Kaynak Alan Göze Ne İyi Gelir?

Kaynak alan göze ne iyi gelir? Kaynak uygulamaları dikkatli yapılması gereken işlemlerdir. Özellikle yüzün ve gözlerin özenli bir şekilde korunması şarttır. Bu bakımdan şu gibi tavsiyeler en başta durumun yaşanmaması için gerekir;

1.Kaynakçılar için özel olarak üretilmiş ve tamamen UV ışık koruma sistemi ile kaplanmış bu gözlükler kullanılmalıdır. Gün boyunca kaynak yapıyorsanız, bu güneş gözlüklerinin içi Ultraviyole A ve Ultraviyole B koruması ile kaplanmıştır. Bu gözlükler, gözünüze ve korneanıza zarar verebilecek bu iki UV radyasyonunu engelleyebilir

2.Kaynakçı maskesi takılmalıdır

3.Kaynak işiniz için personel koruyucu ekipman işe uygun şekilde giyilmelidir

4.Oksitlerden ve dumanlardan korunmak için solunum maskeleri kullanılmalıdır

5.Yanıklara ve ışınlamaya karşı ateşe/ısıya dayanıklı giysi tercih edilmelidir

6.Yüksek sese karşı kulak tıkaçlar olmalıdır

7.Yanıkları, yangınları ve elektrik çarpmasını önlemek için yalıtımlı eldivenler tercih edilmelidir

Bunların hepsi dikkat edilmesi gereken noktalardır. Ancak her şeye rağmen göze kaynak gelmişse ve gözü kaynak alınca ne yapmalı bilmeniz gereken bazı şeylerde vardır. Lakin en kısa sürede doktora gitmeniz, muayene ve tedavi olmanız gerekir.

Bunun dışında ilaç ve damla kullanımı, doktorlar belirtmediği şekilde bilinçsiz şekilde tercih edilmemelidir.

Buz Torbası

Kaynak almasına ne iyi gelir? Bunun için tavsiye edilenlerden bir tanesi buz torbasıdır. Gözleriniz ağrı ve yanma hissederse, o zaman soğuk kompres yaralı korneaya anında rahatlama getirebilir ve kornea sinirlerini sakinleştirebilir.

İki buz torbanız olduğu durumda, 5 dakika boyunca her iki gözünüzün üzerine koyulmalıdır. Tek bir buz torbası durumunda, her bir göz için 5 dakika yeterli olacaktır. Ağrı ve yanma hissi geçene kadar işlemi tekrarlamaya devam edilmelidir.

Giysiler Ve Yüz Havlusu

Kaynak almasına ne iyi gelir? Bunun için yüz havlusu ve giysiler kullanılarak da çözüm bulunabilir. Soğuk su, ağrılı, gergin ve yanmış gözlerde serinletici bir etki sağlar. Bu, gözleri rahatlatır ve tazeler. Bu hızlı flaş yanığı çözümü anında rahatlama sağlayabilir ve evde yapılabilir. Çare iki ıslak giysi veya iki temiz yüz havlusu ve soğuk su dolu bir tas gerektirir.

Bu iki giysiyi buzlu soğuk suya batırılır ve fazla soğuk su çıkarılır. Her göz 10-15 dakika boyunca havluyla örtülür. İşlemi günde iki kez veya rahatlık sağlanana kadar tekrarlayabilirsiniz.

Poşet Çay Kullanımı

Çay yapraklarının tıbbi antioksidan özellikleri bilinmektedir. Gözlerdeki ağrı ve rahatsızlığı azaltabilen anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. Bir uygulama anında rahatlatıcı bir etki verebilir.

Ardından sadece çay poşetini sıcak suya batırmanız ve fazla sıvıyı çıkarmak için sıkmanız yeterlidir. Çay poşetini soğumaya bırakıp, yaklaşık 15 dakika boyunca dondurucuya koymanız yeterlidir. Her iki gözü 10-15 dakika çay poşetleri ile kapatılabilir.

Kaynak almasına ne iyi gelir diyorsanız, bunu kullanmanız da mümkündür.

Salatalık Dilimleri

Gözü kaynak alınca ne yapılmalı? Bunun için salatalık dilimleri de tercih edilebilecek bir diğer uygulamadır.

