Göz Kanlanmasına Ne İyi Gelir?

Göz kanlanmasına ne iyi gelir sorusu özellikle gözünde kanlanma problemi yaşayan kişiler tarafından çok araştırılmaktadır. Burada önemli olan nokta göz kanlanması neden olur. Bu neden ortadan kaldırılırsa kişinin göz kanlanma probleminin de önüne geçilmiş olacaktır. Çünkü kişiler farklı reaksiyonlar ile göz kanlanması problemi yaşıyor olabilir. Göz kanlanması her yaş grubunda olan bir durumdur. Burada gözün kanlanmasından dediğimiz durum göz akının kırmızı olmasıdır. Bu hastalığa göz kızarıklığı da denmektedir. Göz hastalığı bir hastalık sebebi ile olabileceği gibi aynı zamanda da dış etmenlerden kaynaklı da olabilir. Bu rahatsızlık tek gözde de etki gösterebilir her iki gözü de etkileyebilir. Göz hastalıkları asla ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Özellikle de iki günden fazla devam ediyorsa hemen bir doktora başvurması gerekmektedir.

Göz Kanlanması Nedir?

Göz kanlanması nedir sorusunun cevabı gözümüzün akını oluşturan kılcal damarlar bulunmaktadır. Bu kılcal damarlar çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak genişleyebilir ve daralabilir. Bu durum göz kanlanması ve göz kızarıklığı olarak değerlendirilen bir durumdur.

Göz Kanlanması Neden Olur?

Göz kanlanmasının nedenini tespit etmek tedavi açısından oldukça önemli olan bir konudur. Çünkü burada gözün kanlanmasına ne sebep oluyor ise tedavi yoluna gidilerek önleme yoluna gidilecektir. Göz hastalığı dış etkenlerden de olabileceği gibi farklı sebeplerden kaynaklı olarak da olabilir. Dış etkenlerden kaynaklanan göz kanlanmasının nedenleri:

  • Yabancı bir cismin göze girmesinden kaynaklı olarak yaşanabilecek yaralanma     
  • Uzun süreli tozlu ve kirli bir ortamda bulunmak     
  • Güneşe çok maruz ve güneş çarpası     
  • Kimyasal maddelerin gözle olan teması       
  • Kişinin alerjik reaksiyon göstermesi       
  • Gözde farlı etmenlere bağlı olarak tahriş yaşanması     
  • Lensten kaynaklı sorunlar yaşanması          
  • Göz hijyenine dikkat etmeme kadınlarda makyaj temizliğinin ihmal edilmesi         
  • Teknolojik aletlere uzun süre maruz kalma özellikle de bilgisayara telefon ve de televizyondan gelen mavi ışığa uzun süre maruz kalma   
  • Kişinin yaşadığı ortamda yanlış ışık seçimi        
  • Uyku ve de alkol problemleri

Hastalığa Bağlı Olarak Gelişen Göz Kanlanması Nedenleri:

  • Göz hastalıkları ·        
  • Kirpik diplerinde meydana gelen iltihaplanma     
  • Kırmızı göz hastalıkları       
  • Göz kuruluğu         
  • Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyon         
  • Tiroit hastalıkları         
  • Romatizma hastalıklar

Göz Kanlanması Nasıl Geçer?

Göz kanlanmasının geçebilmesi için öncelikli olarak kişinin gözünün kanlanmasının sebebini öğrenmesi gerekmektedir. Göz 5 duyu organımızdan bir tanesidir. Ve çevremizde olup biten her şeyi görmemize anlamlandırmamızı sağlar. Bu anlamda da sağlığı da bizim için oldukça önemlidir. Göz kanlanması için öncelikli olarak bir hekime gitmek gerekmektedir. Çünkü bu göz hastalığının tam olarak sebebi nedir. Bunun bilinmesi ve de bu duruma uygun bir tedavi planlanması gerekmektedir.

Göz kanlanması özellikle hastalık sebebi ise doktorunuz çeşitli antibiyotik damlalar ile tedavi yöntemi uygulayacaktır. Âmâ kişinin göz ile alakalı olarak yoğun teknolojik kullanımı ve de mavi ışığa maruz kalma durumu bulunuyorsa kişinin bunu azaltması gerekmektedir.

