Check Up Nedir?

Her yaş gurubundaki, hastalığı olsun ya da olmasın yapılan temel sağlık kontrolüne Check up adı verilir. Check up için müracaat eden kişinin herhangi bir şikayetinin olmasına gerek yoktur. Check up yapılmasının temel amacı, doğru zamanlarda yapılması durumunda ileride meydana gelebilecek hastalıkların erken tanısının konulabilmesi ve tedavilerinin bir an önce başlatılabilmesidir. Bilinen bir gerçektir ki, birçok hastalık herhangi bir belirti vermeden, sinsi bir şekilde meydana gelir ve ilerler. Hastalık semptomlarının günlük hayatın koşuşturması ve bu konuda meydana gelen stresten kaynaklandığı düşünülmektedir. Aslında altta yatan birçok hastalık başlangıcı ve de hatta ilerleme başlamıştır.  Check up yaptırarak işte bu durumların bir hastalığın başlangıcı olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Farkında olmadığımız ve sinsice ilerleyen başlıca hastalıkları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: -Metabolik Hastalıklar, -Böbrek Hastalıkları, -Karaciğer Hastalıkları, -Kalp ve Damar Hastalıkları Sinsice başlayan ve sinsi bir şekilde ilerleyen bu hastalıkların varlıklarını, Check up yaptırarak öğrenebiliriz. Hangi hastalığın olduğunu bilmek demek tedavinin de erkenden başlayabilmesi demektir. Modern tıp biliminin insanlığa sunmuş olduğu en büyük getirilerinden biri olması Check up ın işte bu özellikleri dolayısıyladır.

Check Up Nasıl Yapılır?

Check Up basit bir sağlık kontrolü değildir. Check Up aslında bir sağlık taraması zinciridir. Bu zinciri oluşturan halkalar: Uzman Hekimler tarafından Yapılan Muayeneler, Laboratuvar Testleri, Radyolojik Görüntülenme Yöntemlerinin Uygulanmasıdır.

Check Up Yapılmasının Zaman Aralıkları Belirleme Faktörleri:

Cinsiyet, Yaş, Genel sağlık Durumu, Genetik Miras, Hastalığa Yakalanma ile İlgili Risk Faktörleri.   Kadın ve erkeklerin hastalıklarında ve vücut yapılarında bazı değişkenler olduğu için Check Up yaptırılma zaman aralıkları kadın ve erkeklerde farklı olabilmektedir. Yaş ile Check up ilişkisi ise şöyledir; Genç yaşta herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişiler için Check up bir koruyucu hekimlik faaliyeti olarak kabul edilmekte ve bu konuda değerlendirmeler yapılmaktadır. Yaşça büyük kişiler için Check Up farklı birçok hastalığın erken dönemlerde tanısının konulabilmesi ve tedavinin başlaması için önem taşımaktadır. Check Up yaptırılması sonucunda aşağıdaki hastalıkların erken tanılarının yapılabilmesi mümkündür: Meme Kanserleri, Rahim Ağzı Kanserleri, Prostat Kanserleri, Kolon Kanserleri, Kalp Hastalıkları, Koroner Damar Rahatsızlıkları, Tansiyon Rahatsızlıkları, Obezite, Lipit Metabolizma hastalıkları Kalp ve damar Hastalıkları Kişinin Hayatını Olumsuz Yönde Etkileyebilecek Diğer Hastalıklar. Check Up yapılarak yukarıda belirtilmiş olan hastalıkların erken tanılarının yapılması ve tedavilerine vakit kaybedilmeden başlanabilmektedir.  

Check Up Hangi Kontrolleri İçermelidir?