Su, vitamin ve minerallerce zengin olması rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Gözlerdeki iltihabı ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olan soğutma özelliklerine sahiptir.

Salatalıktan iki kalın dilim kesin ve 10 dakika buzdolabına koyulmalıdır. Ardından bu dilimler gözlerin üzerine yerleştirilmeli, yaklaşık 10 dakika orada tutulmalıdır.

Muz Posası

Gözü kaynak alınca ne yapılmalı diyorsanız, bunun için muz posasından yararlanmanız da mümkündür. Muz posası, yaralı dokuların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olan zengin bir B12 Vitamini kaynağıdır. Gözlerinizin ve göz kapağınızın gevşemesine yol açan gözlerdeki kuruluk hissini azaltmaya yardımcı olur. Bu, evinizde bulunan en yaygın meyvedir. Kaynak parlaması yanıkları için hızlı ve en iyi çareleri sağlayabilir.

Uygulama için muzu soyup ve posayı topak kalmayacak şekilde iyice ezmeniz gerekir. Posayı temiz bir kaba boşalttıktan sonra 10 dakika buzlukta bekletilir. Püre haline getirilen posa her iki göze sürülür ve 5-10 dakika bekletilir. Hamuru nemli bir bezle silinip temizlenir.

Gül Suyu

Gül suyu, gözü kaynak alınca ne yapılmalı için tercihlerden bir diğeridir. Bu bir soğutucu görevi görür ve kaynakçı flaş ark yanığı ile etkilenen gözün ağrısını ve yanma hissini kolayca hafifletebilir. Kaşıntıyı ve iltihaplanmayı büyük ölçüde azaltır ve kaynakçının gözündeki rahatsızlıktan çok ihtiyaç duyduğu rahatlamayı sağlar.

Kullanırken sadece hiçbir katkı maddesi içermeyen saf gül suyu elde edilmelidir. İki pamuk topu alınarak ve gül suyuna batırılır ve fazla sıvıyı sıkılır. Pamuk topunu her bir gözün üzerine 10 dakika süreyle yerleştirilir. Hızlı bir rahatlama için işlemi günde üç kez tekrarlanabilir.

Patates

Gözü kaynak almasına patates de uygulanabilir. Anti-inflamatuar özelliklerle bağlandıkları için yaraların tedavisinde çok faydalıdırlar. Patatesin bu özelliğinden dolayı göz bandı olarak tahriş, ağrı ve kaşıntıyı azaltarak serinletici bir etki sunar.

Burada yıkanmış ve temiz bir beze ve bir tas suya ihtiyacımız vardır. Bir patatesi soyup rendelenir. Bezi suya batırılır ve fazla suyu sıkılır. Bu yıkanmış beze bir parça rendelenmiş patates koyulur ve sabitlenir. Bu bezeyi buzdolabında 5 dakika bekletilir.

Patatesli bu soğutulmuş bezi yaklaşık 15 dakika gözünüzün üzerine yerleştirilir. İşlemi günde 2-3 defa tekrarlayabilir. Her seferinde yeni bir yumru kullandığınızdan emin olunmalıdır.

Süt

Süt, gözü kaynak alınca ne yapılmalı için tercihlerden bir diğeridir. Sütte bulunan doğal enzimler, hasarlı dokuları iyileştirmede ve kaynakçı flaşının iltihaplanmasını azaltmada çok faydalıdır.

Kornea epitel dokusunu kayganlaştırdığı ve iyileştirdiği için gözün içine girmesi güvenli bir seçenektir. Kırmızı iltihaplı ve tahriş olmuş gözlerde serinletici etki sağlar. Uygulama yapılırken sadece pastörize süte iki pamuk topunu batırılır ve fazla sütü sıkılır. Pamuk topunu 5 dakika soğutulur.

Soğuk topu 10 dakika gözlerin üzerine koyularak, işlem gerektiği gibi tekrarlanır. Bunların hepsi göz kaynak almışsa kullanılabilir. Ancak hızlı bir şekilde hastaneye gidilmesi gerektiği de unutulmamalıdır. Burada doktor tarafından reçete edilen ilaçlar, belirtildiği gibi uygulanmalıdır.