedir.  

Kemik erimesi konusu ile ilgili olarak alınabilecek en önemli ve en çok bilinen tedbirlerden biri olarak süt yani kalsiyum içerikli gıdalar söz konusu olmaktadır. Bazı kişilerin laktoz alerjisi vardır. Böyle bir sorunu da göz önünde bulunduracak olursak laktoz alerjisi olan kişilerin de laktozsuz süt tercihi yaparak mutlaka süt tüketmesi kemik erimesi gibi bir durumun yaşanmaması için son derece büyük bir önem taşır.

Kemik erimesini önleyen gıdalar olarak brokoli, marul ve ıspanaktan da söz edebiliriz. Bu sebzeler içinde bulunan senin değerleri ve bir takım minerallerden dolayı kemik erimesi için son derece güçlü bir sesin kaynağıdır.

Kemiklerin güçlenmesi için özellikle balık tüketimi ve son derece büyük bir önem taşır. Balık için çeşit sınırlandırılması yapılmamaktadır. Yani her çeşit balık kemik erimesi için son derece güçlü bir etki yaratacaktır. İçeriğinde fosfor ve kalsiyum bulunduran balık bu minerallerin eksikliği sonucu ortaya çıkması muhtemel olan kemik erimesinin önüne geçer.

 İleride kemik erimesi gibi bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız mutlaka genç yaşlarda badem tüketimi yapmanız da gerekli olacaktır. Bununla birlikte meyvelerden bir örnek verecek olursak kayısı meyvesi de kemik erimesine iyi gelen bir meyve türüdür diyebiliriz.

Kemik Erimesine Bitkisel Çözüm

Kemik erimesine bitkisel çözüm olarak öncelikle kişniş tohumundan söz etmek isteriz. Neden diye soracak olursanız kişniş tohumu içerisinde; magnezyum, kalsiyum, demir ve potasyum gibi mineraller yer almaktadır. Bu mineraller fark etmiş olduğunuz gibi kemik erimesi ile mücadele etmek amacıyla kullanılması gereken minerallerdir.  

Kemik erimesi için kesmiş tohumu nasıl kullanılır diye soracak olursanız, 2 kaşık kişniş tohumu bir su bardağı suyun içerisinde kaynatılarak bekletilir ve daha sonra süzülerek tüketilir.

Kemik erimesi için bir diğer doğal çözüm ise brokoli olacaktır. Sık sık haşlanmış brokoli yemek kemik erimesi için son derece güçlü bir mücadele yöntemidir.