Kalp Ritim Bozukluğuna Ne İyi Gelir?

Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir konusuna son derece hassas yaklaşmanız gerekiyor. Vücudumuza kan pompalayan en hayati organımız kalp, son derece ciddi anlamda rahatsızlıkların meydana gelebileceği bir bölgedir. Kalp çarpıntıları ya da kalpte meydana gelen herhangi bir olumsuz durum son derece ciddi hastalıkların göstergesi olabilir. Özellikle de belli bir yaşın üzerindeki kişiler kalp ritim bozukluğu gibi rahatsızlıklara son derece ciddi bir şekilde önlem almalı ve belirtileri ortaya çıktığı andan itibaren direkt olarak bir kalp cerrahisine gitmelidir.

Kalpte ritim bozukluğu neden olur ve bu rahatsızlık ne gibi sorunlara yol açar? Ya da kalpler için bozukluğu meydana geldiği zaman hangi hastalığın pençesinde olduğumuzu düşünebiliriz? Kalpte ritim bozukluğu gibi bir durum meydana geldiği zaman diğer organlarımızda da herhangi bir sorun meydana gelebilir mi? Veya da kalp ritim bozukluğu düzeltilebilir mi, düzeltmek için neler yapmak gerekir? Söz konusu olan şey en hayati organımız olan kalp olunca bu konu hakkında sorular da bir türlü bitmiyor. Bu nedenle kalp ritim bozukluğu gibi bir sorun yaşayan kişiler Bu sorunun hangi sebeplerden ileri geldiğini ve hangi kalp hastalığına yakalanmış olabileceğini düşünmek ve araştırmak durumundadır. Sizler için bu yazımızda kalp ritim bozukluğu konusunu ele aldık ve tüm yönleri ile inceledik.

Kalp Ritim Bozukluğu Nedir, Neden Olur?

Kalp ritim bozukluğu nedir, neden olur? Kalpte çarpıntıların meydana gelmesi kalp ritim bozukluğu olarak adlandırılır. Dakikada 60 ila 100 arası düzenli olarak çalışan bir organ diye bildiğimiz kalp atışı 60 ile 100'ün üzerine çıktığı zaman kalp atışlarında bir sorun olduğuna kanaat getirilir. Halk arasında buna kalp çarpıntısı denir. Bu çarpıntıların ara sıra olması son derece normaldir ancak sürekli hale gelmişse kalp ritim bozukluğu gibi bir sorunun meydana gelmiş olduğu anlamına gelir.

Tıp dilinde aritmi adı verilen kalp ritim bozukluğu nedenleri bir takım uyaranlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Doğuştan gelen bazı hastalıklardan da kaynaklı kalp ritim bozuklukları meydana gelmiş olabilir. Kalp hastalığı olan kişilerde kalp ritim bozukluğu denilen aritmi hastalığı görülür.

Kalp ritim bozukluğu her zaman için sağlık sorunu olan insanlarda olmayabilir. Hemen hemen herkeste heyecan, panik, korku gibi durumlarda ya da çok fazla hareket halimde olmaktan kaynaklı bir takım durumlar söz konusu olduğu zaman kalpte ritim bozukluğu gibi bir durum meydana gelebilir. Ancak bu durum sürekli haline geldiği zaman korkmaya başlamak gerekir.

Kalp ritim bozukluğu hangi hastalığın habercisi diye düşünecek olursak akla bir takım farklı hastalıkların tetiklemesi ile kalpler ritim bozuklukları meydana gelebilir. Bu hastalıklar; tiroid bezlerinin az ya da fazla çalışması, kalp krizi, hormonal rahatsızlıklar, kalp yetmezliği ve yapısal kalp hastalıkları olarak gözlenebilir.

Kalp Ritim Bozukluğu Çeşitleri Nelerdir?

Kalp ritim bozukluğu çeşitleri nelerdir sorusuna yanıt verecek olursak aşağıdaki durumlardan söz etmek mümkün olacaktır.

