Karın Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Karın Ağrısı Nedir?

Karın Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Karın Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?


Karın ağrısının nedenlerini tespit ettik ve teşhis sonucunda tedavimize başlıyoruz. Peki hangi yiyecekler karın ağrısının geçmesine iyi gelecek. Bu başlık altında ise bu konuyu inceleyeceğiz.

Karın Ağrısına iyi gelen Yiyecekleri Aşağıdaki Liste İle sıralayabiliriz:


Elma Sirkesi

Badem,

Armut,

Zencefil,

Elma,

Yoğurt,

Süt,

Limon,



Bu yiyeceklerin karın ağrısını geçirmek için ne gibi etkileri olduğuna bakalım ;


Elma Sirkesi: Elma sirkesi bilindiği gibi birçok hastalık ve rahatsızlıkta faydalıdır. Bir bardak ılık suyun içerisine iki yemek kaşığı elma sirkesi katıp, karıştırıp içildiğinde karın ağrılarının hızlıca hafiflemesine yardımcı olacaktır.


Badem: Birkaç adet bademin ezilerek süt ile karıştırılması sonucunda elde edilen karışımın içilmesi de, karın ağrılarının iiyileşmesine faydalı olan bir uygulamadır.



Armut: Sindirim yollarınızdaki sorunlardan dolayı karın ağrısı çekiyorsanız armut tüketmeniz karın ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Lifli yapısı sayesinde armut tüketilmesi karın ağrılarınızdan kurtulmanıza ve sindirim sisteminizin rajhatlamasına yol açacaktır.



Zencefil: Neredeyse her derda deva diye nitelendirebileceğimiz zencefilin karın ağrılarını geçirmeye de yardımcı olduğunu bilmemiz gerekir. Yaz ya da kış fark edilmeden kullanılacak olan zencefil sayesinde karın ağrılarına ne iyi gelir sorusunun cevabına kolaylıkla ulaşmak mümkün olacaktır. Özellikle kış aylarında tüketilen zencefil sayesinde soğuk algınlıklarından kurtulmak mümkün olacak ve soğuk algınlığı sebepli karın ağrısı çekmekten kurtulunmuş olacaktır.



Elma: Elmanın rendelenmesi ve püre haline getirilerek, iki tatlı kaşığı şeker ya da dilenirse bal eklenerek meydana getirilen karışımın tüketilmesi, karın ağrınızı çok hızlı bir şekilde kesecek olan mucizevi bir karışım olarak aklımızda bulunması gereken bir uygulama olmalıdır. Unutmadan belirtelim ki bu karışıma bir tatlı kaşığı karbonat eklemeyi de unutmamalısınız.


Yoğurt ve Süt: Süt ve yoğurt tüketimini  ağrılarınız hafif olduğunda uygulamalısınız. Bilindiği gibi süt ve yoğurt gibi ürünlerin aynı zamanda gaz yapıcı özellikleri mevcuttur. Bu ürünleri ılık, ( Soğuk olmayan bir şekilde kesinlikle) ve az miktarda tüketmeniz karın ağrınıza iyi gelebilecek bir diğer yöntemdir.


Limon: Limon kabuğu ve nane karışımının demlenerek içilmesi ( Günde üç kere) karın ağrısına ne iyi gelir sorusunun önemli bir cevabı olatak karşımıza çıkmaktadır.Bir parça limon kabuğu ile bir çay kaşığı nanenin sıcak suda demlenmesi, süzülmesi ve her bir öğünde bir bardak içilmesi gerçekten  karın ağrılarının kesilmesine neden olabilecek harika bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır.


Aklımızdan çıkarmamamız gereken, karın ağrılarının birçok nedeni olduğu ve bu nedenlerin bazı ciddi hastalıkların belirtileri olabileceğidir. Bu konuda kesinlikle uzman bir doktora başvurulmalı ve teşhis ve tedavinin uzmanın nezaretinde yapılması sağlanmalıdır.

Kulaktan dolma bilgiler ile değil de, doktorumuzun kontrolünde tedavi yöntemlerinin uygulanması karın ağrısına ne iyi gelir sorumuzun cevabını bulmamızda bize yol gösterici olacaktır.



Karın ağrısı o kadar sorun yaratır ki, canımız sıkan bazı kişilerden bahsederken  amma da karnımızı ağrıttı” deyimini kullanmak durumunda kalırız.


Karın Ağrısı Nedir?


Karın ağrısı sorunu, her bireyin hayatının belirli bölümlerinde sıklıkla karşılaştığı bir sorundur.

Karın ağrısının çözüme kavuşturulması için ağrının sebeplerinin iyi tespit edilmesi gerekmektedir.


Karın ağrıları tüm bölgeyi etkileyen bir ağrı olarak karşımıza çıkmakla birlikte, bazen de kramplar olarak karşılaşılan ağrılardır.


Karın Ağrısı Nedenleri Nelerdir?


Mesela karın ağrısı karnın her bölgesinde meydana geliyor ise, karın ağrısı nedeni apandist, grip,bağırsak sendromları, idrar yolları iltihapları, bazı travmatik yaralanmalar olabilir.


Eğer karın ağrısı karnın sadece bir bölümünde meydana gelmiş ise ,ağrı karnın sadece alt tarafında ise dış gebelik, apandisit, bağırsak tıkanıklığı ağrının nedenleri arasında yer alabilir.


Karnın sol tarafında görülen ağrının nedeni ise; kalın bağırsak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu, apandist kaynaklı olabilir. 


Karın ağrıları birçok hastalık ve rahatsızlığın bizlere gönderilmiş olan sinyalleri olabilirler. Mide ve bağırsak bozuklukları, böbreklerdeki taş veya kum oluşumları, üreme organlarındaki iltihaplar, hatta karın boşluğu dışındaki meydana gelen sorunlar da karın ağrılarına sebep olabilirler.


Mesela kaburga kırıklıkları ya da akciğer iltihapları, karın bölgesinden uzak organlarda meydana gelmiş olmalarına rağmen karın ağrılarının nedenleri arasında yer almaktadırlar.


Karın ağrılarının sebepleri tespit edilerek hastalığın teşhis ve tedavisi yapılabilmektedir. Bu yüzden karın ağrısının nedeninin uzman bir hekim tarafından tespit edilmesi büyük bir önem taşır.



Kimsenin karnınızı ağrıtmasına izin vermeyin ve kendinize bir iyilik yaparak karnınızı ağrıtacak şeylerden uzak durun.