Kaşıntıya Ne İyi Gelir Evde?

Kaşıntıya ne iyi gelir evde bu konuda üretebileceğimiz yöntemler olabilir mi? Kaşıntı her insanda olan bir şeydir fakat bazı insanlarda çok daha aşırı derecede kaşıntı meydana gelebilir. Kaşıntının da kendi içerisinde farklı türleri mevcuttur. Çok fazla sebebe bağlı olarak ortaya çıkan kaşıntılar, bazı insanlar için son derece büyük ölçüde rahatsız edici bir durum olarak düşünülebilir. Aslına bakacak olursak kaşıntı son derece normal ve olması gereken bir durumdur. Hatta kaşıntının olmaması son derece büyük bir sorun olarak karşımıza çıkabilir. Bu sebepten dolayı da kaşınmak değil çok fazla yani gereğinden fazla kaşınmak büyük bir problem olarak düşünülebilir.

Vücudumuzun bütün her şey için geliştirmiş olduğu bir savunma mekanizması ya da uyarıcıları vardır. Mesela aynı şekilde ağrılar da öyledir. Herhangi bir sebepten dolayı insanların sorunları fark etmesi ya da bir takım olumsuz durumları çözmesi için vücudumuzda ağrılar meydana gelir. Nasıl ki ağrılar vücudumuzda bir sinyal olarak bizi uyarmak amacıyla meydana geliyorsa aynı şekilde kaşıntı için de konuşabiliriz. Mesela kaşıntı gibi bir durum söz konusu olmasaydı cildimizde herhangi bir yere konan böcekler bütün vücudumuzu delik deşik edebilirdi. Ya da sinekleri kaşınıp da kovalamasaydık bir takım mikropların ya da zararlı bakterilerin vücudumuza girmesi çok daha kolay bir hal alırdı. Yani bu açıdan bakıldığı zaman Kaşınmak son derece normal bir şey olarak görülebilir ve aynı zamanda sağlıklı bir insanın günde en az 100 kere kaşındığını da söyleyebiliriz. Fakat biz bu konumuzda kaşınmayı bir sorun olarak ele aldık. Öncelikle çok fazla kaşınmanın ne gibi sebeplerden ileri geleceğini ve hangi sorunlar neticesinde karşımıza çıktığını araştırdık.

İnsan Neden Kaşınır?

İnsan neden kaşınır? Kaşıntı sebepleri nelerdir? Kaşıntı sebepleri çok farklı durumlardan yana ortaya çıkabilir. Çoğu zaman kaşıntının dozu aşırı derecede artmadıkça pek çok kişi tarafından önemsenen bir durum olmaz. Fakat taşınma durumu her zaman için o kadar da masum değildir. Kaşınmanın altında çok ciddi sağlık sorunları olabilir. Bu sebepten dolayı kaşıntı sebepleri ile ilgili olarak bir araştırma yaptık. En yaygın olan kaşıntı sebeplere şu şekilde sıralanabilir.

  • Alerjik reaksiyonlar         
  • Böcek ya da sinek ısırmaları           
  • Bir takım deri hastalıkları ·          
  • Hamilelik        
  • Kıl kurdu ya da vücut biti          
  • Zona         
  • Şeker hastalığı (diyabet)      
  • Karaciğer, tiroid ve böbrek rahatsızlıkları        
  • Bazı kanser türleri ya da kanser tedavilerinin yan etkileri

Kaşıntılar genel olarak böcek ve sinek ısırıkları ya da bir takım besinlerin alerjileri sonucu ortaya çıkabilir. Bazı ilaçların yan etkileri olarak da son derece yaygın bir şekilde kaşınma görülebilir. Aynı zamanda bir takım kimyasalların da vücuda teması halinde kaşıntı meydana gelebilir.

