Göz Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Göz kuruluğuna ne iyi gelir adlı bu makalemizde sizlere bir insanın en önemli ve temel organlarından biri olan gözlerin kuruma, yanma, batma ya da herhangi bir ağrı ya da sızı gibi semptomlarının ne gibi sonuçlar yarattığından söz edeceğiz. Sürekli olarak bir göz kuruluğundan mustaripseniz bu konu ile ilgili olarak yapmanız gereken şeyleri de ifade edeceğiz.

İlk olarak göz kuruluğu probleminin ne tür bir sebepten ileri gelmiş olabileceği konusunda fikir sahibi olmanız gerekir. Çünkü burada bir sebep sonuç ilişkisi söz konusu olacaktır. Gözlerimiz ya da vücudumuzda herhangi bir yer durduk yere ağrı, yanma, batma gibi bir takım uyarılarda bulunmaz. Bu durumun mutlaka altında yatan ciddi bir sebep söz konusudur ve tedavi edilmediği süre boyunca da daha kötüye doğru gitme durumundan endişelenmeniz gerekir. Bu doğrultuda sizlere göz kuruluğu nedir ve neden olur konusunda bir açıklama yaptıktan sonra bu konu ile ilgili olarak neler yapabilirsiniz onları aktaracağız.

Göz Kuruluğu Nedir, Neden Olur?

Göz kuruluğu nedir, neden olur? Gözlerimizde meydana gelen ağrılar göz kuruluğu yüzünden midir? Göz kuruluğu hangi hastalığın habercisidir? Ya da göz kuruluğu neden olur nasıl geçer gibi pek çok soruyu göz kuruluğu gibi bir problemle karşı karşıya gelmiş olan kişiler hangi içinde sormaktadır.  

İlk olarak göz kuruluğunun tanımını yapacak olursak; gözlerin yeteri kadar ıslatılamaması ve kuru kalmasından dolayı bir takım sorunları meydana gelmesidir diyebiliriz. Göz kuruluğu belirtileri olarak da en yaygın şekilde gözlenen durum gözlerin içerisine kum kaçmış gibi bir his oluşmasıdır. Yanma ve batma durumu bu noktada göz kuruluğu çeken kişilerin en büyük şikâyetlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Gözlerin sağlıklı olması yeterince ıslanması ile ilişkilidir. Yani gözlerde ağrı, yanma ya da kum dolmuş gibi veya kâğıt kesiği gibi bir his yaşanması gözlerin kuruymuş olduğu anlamına gelir. Bu durum İlerleyen zamanlarda gözlerde kılcal damar çatlaması gibi bir takım istenmeyen durumların yaşanmasına sebep olabilir.

Göz Kuruluğunun Nedenleri Nelerdir?

Göz kuruluğunun nedenleri nelerdir konusu da göz kuruluğu problemi ile karşı karşıya gelen kişilerin her zaman için merak ettiği bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.  

Gözlerin kuruması gözyaşının yetersizliği anlamına gelir. Gözleri sürekli olarak ıslak tutmaya yeterli miktarda gözyaşının olmaması ya da gözyaşı olduğu halde direkt olarak buharlaşması gibi sebepler sonucunda göz kuruluğu gibi bir durum meydana gelebilir. Çevresel faktörlerin bu konuda önemli bir rolü olduğunu da unutmamak gerekir.  

Vücutta su tüketiminin az olması da gösteriliğine neden olan faktörler arasında bir numaralı sebeptir. Sürekli olarak aynı yere bakmak zorunda kalmak ya da bunu alışkanlık edinmek de göz kuruluğu için oldukça güçlü bir neden olarak karşımıza çıkabilir.

