Göz Hastalıkları

Göz hastalıkları her yaştan kişinin başına gelebilecek olan bir takım hastalıklardır. Çok geniş bir yelpazeye yayılan göz hastalıkları ciddi anlamda büyük boyutlara da varabilir Ve bu sebepten dolayı da göz hastalıkları hakkında bilgi sahibi olmak son derece büyük bir önem taşır. Özel olarak da ilerleyen bir yaşa bağlı olarak meydana gelen göz hastalıkları son derece ciddi bir durum olarak karşımıza çıkar ve genel olarak benzer belirtiler gösterir. Yaş ilerledikçe insanlarda yakını görme gibi bir problem meydana gelirken ve bu son derece yaygın ve normal karşılanırken bazı hastalıkların da son derece ciddi anlamda insanlara yaşam kalitesi düşürme şeklinde dönüş sağlayabileceğini bilmemiz gerekir.

Göz hastalıklarının genel olarak yaşa bağlı olarak görülmesi durumunda glokom ve sarı nokta hastalığı gibi ciddi hastalıklardan söz etmek mümkün olacaktır. Aynı zamanda katarakt probleminin de son derece ciddi bir şekilde belirli bir yaş ve üzeri kişiler için sorun oluşturduğunu bilmekteyiz. Genel anlamda göz hastalıklarını inceleyeceğimiz bu yazımızda bir giriş yapmadan önce göz hastalıklarının genel özelliklerini ve belirtilerini tartışmak daha doğru olacaktır. Bu sebepten dolayı da göz hastalıkları belirtileri şeklinde sizin için bir başlık hazırladık. Hazırsanız bu konu ile ilgili olarak yapmış olduğumuz bütün araştırmalarımızı size anlatmaya başlayalım.

Göz Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Göz hastalıkları belirtileri nelerdir sorusunun cevabı hakkında fikir sahibi olmak bir kişinin gözünde meydana gelmiş olan rahatsızlıkların önceden tanınması ve önlemlerin alınması açısından son derece büyük bir önem taşır. Bunun için göz hastalıkları belirtileri olarak en yaygın görülen göz hastalıkları belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

  • Gözlerde kuruluk ve kaşıntı           
  • Işığa karşı duyarlılık ve hassasiyet geliştirme         
  • Gözlerde ağrı ve bıçak batıyormuş gibi bir his oluşması           
  • Retina bozuklukları sebebiyle görme bozuklukları          
  • Uzağı ya da yakını görememe      
  • Bulanık görme          
  • Gözlerde ciddi anlamda bir baskı hissetme

Göz hastalıkları gibi bir durum söz konusu olduğu zaman kişiler de meydana gelen semptomlar genel olarak benzer semptomlar olsa bile bir takım hastalıkların da özel olarak farklı semptomları olacağı her zaman için aklınızın bir köşesinde bulunmak durumundadır. Eğer ki gözünüzü bir yere çarpmışsanız ya da gözünüze bir şey batmışsa da bu durumdan dolayı bir göz sağlığı sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Ayrıca gözünüz için bu tip bir problem söz konusu olmuşsa mutlaka acil bir şekilde doktora gitmenizde fayda vardır.

Doğuştan Gelen Göz Hastalıkları Nelerdir?

Doğuştan gelen göz hastalıkları hiçbir zaman için göz ardı edilmemesi gerekir ve ciddiye alınıp çocuk yaştan tedavi yöntemlerinin araştırılması ya da semptomların rahatlatılması için bir takım çözüm yollarının bulunması gerekir. Genel olarak gözlerde renk körlüğü ya da görme tembelliği gibi bir takım durumlar doğuştan gelen göz hastalıkları olarak bilinir. Bununla birlikte şaşılık da direkt olarak doğuştan anlaşılabilecek bir hastalık olacaktır. Bu tip hastalıklar için yapılacak olan pek çok şey olmasa bile bir takım çözüm yollarının küçük yaştan aranması ve bazı durumlar için ameliyatlar ciddi anlamda rahatlatıcı olabilir.