Doktora gidemeyecek bir durumda iseniz evde de uygulayabileceğiniz bitkisel çözüm yolları olduğunu söylemek doğru olacaktır. Ama halk arasında özellikle yaygın bir şekilde yapılan gözü çay ile silme ve de patates kapama gibi uygulamaların gözü enfekte edebileceğiniz unutmayınız. Bunun yerine evde ılık bir su ile gözü ovuşturmadan yıkamak daha çok fayda sağlayacaktır.

Güneş ışınlarına ve rüzgârlı havaya maruz kalmak da kişinin göz sağlığını olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Bu nedenden kaynaklı olarak gözü açık hava temasından direkt korumak da çok önemlidir. Kaliteli bir güneş gözlüğü de tercih ederek bu etkileri azaltma durumunu sağlayabilirsiniz. Lens kullanmasından kaynaklı olarak da göz kanlanması sıkıntısı yaşamanız söz konusu olabilmektedir. Bu durumunda önüne geçebilmek için el ve göz hijyenine dikkat etmek çok önemlidir. Göz makyajı gözlerinde sağlık problemi olan kişilerin azaltması gerekmektedir. Özellikle burada en büyük zararı gözün içerinde çekeceğiniz kalem verecektir.

Bebeklerde Göz Kanlanması

Bebeklerde yeni doğanlarda ve çocuklarda göz kanlanması bakteri ve virüs kaynaklı olarak görülebilmektedir. Özellikle de hassas ve alerjik reaksiyon gösteren bu grupta daha fazla oranda göz kanlanması görülebilmektedir. Göz kanlanması kırmızı göz hastalığı olarak da bilinmektedir.

Konjonktivite adı verilen göz hastalığa göz kanlanmasına sebep olabilmektedir. Burada özellikle yeni doğan bebeklerde daha çok görülebilmektedir. Bebek doğum kanalında da bakteri kapabilmektedir. Bebekler bu anlamda asla ihmal edilmemelidir. Ve hemen bir sağlık kuruluşuna sevk edilmesi gerekmektedir. Burada doktorunuzun bebek için uygun gördüğü tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz. Bebeklerde ve çocuklarda göz kanlanması alerjik reaksiyon sebebi ile de görülebilmektedir.

Göz Kanlanması Tedavisi

Göz kanlanması tedavisinde sebep çok önemlidir. Sebep tespit edildikten sonra da kişi için ona uygun bir tedavi planlanması gerekmektedir. Yukarıda sayılan birçok sebepten kaynaklı olarak gözde kanlanma görülebilmektedir. Gözde kanlanmanın sebebi gözün beyaz olan yerinde yani akında kılcal damarlar geçmektedir. Bu kılcal damarların genişlemesi ve daralması gibi nedenlerden dolayı olarak kanlanma gözükmektedir.

Kişi burada alerjik reaksiyonlar sebebi ile bir göz kanlanması yaşıyorsa kişinin alerji ilaçlarını kullanması gerekmektedir. Eğer ki kişi bir bakteri kapmış ise ya da gözünde bir enfeksiyon oluşmuş ise bu kişinin kesinlikle antibiyotikli göz damlası kullanması gerekmektedir. Gözde yaşanılan problemlerin ihmal edilmesi durumunda kişi için çok ciddi sıkıntılar oluşabilmektedir. Kişinin gözünü kaybetmesi durumu dahi söz konusu olabilmektedir. Bu anlamda göz sağlığına kişi gerekli önemi göstermesi gerekmektedir. Devam eden sıkıntılar için kişinin bir göz doktoruna müracaat etmesi de gerekmektedir.

Göz Kanlanması Kaç Günde Geçer?

Göz kanlanması kaç günde geçer ya da göz kanlanması kaç günde geçmezse doktora gitmek gereklidir. Burada özellikle kişinin gözünün kanlanması bir iki gün geçmezse kişinin doktora başvuru da bulunması gerekmektedir. Burada kişinin bu sıkıntısı geçmediyse hemen bir göz doktoruna müracaat etmesi gerekmektedir. Burada kişiye uygun olan bir tedavi yöntemi planlanmaktadır. Bu tedavi yöntemini doktorunun belirttiği şekilde uygulaması önemlidir. Göz ile alakalı problemler bir veya iki hafta sürebilmektedir.