Göz Kuruluğunu Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Göz kuruluğunu önlemek için neler yapılmalı hususunda da sizlere çok önemli tavsiyelerde bulunmak gerekli olacaktır. Çünkü göz kuruluğu gibi bir durumla karşılaşmamak için önceden bir takım önlemler almak çok daha sağlıklı sonuçlar doğurabilir. Göz kuruluğuna engel olan durumlar olarak şu maddeleri göz önünde bulundurmanızda fayda vardır;

  • Gözleri zaman zaman dinlendirmek ve çok fazla yormamaya çalışmak          
  • Bulunduğunuz ortamı sürekli olarak nemlendirmek  
  • Beslenme düzenine dikkat etmek      
  • Belirli aralıklarla gözyaşı damlası damlatmak        
  • Kirpiklerin diplerini temiz tutmak ve düzenli olarak bakımını yapmak         
  • Sigara dumanından korunmak        
  • Bol bol su içmek   
  • Gözleri sürekli ovuşturmamak         
  • Buhar makinesi kullanmak    
  • Omega 3 içerikli yiyecekler tüketmek

Göz kuruluğu için neler yapılmalı şeklinde bir yorum yapacak olursak, elbette ki yaşadığınız coğrafyanın şartlarını siz kendiniz belirlemiyorsunuz. Ancak nemli bir ortamda olmaya hem göz sağlığınız hem de pek çok konuda ihtiyacınız olacaktır. Bu sebepten dolayı nemli bir coğrafyada yaşamıyorsanız bile ortamı sürekli olarak buhar makineleri kullanmak suretiyle ya da bulunduğunuz odanın içerisine su koymak gibi önlemlerle nemlendirebilirsiniz. Aynı zamanda cilt sağlığınız için de aynı şey geçerli olacaktır.

Göz kuruluğu problemi ile sık sık karşılaşıyorsanız mutlaka yanınızda taşıdığınız bir gözyaşı damlası olmalıdır. Gözlerinizde kuruluk hissi belirmeye başladığı an itibariyle çantanızdan bir gözyaşı damlası çıkartarak göz kuruluğundan anlık olarak kurtulmak mümkün olacaktır.

Göz kuruluğundan şikâyetçi olan kişilerin mutlaka yeme içmesine de dikkat etmesi gerekir. Mesela Omega 3 içerikli besinler tüketmek gözler için oldukça faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra göze iyi gelen sebzeler ya da meyveler tüketmek de bu noktada son derece iyi olacak ve yaşam kalitenizi artıracaktır.

Ayrıca çalışırken de sürekli olarak bilgisayarın başında bulunması gereken kişilerin uygulaması gereken bir takım pratik yöntemler söz konusu olacaktır. Bilgisayara sürekli olarak bakmak göz kuruluğuna neden olan en önemli sebepler arasında yer alır. Bunun içinse yapılması gereken en önemli şeylerden biri gözleri sık sık kapatıp kırpıştırmak ve dinlendirmek olmalıdır. Üstelik bilgisayar ekranını daha göz hizasından aşağıda tutmak bakış açısının farklı olması sebebiyle göz kuruluğu sorununu biraz daha azaltabilir.

İbrahim Saraçoğlu Göz Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

İbrahim Saraçoğlu göz kuruluğuna ne iyi gelir sorusuna bitkilerin gücüyle yanıt vermektedir. Doğada her şeyin çözümü olduğu gibi göz kuruluğu için de birçok sözüm olduğundan söz edebiliriz. İbrahim Saraçoğlu bu konu ile ilgili olarak ilk başta karnabahar suyu içilmesini öneriyor. Ayrıca her şeye iyi geldiği gibi zeytinyağı bu konuda da son derece etkili bir ilaç olacaktır.

 Zeytinyağının içerisinde nemlendirici özellik bulunan bileşenler mevcuttur. Bu bileşenler sayesinde zeytinyağı göze uygulandığı takdirde gözlerde nem dengesi sağlanır. Düzenli olarak bir miktar zeytinyağını parmaklara sürerek gözlere masaj şeklinde uygulamak göz kuruluğu için oldukça güçlü bir ilaç olacaktır.

İbrahim Saraçoğlu hocaya göre ayrıca turp ve dereotunun da göz kuruluğu probleminin son bulması için son derece büyük bir fayda sağladığını savunuyor.

Bununla birlikte papatya yağı da gözlerin dinlendirilmesi için son derece büyük bir etki yaratır. Unutmayın ki göz kuruluğunun en önemli sebeplerinden biri gözlerin fazla yorulmasıdır. Bu sebepten dolayı gözleri sık sık dinlendirmek bu konuda etkili bir çözüm olacaktır.