Check Up yapılmasının amacı kişinin genel sağlık durumunun belirlenmesidir. Genel sağlık durumunun değerlendirilmesi için Check Up sırasında başvuru yapmış olan kişiye aşağıdaki kontroller yapılmaktadır: Tansiyonun Ölçülmesi, Ateş Ölçümünün Yapılması, Kalp ve Solunum Hızının Ölçülmesi, Kan Örneği Alınması, İdrar Örneği Alınması, Diğer Branşlardaki Hekimlerle Görüşmelerin Sağlanması, (Bu konu kişiye özel bir durum olmakla birlikte Check up sırasında kontrole dahil olan uzmanlıklara ait Branşlar aşağıda sıralanmıştır)
  1. Kardiyoloji,
  2. Göğüs Hastalıkları,
  3. İç Hastalıklar (Dahiliye),
  4. Nöroloji,
  5. Kulak Burun Boğaz,
  6. Kadın Hastalıkları ve Doğum,
  7. Üroloji.
Check Up uygulaması kişiye birebir özel bir durum olduğu için konsültasyon yapılacak uzmanlık branşları ve kişiye uygulanacak olan test ve tahliller bazı değişiklikler göstermektedir. Yukarıda yazılı olan uzmanlık dallarında yer alan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık branşına Check up yaptıran bir erkek hastanın gönderilemeyeceği açık bir örnek olacaktır, bu konuda. Her branş uzman doktoru, gereken durumlarda ilave tahliller ve tetkikler talep edebilir. Daha önceki hekimlerin yapmış olduğu tahlilleri kendi ekranından kontrol eder ve Check up yaptırmakta olan kişinin durumunu değerlendirebilir.   Check Up ın düzenli olarak yapılması önerilmektedir. Düzenli olarak yapılan Check up uygulamaları sayesinde hastalığa yakalanma riskleri ortadan kaldırılabilmekte ve uzman hekimler tarafından yılda en az bir defa yaptırılması şiddetle önerilmektedir. Kişinin bulguları, genetik yapısı, mevcut hastalıklarının var olması, çevresel faktörleri, hayat tarzı gibi durumları göz önüne alınarak Check up yapma süreleri daha sık aralıklara alınabilmektedir. Check Up yapılmasını, sadece bazı test ve tahlillerin yapılması ve bunların kontrol edilmeleri olarak algılamamak gerekir. Aslında hem koruyucu hekimlik hem de tedavi edici hekimlik alanlarında hem hastanın hem de hekimin elini oldukça güçlendiren bir koz olarak kabul edilmelidir. Düzenli olarak yapılan Check up sayesinde, gelecekte ortaya çıkması muhtemel olan hastalıkların saptanması ve bu hastalıkları önleyici tedbirlerin alınabilmesi mümkün olabilecektir. Check Up uygulamasındaki ana amaç kişinin sağlıklı kalmasının sağlanmasıdır.  Check Up yenilikçi ve modern tıbbın insanlığa sunmuş olduğu mükemmel bir hizmet olarak kabul edilmelidir.  

Check Up Fiyatları:

Check Up Kişiye özel bir hizmettir. Bu konuda net ve kesin bir fiyat vermek mümkün olamamakla birlikte, özel hastaneler ve Sağlık Kuruluşlarında bu hizmet bir çok farklı paketler hazırlanarak verilmektedir. Yaş, Cinsiyet ve Kişinin Sağlık Durumuna göre farklı tahlil ve tetkiklerin yapıldığı bu paketler genel Olarak Aşağıdaki gibi kategorize edilmektedir. Bu konu ile ilgili olarak” Doktorbul Global” sağlık platformunun web sitesi www.doktorbul.com  ana sayfasında yer alan hastaneler bölümüne girerek, size en yakın hastane ya da diğer sağlık kuruluşlarına ulaşabilir ve bu konuda çok daha ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. Check Up Paketleri (Genel Olarak):
  • Erkek Check Up Paketi
  • VIP Erkek Check Up Paketi
  • Kadın Check Up Paketi,
  • VIP Kadın Check Up Paketi,
  • Çocuk Check Up Paketi,
  • Ayrıntılı Çocuk Check Up Paketi,
İsimleri altında bireylere sunulmakta ve yukarıda da izah etmiş olduğumuz gibi fiyatları farklılıklar göstermektedir. Hasta olmanıza engel olabilecek olan modern tıbbın sunduğu Check Up hizmetinden yararlanmayı bir alışkanlık haline getiren bireyler, olası birçok rahatsızlık ve hastalıklardan erken tanı ve tedavileri sonucunda kurtulabilmişlerdir. Bu kısmı kesinlikle unutmayın.   Ne Yapıyoruz, Kendimiz İçin: İLK FIRSATTA CHECK UP YAPTIRIYORUZ ve BUNU DÜZENLİ BİR BAKIM HALİNE GETİRİYORUZ.  Şunu düşünün arabanıza periyodik bakımlar yaptırmayı ihmal etmiyorsunuz. Çünkü siz ya da sevdikleriniz içindeyken kaza yapmasını ve sizlere zarar vermesini istemiyorsunuz.  Kendi sağlığınıza periyodik bakım yaptırmazsanız, sevdiklerinize ve kendinize ne gibi zararlar verebileceksiniz. Hadi kendinize bir iyilik yapın ve Check Up için ilk adımı bugün atın. Sağlıcakla ve Mutluluklar ile Kalın.