  • Taşikardi        
  • Sinüs taşikardisi       
  • Ventriküler taşikardi          
  • Supraventiküler taşikardi

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Kalp ritim bozukluğu belirtileri nelerdir? Kalp ritim bozukluğu konusunda şüphelenmeniz için aşağıdaki belirtilerden birkaçının meydana gelmiş olması gerekir.

  • Kalp çarpıntısı ve kalp atışlarında düzensizlik           
  • Göğüste kuş atıyor gibi bir his oluşması         
  • Baş dönmesi ve nefes darlığı          
  • Kalpte boşluk hissi           
  • Bayılma         
  • Göğüs ağrısı

Kalp Ritim Bozukluğu Tedavisi Var Mı?

Kalp ritim bozukluğu tedavisi var mı konusunda da kalp ritim bozukluğu gibi bir rahatsızlığa yeni yakalanmış olan kişiler bir takım sorular sormaktadır. Kalp ritim bozukluğunun elektriksel ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilebileceğini bilmekteyiz. Aynı zamanda aşırı derecede ileri gitmemiş olan rahatsızlıklarda kalp ritim bozukluğunu dengelemek ve düzenlemek amacıyla ilaç tedavisi kullanılır.

Kalp Ritim Bozukluğu Olanlar Ne Yememeli?

Kalp ritim bozukluğu olanlar ne yememeli sorusunu bu hastalığa sahip olanların ne yemeli sorusundan biraz daha öncelikli olduğunu belirtmek zorundayız. Son derece ciddi rahatsızlıklara ve sonuç olarak ölümlere kadar sebep olabilecek olan bu durumun tetikleyicisi olan bazı yiyecekler söz konusu olacaktır. Bu sebepten dolayı da kalp ritim bozukluğu olanların yememesi gereken şeyler hakkında konuşmak gerekir.

Kalp ritim bozukluğu olan kişiler tuzdan ve kolesterolü yükselten besin maddelerinden kaçınmalıdır. Çok yağlı yiyecekler ve kırmızı et de bu rahatsızlığa sahip olan kişiler için tavsiye edilmez. Süt ürünlerini de yağsız tüketmeleri daha iyi olacaktır.

Kalp Ritim Bozukluğuna Ne İyi Gelir Evde?

Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir evde diye sorduğumuz zaman kalp çarpıntısına iyi gelen şeyler genel olarak şu şekilde sıralanabilir.

  • Yulaf ezmesi         
  • Fıstık ezmesi          
  • Kabak çekirdeği           
  • Bitter çikolata          
  • Muz         
  • Çiğ kuru yemişler           
  • Tarçın         
  • Yeşil yapraklı sebzelerin her türü

Yukarıda sözünü etmiş olduğumuz bu besin kaynakları genel olarak kalbe iyi gelen ve kalp sağlığını koruyan besin maddeleridir. Kalp ritim bozukluğu gibi bir sorun ile mücadele etmeye çalışan kişiler bu tür besinlerden sık sık tüketmelidir.

Kalp Ritim Bozukluğuna İyi Gelen Bitkiler?

Kalp ritim bozukluğuna iyi gelen bitkiler diye bir soru sorulduğu zaman akla ilk gelen şey kekik olacaktır. Kekik bütün Kalp hastalıklarına iyi gelmekle birlikte aynı zamanda çarpıntının geçmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda kalp ritim bozukluğu olan kişiler her ne kadar kötü bir kokuya sahip olsa da kedi otu tüketmelidir. Kedi otu aynı zamanda baş ağrısına da iyi gelir. Bunun yanı sıra nane ve yatıştırıcı etkisi olan melisa ve papatya çayları da kalp çarpıntısına ve düzensizliğine son derece faydalı olan bitki çayları olarak bilinir.

Ritim Bozukluğu Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Kalp ritim bozukluğu olanlar nelere dikkat etmelidir diye soracak olursanız bu hastalığa sahip olan kişilerin kesinlikle sigara kullanmaması ve alkolden uzak durmasını tavsiye ederiz. Yağsız ve tuzsuz gıdalar tüketmesi ve aynı zamanda bir takım sporları yapmak için ilk önce doktora danışması da tabletim bozukluğu hastaları için son derece büyük bir önem taşır.