Geçmek Bilmeyen Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Geçmek bilmeyen baş ağrısına ne iyi gelir diye her birimiz zaman zaman sorarız. Çünkü şimdiye kadar baş ağrısı gibi bir problem ile karşı karşıya kalmamış tek bir insan bile yoktur. Pek çok sebepten dolayı baş ağrısı problemi çoğu kez karşımıza çıkabilir. Önemli olan bu ağrıların ne gibi sebeplerden ileri gelmiş olabileceğini tespit etmek ve bu sorunların üzerine gitmek olacaktır. Eğer ki baş ağrınızın nedeni belli olursa bu nedeni ortadan kaldırmak ve sorunu kökten çözmek en faydalı olan çözüm yoludur. Baş ağrısı ne kadar sürer ya da baş ağrısı kaç günde geçer gibi bir soru soruyorsanız muhtemelen sürekli olarak yapmış olduğunuz bir hata vardır. Bu sebepten dolayı ilk olarak yaşam tarzınıza bir göz atmakta fayda var demektir.

Baş Ağrısı Neden Olur?

Baş ağrısı neden olur sorusuna verebileceğimiz pek çok yanıt söz konusu olacaktır. En yaygın baş ağrısı sebepleri şu şekildedir.

  • Geceleri normal bir uyku çekememek         
  • Migren          
  • Gün içinde çok yorulmak         
  • Sürekli olarak cep telefonu ya da bilgisayar ekranına bakarak gözleri yormak         
  • Sinüzit        
  • Yeteri kadar su içmemek         
  • Vitamin ve mineral eksiklikleri           
  • Orta kulak enfeksiyonu           
  • Tansiyonunuzun yükselmesi           
  • Kafa travmaları         
  • Beyin tümörleri           
  • Beyin damarlarında tıkanıklık           
  • Aşırı derecede stresli olmak           
  • Soğuk algınlığı ya da grip

Genel olarak zonklayıcı baş ağrısına ne iyi gelir ya da 3 gündür geçmeyen baş ağrısı gibi sıkıntıları olan insanlar, uyku problemi yaşayan ya da son derece stresli bir dönemden geçen kişilerdir. Yeterince uyuyamamak ve uyku düzenini oturtamamış olmak baş ağrısı gibi bir problemin temel sebebi olarak görülebilir. Özellikle bu durum sürekli olarak tekrarlandığı için genel olarak baş ağrısı sebepleri adı altında uykusuzluk ve yorgunluk ya da stres gibi durumlar gösterilir. Bununla birlikte soğuk algınlığı, sinüzit ya da grip gibi hastalıklarda beyin damarlarına giden yollarda tıkanıklık olabileceği için baş ağrısı gibi bir durumun söz konusu olmaması düşünülemez.  

Göze vuran baş ağrısı tedavisi yapılırken durumun altında yatan sebep araştırıldığı zaman çok fazla bilgisayar ya da cep telefonu ekranına bakmak göz kuruluğuna neden olacaktır. Gözlerde meydana gelen kuruluk direkt olarak baş ağrısına sebep olur. Bu durumda baş ağrısına iyi gelen bir şeyler konusunda bir araştırma yaparak baş ağrınızın geçmesi için bir takım uygulamaları Kendi kendinize yapabilirsiniz. Ancak daha farklı bir durum söz konusu ise mutlaka doktora başvurmanız gerekir.

Baş ağrısı sebepleri arasında gösterilebilecek en korkulacak durumlardan biri beyin tümörleri olacaktır. Eğer ki beyninizde iyi huylu ya da kötü huylu fark etmeksizin bir beyin tümörü söz konusu ise kronik baş ağrısı kaçınılmaz bir son olarak karşımıza çıkar.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer İlaçsız?