Kaşıntı için kişisel bakımın önemsenmemesinden de söz etmek mümkün olacaktır. Bazı insanlar çok uzun süre arayla yıkanmaktadır. Bu sebepten dolayı vücutta birtakım parazitler meydana gelebilir. Ya da vücut kirlerinin neden olduğu bir Kaşıntı da söz konusu olabilir. Bu sebepten dolayı kişisel temizliğe dikkat etmek gerekir. Egzama ya da sedef hastalığı gibi bir takım deri hastalıkları, vücutta meydana gelen kaşıntıların ana sebeplerinden biri olabilir. Çok aşırı derecede bir kaşıntı meydana geliyorsa uyuzdan da şüphelenmek mümkün olacaktır. Uyuz bir tür enfeksiyon olarak karşımıza çıkar ve aşırı derecede kaşıntıya sebep olur.

Kaşıntı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kaşıntı için hangi doktora gidilir? Gibi bir soru soruyorsanız kaşıntı sorunu ile karşı karşıyasınız demektir. Kaşıntı için ilk önce gitmeniz gerekli olan doktor cildiyedir. yani dermatolog olarak geçen doktor kaşıntı gibi bir soruna da bakar. Çünkü kaşıntı bir cilt problemi olarak düşünülür. Ancak bazı durumlarda kaşıntı sadece bir cilt problemi olmakla kalmaz aynı zamanda birtakım iç organlarımızda meydana gelmiş olan bazı hastalıkların da sinyali olarak ortaya çıkabilir. Bu sebeple bağlı olarak dermatolog eğer ki herhangi bir cilt problemi görmezse sizi başka bir doktora yönlendirebilir.

Evde Alerji Kaşıntısına Ne iyi Gelir?

Evde alerjik kaşıntısına ne iyi gelir diye sorduğumuz zaman direkt olarak karşımıza pek çok doğal ürün çıkıyor. Mesela bunlardan biri Hindistan cevizi yağıdır. Kaşınan bölgeye Hindistan cevizi yağı sürmek son derece büyük ölçüde kaşıntıları dindirecek ve aynı zamanda vücudu da rahatlatacaktır. Hindistan cevizi yağının cilt için son derece büyük faydaları olduğu ve pek çok rahatsızlığa da çözüm yolu olduğunu bilmekteyiz. Maden suyunu da alerji kaynaklı kaşıntılarda son derece sık bir şekilde görmekteyiz. Asitli bir yapısı olduğu için maden suyu da kaşıntı için son derece büyük bir rol oynayacaktır. Aynı sebepten dolayı limon suyunu da örnek verebiliriz. Ciltte kaşınan bölgeye limon suyu sürmek alerjiye bağlı olarak meydana gelmiş olan bir kaşıntıyı giderecektir.

Kuru Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Kuru kaşıntıya ne iyi gelir? Bu konuya hemen bir açıklık getirecek olursak aşağıda yer alan doğal içeriklerden faydalanabiliriz.

  • Bal        
  • Karanfil yağı    
  • Yoğurt       
  • Nane yağı      
  • Soğuk kompres         
  • Karbonatlı su         
  • Aleo vera        
  • Soda ve limon suyu         
  • Hindistan cevizi yağı      
  • Elma sirkesi

Bal hem nemlendirme hem de bakterileri uzaklaştırma konusunda son derece başarılı bir doğal maddedir. Kaşınan bölgeye uygulanan bal, cildin güzelleşmesi için de son derece aktif bir rol oynar. Karanfil yağı; kaşıntıları almasının yanı sıra ağrıları da kesecektir. Aleo vera, cildin kuruluğundan kaynaklanan kaşıntılara iyi gelir. Bu noktada karbonatlı su ya da soda ve limon suyu karışımı, özellikle alerjiden ileri gelen bir yöntemdir. İbrahim Saraçoğlu kaşıntıya ne iyi gelir konusunda karbonat suyu ve limon suyu- soda karışımını tavsiye etmektedir.

Çok kaşıntıya ne iyi gelir diyorsanız da mutlaka yoğurdu denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca yoğurt için size vereceğimiz en önemli püf noktası yoğurdu kesinlikle soğuk bir şekilde cildinizde kaşınan bölgeye sürmeniz olacaktır. Böylece cilt rahatlar, hem de soğuk kompres etkisi yaratır.