Evde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Evde diş ağrısına ne iyi gelir sorusu hemen hemen her insan için hayatında en az bir ya da iki kez olsun merak konusu haline gelmiş olan bir konudur. Genel olarak diş ağrısı bir anda ortaya çıkabileceği gibi özellikle de geceleri meydana gelen olumsuz bir durum olarak karşımıza çıkar. Bu sebepten dolayı pek çok kişi diş ağrısı evde nasıl geçer konusunu merak etmiştir.  

Gece olunca genel olarak insanların bağışıklık sistemleri daha düşük olur. Bu durumun doğal bir sonucu olarak da diş ağrıları ya da vücutta herhangi bir yerin ağrısı özellikle geceleri ortaya çıkar. Diş ağrısı da en çok rastlanan olaylardan biri olarak pek çok kişi için çözüm bekleyen bir sorundur. Ve bu sorunun nedenlerine de girecek olursak uzun bir listeden söz etmek mümkün olacaktır.  

Diş ağrısının evde nasıl geçeceği ile ilgili toplum arasında uygulanan pek çok yöntem vardır. Bu yöntemler arasında ilk akla gelen tuzlu su ile gargara yapma fikridir. Neden diye soracak olursanız çünkü tuz doğal bir temizleyicidir ve bakterilerin bulunduğu ortamdan bir an önce temizlenmesi için kullanılan bir malzeme olarak karşımıza çıkar. Tuzun temizleme özelliğinden yararlanarak diş ağrılarından kurtulmak mümkün olacaktır.  

Tuzlu su diş ağrısına iyi gelir mi? Ya da tuzlu su ile diş ağrısı nasıl geçirilir gibi konulara da bir açıklama getirecek olursak sizlere bu yazımızda ilk olarak tuzlu su ile gargara yapmak konusunu açıklayalım. Bir su bardağı suyun içerisine bir yemek kaşığı kadar tuz koyarak bu sudan büyük bir yudum alın. Tuzlu sudan almış olduğunuz bir yudumu ağzınızda tüm her yere denk gelecek şekilde dolaştırın. Son olarak tuzlu suyu geldiğinize kadar getirip birkaç kez ağzınızı çalkalayarak suyu geri tükürün. Sonuç olarak içmiş olduğunuz şey tuzlu su olacağı için bu suyu yutmanızda da herhangi bir sakınca söz konusu değildir. Bu işlemi bir bardak su bitene kadar tekrarlayabilirsiniz.

Diş Ağrısına Doğal Çözüm

Diş ağrısına doğal çözüm olarak son derece etkili bir bitkiden söz edecek olursak bu bitki kesinlikle karanfil olacaktır. Karanfil bitkisinin doğal olarak bir ağrı kesici etkisi yarattığı çok eski zamanlardan beri bilinir. Özellikle de diş ağrısı gibi bir problemle karşı karşıya kalmış olan bir insan için karanfil ya da karanfil yağı son derece etkili bir ilaçtır.

 Halk arasında diş ağrısı söz konusu olduğu zaman her yaştan insan için uygulanabilecek en doğal çözümlerden biri karanfil bitkisi olacaktır. Karanfil yağı bu noktada en çok kullanılan diş ağrısı ilacı olarak karşımıza çıkar. Hatta Dişinol adı verilen diş ağrısı ilacı da Karanfil esansından yapılmıştır. Hatta pek çok ağrı kesicinin içerisinde de karanfil yağı bulunur.

Karanfil yağını bir pamuğa damlatmak suretiyle ağrıyan dişinize birkaç dakika sürdüğünüz zaman bu ağrının meydana gelmiş olduğu bölgede bir uyuşma oluşur. Bu uyuşma sayesinde ağrılar geçer. Karanfil yağı kullanırken daha kolay bir şekilde uygulama yapmak için bir kulak çubuğundan da yararlanabilirsiniz. Kulak çubuğunu karanfil yağına batırarak ağrıyan diş ya da diş etinin üzerine basınç uygulayabilirsiniz. Karanfil yağı bulunan kulak çubuğu yardımıyla ağzınızda ağrı hissettiğiniz bölgeyi çok daha rahat bir şekilde bularak uygulamanızı yapabilirsiniz.

Karbonat Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Karbonat diş ağrısına iyi gelir mi konusunda bir fikir yürütecek olursak karbonatın diş ağrısına iyi gelmesinden ziyade daha çok iltihabı biraz olsun rahatlatmak konusunda daha etkili olduğundan söz etmek mümkün olacaktır. Ancak elbette ki doğal bir ilaç olarak da bilinen bu yöntem dolaylı yoldan da olsa diş ağrısının biraz olsun hafiflemesine yol açar.

Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş ağrısı neden olur konusunda aslına bakacak olursanız çok uzun bir yazı hazırlamak mümkün olacaktır. Fakat bu konuyu sizlere kısaca genel hatlarıyla anlatacak olursak en sık rastlanan diş ağrısı sebeplerini bu şekilde aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Dişte meydana gelen çürüme       
  • Daha önce yapılmış olan dolguların düşmesi ya da eskimesi       
  • Dişin kırılması ya da sert bir cisimle etkileşime geçmesi sonucu aşınması     
  • Çeşitli diş eti hastalıkları 
  • Dişin iltihaplanması

Genel olarak en çok yaygın olan diş ağrısı sebepleri yukarıda sıralamış olduğumuz gibidir. Diş ağrılarının başlıca sebeplerinden biri diş çürümesi durumudur. Dişte çürüklerin meydana gelmesi ise çok büyük bir olasılıkla diş bakımının aksatılması olabilir. Ancak bunun yanı sıra genetik faktörlerin de söz konusu olduğunu unutmamanız gerekir

Dişte meydana gelen kırıklar ya da aşınma gibi bir durum söz konusu olduğu zaman kırık olan ya da aşınmış olan bölgeye hava girer. Dişin kırık olan bölgesinin hava alma durumunda dişin yoğun bir diş ağrısı ve hassasiyet meydana gelir. Bu durumda çok acil bir şekilde diş dolgusu yapılması gerekli olacaktır.

Birden Zonklayan Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Birden zonklayan diş ağrısına ne iyi gelir? Ya da diş ağrıması ile diş zonklaması aynı şey midir? Böyle bir durumla karşı karşıya kalmış olan bir kişi ne yapmalıdır?

 Diş zonklaması sorunu genel olarak diş eti ile ilgili bir rahatsızlık sonucu ortaya çıkan son derece olumsuz bir durumdur. Eğer ki dişinizde meydana gelen şey sızı ya da zonklama şeklinde bir ağrıysa çok büyük bir ihtimalle bir diş eti sorunu ile karşı karşıya kalmışsınız demektir. Bu durumda bir anda ortaya çıkan diş zonklaması için en kısa yoldan çözüm üretecek olursak güçlü bir ağrı kesici kullanmanız tavsiye edilir. Ya da diş etinizi zonklayan bölümün uyuşması için karanfil ya da karanfil yağı kullanabilirsiniz.

 Diş ağrısı ya da diş zonklaması gibi bir durum söz konusu olduğu zaman, diş ve diş etinin temizlenmesi gerekli olacaktır. Böyle bir durumda dişlerinizi direkt olarak fırçalamaya başlarsanız diş macununun içerisindeki florür size kısa süreli de olsa bu ağrıdan biraz olsun kurtaracaktır.