Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Burun tıkanıklığı sonbahar- kış aylarına gelmemizle birlikte çok sık şekilde rastladığımız bir durumdur. Eğer ki burun tıkanıklığı yaşıyorsanız o zaman yapmanız gereken bazı adımların olacağını söyleyebiliriz. Bu sayede sizi olumsuz şekilde etkilemeye neden olacak burun tıkanıklığının gitmesini sağlayabilirsiniz. Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? diyorsanız şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Zencefil, nane gibi bitki çayları burun tıkanıklığına oldukça iyi gelir 
  • Burun tıkanıklığını açmak ve burun bölgesinin rahatlamasını sağlamak amacıyla tuzlu su kullanabilirsiniz       
  • Burnun rahat bir nefes alması ve burun solunum yollarının açılmasını sağlamak amacıyla bol bol su içmelisiniz      
  • Kaloriferli ortamlarda olabildiğince uzak durmaya çalışmalısınız. Çünkü bu tür ortamlar burun tıkanıklığını daha da fazla şekilde tetiklemeye neden olur

Burun tıkanıklığı nasıl giderilir, hangi yollara başvurulmalıdır diyenler için belirtmiş olduğumuz adımları izlemelisiniz.

Burun Tıkanıklığı Kısa Sürede Nasıl Geçer?

Burun tıkanması olduğu zaman ister istemez zor nefes alma durumu yaşanır. Özellikle tıkalı olan burunlar geceleri uyku uyurken çok fazla zorluk yaşamanıza neden olacaktır. Bu sebeple bir an önce tıkalı olan burnun açılarak rahat bir nefes alması sağlanması gerekir. Bu aşamada yapılması gereken çözüm yolları bulunmaktadır. Burun tıkanıklığı kısa sürede nasıl geçer? diyorsanız şu yolları izleyerek kısa süre içerisinde tıkanıklık açılmasını sağlayabilirsiniz:

*Dilin uç kısmını burnun en yüksek noktasına kadar değdirmeye çalışın

*Orta parmak ile işaret parmak birleştirmeye başlayarak kaşınızın orta kısmından ileri ve geriye doğru hareket yapın

*Bir ve ikinci adımları da sıralı olacak şekilde dikkatlice uygulamaya başlayın

Belirtmiş olduğumuz bu adımları yaptığınız zaman işe kısa süre içerisinde burun tıkanmalarının gitmesini sağlarsınız. Tam aksine artık burnun daha iyi şekilde bir nefes almaya başlamasını sağlamış olacaksınız.

Tıkalı Burnu Açmak İçin Ne Yapmalı?

Tıkalı olan burnu açmak için hangi yolların izlenmesi gerektiği merak edilen bir konuyu kapsar. Çünkü gündelik yaşamda böyle bir problem yaşayan kişiler olabiliyor. Onlarda ister istemez tıkalı olan burnu açmak için izleyecekleri yöntemlerin neler olduğunu araştırmaya başlar. Tıkalı burnu açmak için ne yapmalı? diyorsanız yapacağınız yöntemin oldukça basit olduğunu söyleyebiliriz.  Yatacağınız odada kalorifer varsa, kalorifer üzerine bir bardak su koymalısınız. Ortamda daha nemli bir havanın hakim olmasını sağlamak amacıyla kalorifere çaydanlık koyarak nem seviyesini yüksek aşamaya kolayca ulaştırabilirsiniz.

Bu adımın yanı sıra bir başka izleyecek olduğunuz yöntemler arasında tuzlu su yer alıyor. Tuzlu su burnunuza çekerek temizlemeye çalıştığınız zaman tıkalı olan burnun açılmasını sağlayacak olduğunu söyleyebiliriz. Ilık bir bardak suya tuzlu su ilavesi yaparak tıkalı olan burnu açmak için başvurabilirsiniz.