Göz İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Göz iltihabı belirtileri nelerdir? Konusu ile ilgili olarak herkesin bilgi sahibi olması gerektiğini düşünerek göz hastalıklarında ciddi bir çerçeveye oturtabileceğimiz göz iltihabının belirtilerini sizler için açıkladık.

  • Gözlerde çapaklanma ve sulanma         
  • Kaşıntı ve kuruluk
  • Göz kapağında ve gözlerin zarında yapısal değişiklikler           
  • Gözlerde kızarıklık meydana gelmesi ve kanlanması      
  • Gözlerde yanma ve batma         
  • Görme bozuklukları

Eğer ki göz hastalıkları içerisinde göz iltihabı gibi bir sorun ile karşı karşıya kalmışsanız gözünüze bir enfeksiyon bulaşmış demektir. Çünkü bu durumda bir bakteriyel ya da virüs ile ilgili problemlerden söz edebiliriz ve bu durumda gözlerde meydana gelmiş olan enfeksiyonlar ciddi anlamda tedavi edilmezse körlüğe kadar götürebilir.

Göz Hastalıkları Nedenleri Nelerdir?

Göz hastalıkları nedenleri nelerdir sorusunun cevabı olarak altında yatan pek çok şey olduğunu söyleyerek sözlerimize başlamak gerekir. Görmeyi zorlaştıran bir durumun söz konusu olması genel olarak çok fazla bilgisayara bakan ve karanlık bir ortamda çalışan kişiler için geçerlidir. Özel olarak sürekli bir şekilde bilgisayara ya da elektronik cihazlara bakmanız gereken bir iş yapıyorsanız ya da genel olarak Kitap okumayı çok seviyorsanız mutlaka bu işleri gözlük kullanarak yapmalısınız. Aksi halde görme bozuklukları ile ilgili birtakım problemlerin ortaya çıkması son derece normal bir hal alır.

Bir takım hastalıklarında gözlerle doğrudan ilişkili olduğunu söylemek gerekirse şeker hastalığının göz sağlığını bozduğunu kesinlikle belirtmemiz gerekir. Kalp hastalığı, sinüzit, grip ya da nezle gibi hastalıkların yanı sıra ateşli hastalıklar da gözlere son derece büyük ölçüde zarar veren hastalıklardır. Ayrıca çevresel etkenlere bağlı olarak da bir takım göz hastalıklarının meydana geldiğini göz önünde bulundurmanızda fayda vardır.

Göz hastalıkları sebepleri içerisinde genetik faktörlerden de mutlaka söz etmek gerekir. Özellikle de ailede glokom ya da herhangi bir göz hastalığı söz konusu ise bu noktada daha fazla göz kontrolü yaptırmak son derece önemli olacaktır. Çünkü bir kişinin ailesinde herhangi bir göz hastalığı söz konusu ise bu durumda genetik aktarım ile bulaşmış olan bir göz hastalığı yaşanması muhtemeldir. Tabii ki bu noktada doğuştan gelen göz hastalıkları ya da yapısal bozukluklardan da mutlaka söz etmek gerekli olacaktır.

Göz Kontrolü Ne Sıklıkla Yapılır?

Göz kontrolü ne sıklıkla yapılır gibi bir soru sorarak belirli aralıklarla göz doktoruna kontrole gitmeniz gerektiğini unutmamanız lazım. Özel olarak da yeni doğmuş bir bebeğin 6 aylık olduktan sonra göz muayenelerinin yapılması gerekli olacaktır bu durumda yapısal bir rahatsızlık olmadığını ya da genetik bir göz sağlığı problemi olup olmadığını anlamak açısından son derece büyük bir önem taşır. Aynı zamanda yetişkin bireylerin de 6 ayda bir göz sağlığına dikkat etmek amacıyla kontrol yaptırması gerekir. En kötü ihtimalle de yılda bir kez göz kontrolünden geçmek son derece büyük bir önem taşır.