Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kas ağrısına ne iyi gelir? Özellikle günümüzde yoğun bir metropol hayatı ve yüksek tempoda yaşam tarzı söz konusu olduğu zaman kas ağrısı gibi bir sorunun da yaşanmaması neredeyse imkansız bir hale gelmiş durumdadır. Hemen hemen her üç kişiden biri kas ağrısı gibi bir sorunla karşı karşıya gelmektir.

Kas ağrısı zaman zaman çok yoğun bir şekilde ortaya çıkarak insanların hareketlerini kısıtlamaktadır. Dolaylı olarak da hareketleri kısıtlanmış olan bir kişinin yaşam kalitesinin de son derece büyük bir oranda düştüğünden de söz etmek mümkün olacaktır.

Çocuklarda büyüme çağında bazı dönemlerde kas ağrısı görülebilir. Yetişkinlerde de bazı dönemlerde belirli aralıklarla bir takım sebeplere bağlı olarak görülebilen kas ağrıları son derece normal bir durumdur. Ancak sürekli tekrarlayan kas ağrısı pek de normal bir durum olarak karşımıza çıkabilir. Yani kas ağrısının ne kadar sıklıkla olduğunu takip etmek son derece büyük bir önem taşır.

Kas Ağrısı Neden Olur?

Kas ağrısı neden olur? Bu tip ağrılar çeken kişiler tarafından en çok merak edilen sorulardan biri olarak karşımıza çıkar. Kas ağrısı genel olarak hemen hemen her insanda meydana gelebilen bir durumdur. Ancak bu ağrıların aşırı derecede şiddetli olması ve daha sık yaşanmaya başlanması bir hastalığın habercisi olarak da düşünülebilir.

Kas ağrısının esas nedenlerini çözmek bu ağrılardan kurtulmak adına son derece gerekli ve önemli bir adımdır. Kas ağrısı sebepleri tam olarak tespit edildiği zaman bu rahatsızlık için kalıcı bir çözüm üretilmesi de olanaklı bir hale gelebilir.

Kas ağrısının en yaygın olarak görülen sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Bir takım kas hastalıkları       
  • Dehidrasyon      
  • Ortopedik rahatsızlıklar      
  • İyi beslenememe       
  • Stres       
  • Aşırı yorgunluk   
  • Uyku düzensizliği        
  • Burkulma        
  • Kasları zorlama

Kas ağrısı nedenleri arasında en yaygın olan durumlar yukarıda belirtildiği gibidir. Kas ağrısı sorunu genel olarak dengeli ya da düzensiz beslenme durumundan kaynaklı olabilir. Yani bir insan alması gereken gıdaları alamıyor ve yeterli proteine sahip olamıyorsa bu durum vücudunun her bölgesine etki eder. Aynı zamanda bununla birlikte su tüketimi de oldukça önemli bir detaydır. Aslına bakacak olursak buna detay da diyemeyiz. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bir su miktarı vardır. Ve bu su miktarını karşılayamayan bir vücut sistematik olarak her bir organda, ciltte ve de kas ve iskelet sisteminde bir takım sorunlar yaşar.

Kemiklerin burkulması ya da fazla zorlanması, aşırı derecede spor yapmak gibi bir takım durumlar da kas ağrılarına neden olabilir. Sakatlanmaların ardından verilen fizik tedavi yöntemlerini es geçmek de bu durumun kalıcı olmasına neden olur.

Günümüze pek çok şeyin nedeni olan stres de kas ağrıları için son derece güçlü bir etken olarak karşımıza çıkar. Daha çok sinir sıkışması gibi durumlarda stres ya da kaygı bozukluğu şeklinde rahatsızlıklara sahip olan kişiler, kas ağrılarıyla mücadele etmek durumunda kalır.

Kas Ağrısı Nasıl Geçer?

Kas ağrısı nasıl geçer? Kas ağrısının sebeplerini öğrendikten sonra sormanız gereken bir konudur. Kas ağrısının ne tür bir sebepten ötürü başınıza gelmiş olduğunu tam olarak anladıktan sonra aşağıda sözünü edeceğimiz tedavi yöntemlerinin hangisini uygulamanız gerektiğini de daha rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.

  • Stresten uzak durmak   
  • Su tüketimini artırmak       
  • Düzenli olarak esneme hareketleri yapmak     
  • Dinlenmek   
  • Düzenli beslenmek        
  • Masaj yaptırmak         
  • Kas gevşetici ilaç kullanmak

Kas ağrısını iyileştirmek için farklı yöntemler uygulanabilir. Bunlardan en temel olanı sağlıksız beslenmek, stres ve hareketsiz kalmak ya da aşırı derecede yorulmaktır. Özellikle de ileri yaşlara gelmiş kişiler için de kas ağrılarının meydana geldiğinden söz edebiliriz.

Kas ağrısı gibi bir durumla karşı karşıya gelmiş olan bir kişi; beslenmesine dikkat etmelidir. Bol su tüketimi ve kasları geliştiren gıdalar tüketmek kas ağrısı için yapılabilecek şeyler arasında yer alır. Masaj yaptırmak kas ağrısının geçmesi için oldukça önemli bir yöntemdir. Ancak doğru bir şekilde masaj uygulaması yapılmasına da dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde yanlış bir teknikle yapılmış olan bir masaj da ters etki yaratabilir.

Eğer ki aşırı derecede yorgunluk sonucu ortaya çıkmış olan bir kas ağrısı söz konusuysa bu ağrılar için dinlenmek yeterli olacaktır. Özellikle de ılık bir suyla duş aldıktan sonra birkaç saat dinlenmek, yorgunluğa bağlı gelişen kas ağrılarına iyi gelen bir yöntemdir.

Kas gevşetici ilaç kullanımı da kaslardaki sinir sıkışmalarını açarak kas ağrılarının rahatlamasına neden olur. Kas gevşeticiler piyasada hem krem hem de ağız yoluyla alınan ilaçlar olarak mevcuttur. Kas gevşetici ilaç kullanımı da kas ağrılarının daha kısa süre içinde giderilmesi için son derece etkili olacaktır.

Kas Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

Kas ağrısına iyi gelen bitkiler hakkında yorum yapacak olursak genel olarak bilinen rahatlatma özelliğine sahip olan bitkilerdir. Kas ağrısına ne iyi gelir bitkisel çözüm olarak bir araştırma yaptığınız zaman kuşburnu ve papatya çayı ilk olarak karşınıza çıkan bitkisel çaylar olacaktır.

Kuşburnu özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini de güçlendirmesiyle bilinen bir bitkidir. Ayrıca tadı da oldukça güzel olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilir. Papatya çayı ise zaten tüm vücudunuzda dinginlik yaratacağı için kaslarınızın da gevşemesine neden olur.

Zerdeçal genellikle yemeklere renk ve tat veren bir baharat olarak bilinse de zerdeçal bitkisinin çayının kas gevşetici bir özelliğe sahip olduğunu da yabana atmamak gerekir. Ayrıca kalp krizi riskini de azaltan zerdeçal, pek çok rahatsızlık için şifadır. Bununla birlikte anason çayından da söz edebiliriz.

Çörek otunu da kas ağrılarının rahatlamasında önemli bir etken olarak anmamız gerekir. Kalsiyum, çinko ve magnezyum deposu olarak bilinen çörek otunun yağı, özellikle masaj sonrası kas ağrılarının olduğu bölgeye sürülüp bekletildiği zaman mucizevi bir etki yaratır. Ihlamur, hatmi çiçeği gibi bitkilerin çayları ve hardal yağı da bu ağrılara iyi gelir.