Geçmeyen Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

Burun tıkanması bir süreye kadar yaşanan sorunlardan biridir. Fakat bir türlü tıkalı olan burunda düzelme olmuyorsa o zaman altında daha başka problemlerin hakim olduğunu söylememiz gerekir. Burun tıkanıklığı eğer ki normalden daha uzun süre sürmeye devam ediyorsa o zaman yapmanız gereken vakit kaybı yapmadan bir an evvel uzman doktora görünmeye başlamanızdır. Uzman doktora görünmeye başlayarak burun tıkanıklığı neden geçmiyor ve altında başka ne gibi sorunlar olduğuna dair detaylı bir araştırma yapılmasını sağlamanız gerekiyor. Bu sayede uzman doktor tarafından yapılacak detaylı incelemeler neticesinde işe geçmeyen burun tıkanıklığı ile ilgili olarak bir teşhis koymaya başlamış olacaktır.

Limon Burnu Açar Mı?

Limon, burun tıkanma sorunu yaşayanlarda nasıl bir etki eder diye düşünülüyor.  Burun ile ilgili olarak tıkanma problemleri yaşanıyorsa o zaman limondan faydalanabilirsiniz. Antiseptik özelliğe sahip olan limonun hoş kokusunun yanı sıra aynı zamanda burun tıkanmalarına karşı da iyi gelen özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz.  Doğal olarak limon burnu açar mı? sorusu bu tür rahatsızlık yaşayan kişiler tarafından son dönemde daha fazla sorulmaya başlanan bir konu haline gelmeye başlamıştır  Limon burun bölgesinde üreme gösterecek olan bakteri ve mikroplara savaş açarak burnun rahatlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda tıkalı olan burnun kolayca açılması konusunda son derece olumlu bir etkiye sahiptir.

Tuzlu Su Burun Açar Mı?

Tuzlu su pek çok rahatsızlıkta bakıldığı zaman başvurulan çözüm yollarından biri olmayı başarıyor. Onlardan biri olarak tıkalı olan burunlarda olduğunu söylemek mümkün. Tıkalı burnun açılması için yapmanız gereken işe tuzlu su kullanımına başvurmaktır. Tuzlu su burun açar mı? konusunu merak ediyorsanız tıkalı olan burnun açılması konusunda son derece etkili olduğunu söylemeliyiz. Sadece yetişkinlere değil. Aynı zamanda bebek ve çocuklarda da çok sık burun kanamaları meydana gelebiliyor. Tıkalı olan burun daha sonrasında ödem ve şişkinlik gibi sorunlara sebebiyet vermeye başlıyor. İşte böyle durumda ise ödem ve oluşacak şişkinliğe karşı en etkili çözüm yolları arasında tuzlu gelmektedir.

Gripten Tıkalı Burun Nasıl Açılır?

Grip olduysanız sadece ateşlenme, üşüme gibi vakalar belirmez. Aynı zamanda halk arasında yaygın olması ile bilinen burun tıkanıklığı da olmaya başlar. Gripten tıkalı burun nasıl açılır? tam da bu noktada önem arz edilen konular arasında yer almaktadır. Gripten dolayı burun bölgesinde bir tıkanma durumu yaşandıysa o zaman yapmanız gereken en etkili yollardan biri olarak ılık suya elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek içmenizdir. Bunu günde iki defa olmak üzere denemelisiniz. Böyle bir yol izlediğiniz zaman gripten dolayı tıkanma meydana gelen burunda açılma yaşanır. Bu sayede burun nefes almaya başlar ve tıkanma tamamen yok olur.

Gece Yatarken Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

burun kanamaları olabiliyor. Haliyle yaşanan böyle bir durum sonrasında işe kişilerde rahat bir uyku uyuyamaz hale geliyor. Burun dokularında meydana gelen birtakım tahriş, ister istemez burun bölgesinde tıkanmalara zemin hazırlar. Yavaştan kendini hissettirmeye başlayan burun tıkanması daha sonrasında işe geceleri şiddetli bir tıkanıklığına dönüşebilir.  Gece yatarken burun tıkanıklığı neden olur? konusuna geldiğimizde alerjik ve enfeksiyon sorunlardan kaynaklı olarak burun tıkanması meydana gelir.