Baş ağrısı nasıl geçer ilaçsız şeklinde bir araştırma yapmak her zaman için ilaç kullanımından çok daha faydalı olacaktır. Sonuç olarak ağrının şiddeti ne kadar büyük olursa olsun ağrı kesici ilaçlar kullanmak her zaman için midenize ve böbreklerinize zarar vereceği için baş ağrınızı ilaçsız bir şekilde giderme yoluna gitmeniz son derece doğru bir yöntemdir. Bu sebepten dolayı sizlere baş ağrısını geçiren yöntemler konusunda ilaçsız pek çok şeyden söz edebiliriz.

  • Nefes egzersizleri yapmak          
  • Bitki çayları içmek         
  • Ilık bir duş alıp gevşemeye çalışmak         
  • Su tüketimini arttırmak       
  • Sıcak ya da soğuk kompres uygulaması yapmak          
  • Uyku düzenini sağlamak        
  • Baş bölgesine masaj yapmak

Bol bol su içmek her zaman için bütün rahatsızlıklarda faydalı olacaktır. Sonuç olarak vücudun belli bir su miktarına ihtiyacı olacağı için yeteri kadar su içmediğiniz zaman baş ağrısı yapar. Yani baş ağrınızın nedeni belki de sadece yeterince su içmemeniz bile olabilir. Bu sebepten dolayı da su tüketimini artırmak son derece faydalı olacaktır. Sudan söz etmişken Ilık bir duş almanın da baş ağrısı üzerinde son derece etkili bir rolü olacağını söylemekte fayda var. Ilık duş sayesinde bütün damarlarınızdaki tıkanıklıklar gevşeyerek rahatlayacak ve başarınız anında kesilecektir.

Baş ağrınızın ilaçsız bir şekilde geçmesini sağlamak istiyorsanız rahatlatıcı ve aromatik yağlar kullanarak gevşeyebilirsiniz. Özellikle nane yağı, okaliptüs ve lavanta yağı gibi yağların baş ağrınız için son derece faydalı olacağını ve bu yağlarla yapılacak olan bir masajın baş ağrınızın hızlı bir şekilde geçmesini sağlayacağını da söylemek mümkün olacaktır. Bitki çaylarının da sıcak bir şekilde tüketildikleri zaman ağrı kesici bir etkiye sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Vücudunuzda yeteri kadar oksijenin bulunmaması yani düzenli nefes alıp vermemekten dolayı meydana gelmiş bir olay olarak baş ağrısı gibi bir problem ile karşı karşıya kalmanıza neden olur. Vücudunuzda oksijeni dengelemek amacıyla nefes alışverişinizi düzenleyip vücudunuza yeteri kadar oksijeni alabilirsiniz.

Özel olarak uykusuzluk baş ağrısındaki en büyük etkenlerden biri olarak ilk sıralarda yer alabilir. İlk başta uyuyacağınız ortamın ışığında ayarlama yapmanız gerekir. Özellikle de migreniniz varsa karanlık bir ortamda uyumaya çalışmak çok etkili bir şekilde baş ağrınızı gidermenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda uyumaya çalıştığınız ortamın sessiz bir ortam olmasına da dikkat ederek uyku probleminizi çözdüğünüz zaman geçmeyen baş ağrısından de kurtulmanız mümkün olacaktır. Özellikle bu noktada sağlıklı beslenmek de son derece önemli olacaktır. Beslenmenize dikkat etmediğiniz sürece ve yeteri kadar vitamin ve mineral almadığınız zaman vücudunuzda bir takım dengesizlikler söz konusu olacağı için baş ağrısına neden olacaktır. Sağlıklı bir şekilde beslenmeye başladığınız andan itibaren baş ağrınızın yavaş yavaş yok olduğunu göreceksiniz.

Baş Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları

Baş ağrısına iyi gelen bitki çayları papatya, yeşil çay, zencefil ve adaçayı olarak düşünülebilir. Bu bitkileri sıcak bir suyun içerisine atarak bir süre bekleyip tüketmek vücudunuzdaki kaslarınızın gevşemesine ve rahatlamaya sebep olacaktır. Böylece vücudumuzdaki diğer ağrılarla birlikte baş ağrısı da ortadan kalkar ve sağlığınıza kavuşabilirsiniz.