Hızlı kilo vermek isteyen pek çok insan, şok diyetler, uzun süreli egzersizler yaparak vücutlarını yıpratırlar, ancak bilmelisiniz ki bu hiçbir zaman doğru bir yol değildir. Kilo vermek ve forma girmek istiyorsanız, kilo verme hızınızı artırmak istiyorsanız, daha doğru kararlar vermeniz, bu konudaki gidişatınızı daha sağlam seviyeye çekecektir. Peki hızlı kilo vermek için ne yapmalı? Kilo verme hızı nasıl artar?

Kilo Veriminin Durduğu Dönem

Normalde haftada 1.0-1,5 kg kaybederken, birden kilo verme hızınız durmuş veya azalmış olabilir. Her hafta bir kilo veriyorken bu rakam 100 gram ya da 200 grama gerilemiş olabilir. Bu tarz durumlar genelde diyete başladıktan 1 ya da 2 ay sonra yaşanmaktadır. Eğer sizde kilo verme hızınızın azaldığını kilo veriminizin durduğunu düşünüyorsanız, bu gidişatı tersine çevirmeli ve harekete geçmelisiniz, bunun için aşağıdaki yöntemleri deneyin. -Spor sıklığını ve miktarını artırın -Kilonuz sürekli azalırken, kalori ihtiyacınız da azalır. Bu nedenle kalori alımınızı düşürün. -Daha çok sıvı alın. -Tuz tüketimini bırakın

Spor Sıklığını Artırın

Haftada 5 saat egzersiz yapmak çoğu zaman faydalıdır. Siz bu rakamın altında veya ortalarında bir yerde egzersiz yapıyorsanız, kilo veriminizi artırmak için egzersizi artırmayı deneyebilirsiniz. Haftalık egzersizinizi 3 saat artırmak, 1 ayda fazladan 1 kilo vermenizi sağlayabilir. Hızlı kilo vermek için veya kilo verme hızını artırmak için, mutlaka egzersiz sıklığını yükseltin.

Kalori Alımınızı Düşürün

90 kilodan 80 kiloya düşmüş birisinin hala aynı diyet listesini yapıyor olması yanlıştır. 90 kiloyken kalori ihtiyacınız farklı, 80 kiloyken farklıdır. Şunu bilmelisiniz ki yapılan pek çok araştırma, kalori alımını kısan bireylerin, otomatik olarak daha az hareket ettiğini ve vücudun bu konuda beyni zorladığı tespit edilmiştir. Örneğin daha az kalori almaya başlarsanız ilk bir ay kilo verirsiniz, ancak sonradan kilo verme hızınız yavaşlar, çünkü beyin daha az hareket etmeye çalışarak kilo vermenizi yavaşlatacaktır. Şunu unutmayın ki beynimiz, asla kilo vermek istemez, beyin buna programlanmamıştır. Kilo almak beyin tarafından normal karşılanırken, kilo vermek kriz olarak görülür. Bu nedenle kalori alımını düzenli periyotlarda azaltmak, kilo veriminizin hızlanmasını sağlayacaktır. Tüm bunlara ek olarak 90 kilo ağırlığındaki bir erkek günde ortalama 2800 kaloriye ihtiyaç duyarken, 80 kilo ağırlığında bir erkek 2400 kaloriye ihtiyaç duyar, üstelik vücudun adaptasyon mekanizmasını da buna eklersek ihtiyaç duyulan miktar 2000’e kadar düşebilir. Bu nedenle 1500 kalorilik bir diyet 90 kilo birine ayda 6 kilo verdirebilirken, 80 kilo birine ancak 3 ile 4 kilo verdirebilir.

Sıvı Alımını Artırın

Diyette sürekli aç kalır ve az yerseniz, beyin sıvı ihtiyacının azaldığını düşünerek susama isteğini bastırır. Yemek yemeyen bir insan kolay kolay susayamaz, bu nedenle sıvı alımını artırmak, susamasanız bile çok önemlidir. Su tüm hayat fonksiyonları için önemli olmasına karşın diyet esnasında çok daha önemlidir.

Tuz Tüketmeyin

Tuz tüketimi, kesinlikle önerilmeyen bir şeydir. Günlük tuz tüketiminiz asla bir çay kaşığını geçmemelidir. Tuz, vücutta su tutulmasına neden olur ve bu nedenle biriken ödemler tartıda sizi daha fazla kilolu gösterebilir. Sürekli fazla miktarlarda tuz tüketen insanların kilo verme hızı yavaşlayabilir veya hiç kilo veremeyebilir. 1 ayda 10 kilo nasıl verilir? Yazımızı okumayı unutmayın!