Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Boş gebelik belirtileri nelerdir konusunda bir yorum yapmadan hemen önce boş gebelik nedir konusunu tam olarak açıklamak gerekir. Boş gebelik için yapılabilecek en basit tanım, yumurtanın döllenmiş olmasına rağmen rahim kesesi içerisinde embriyonun oluşamaması durumudur diyebiliriz. Yani bu noktada ortada gebelik durumu söz konusu olurken embriyonun meydana gelememesi vücutta bir takım sorunların meydana gelmesine olanak tanır. Boş gebelik belirtileri hakkında hamilelik belirtileri gibi bir takım belirtilerden söz etmek mümkün olacaktır. Bunlara örnek verecek olursak boş gebelik semptomları şu şekilde ilerler;

  • Kasıklarda meydana gelen şiddetli ağrılar         
  • Göğüste hamilelikte olduğu gibi ya da Regl döneminde görüldüğü gibi meydana gelen hassasiyet ve ağrılar           
  • Mide bulantısı ve kusma          
  • Vücutta ödem toplanması         
  • Aşırı derecede yorgun ve halsiz hissetmek sürekli olarak uyku ihtiyacı duymak           
  • Regl düzensizliği         
  • Duygusal durumun değişkenlik göstermesi

Boş gebelik gibi bir durum söz konusu olduğu zaman genel olarak yukarıda sözü edilmiş olan pek çok belirti baş gösterecektir. Aynı zamanda hamilelikten şüphelenerek yapılmış olan bir hamilelik testinde sonuç pozitif çıkacaktır. Çünkü böyle bir durumda döllenmiş olan bir yumurta söz konusu olurken bu yumurtanın embriyo tutunması gerçekleşmemiştir. Bu sebepten dolayı da hamilelik testleri pozitif çıkar.

Boş Gebelikte Düşük Nasıl Olur?

Boş gebelikte düşük nasıl olur? Zaten boş gebelikte bir embriyo meydana gelmediği için bir süre sonra düşük yapılması son derece doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Boş gebelikte düşük belirtileri; son derece şiddetli bir karın ağrısıyla başlayarak ilk başta vajinada lekelenme ve daha sonra tam olarak bir kanama ile seyreder. Aynı zamanda gebelikte meydana gelmiş olan ve boş gebelikte de baş gösteren göğüs hassasiyeti ve göğüs ağrıları ortadan kaybolacaktır.

Boş Gebelik Neden Olur?

Boş gebelik neden olur konusu ile ilgili olarak doktorlar henüz tam bir açıklamada bulunmamıştır. Çünkü bu durum vücutta anlık olarak gelişen bir sorun olduğu için belirli bir nedene bağlı değildir. Bu sebepten dolayı da boş gebelik gibi bir durum her insanın başına gelebilir.

Boş gebelik nedenleri arasında en çok belirtilen şeylerden biri spermin düşük kalitede olması ya da genetik faktörler gösterilebilir.

Boş Gebelikten Sonra Tekrar Hamile Kalmak Mümkün Müdür?

Boş gebelikten sonra tekrar hamile kalmak mümkün müdür sorusunu genel olarak boş gebelik gibi bir sorun ile karşı karşıya gelen herkes merak etmektedir. Bu noktada şunu söylemek gerekir ki boş gebelik sonrasında da düşük yaptıktan sonra kadınların pek çoğu sağlıklı bir hamilelik geçirerek sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilir. Bu noktada bir de boş gebelik tekrarlar mı diye soracak olursanız genel olarak gen haritasında bu tip bir sorun olan kişiler için cevabımız evet, tekrarlar şeklinde olacaktır. Ancak boş gebeliğin tekrarlanması çok az görülen bir durum olarak karşımıza çıkar ve genel olarak pek çok kadın boş gebelik gibi bir sorun ile karşı karşıya kaldıktan sonra sağlıklı bir hamilelik sürecine girmiştir.

Boş Gebelik Kimlerde Görülür?

Boş gebelik kimlerde görülür sorusu ile de sık sık karşı karşıya gelmekteyiz. Gebelik şüphesi olan ve yeni hamile kalmış olan bir kadının en çok araştırdığı konulardan biri olan boş gebelik, özel olarak herhangi bir sebebe bağlı olmadığı için hemen hemen her kadında görülme ihtimali yüksek olan bir durumdur. Ancak tabii ki bu demek olmuyor ki herkeste boş gebelik olacak. Boş gebelik riski genel olarak belli bir yaşın üzerinde hamile kalmış olan kadınlarda son derece yüksek olacaktır. Bu durumu araştıran bir kişinin mutlaka ailesinin geçmişini de göz önünde bulundurması ve ailesinde daha önce kan bağı olan ve boş gebelik yapmış olan bir kadının olup olmadığını araştırması gerekir.

Boş Gebelik Kaç Hafta Sonra Belli Olur?

Boş gebelik kaç hafta sonra belli olur? Ya da boş gebelik nasıl tespit edilir şeklinde sorulan sorular için ilk başta yapılmış olan bir hamilelik testinde ya da kan testinde hamileliğin kesin olarak var olması yani pozitif bir sonuç alınması ile hamilelik süreci başlamış olur. Daha sonra hamilelik sürecinin ilk 5 haftası boş gebelik gibi bir durumun meydana gelip gelmemesi ile ilgili bir tespitin yapılabileceği haftalardır. Genel olarak boş gebelik tanısı hamileler için yapılan ultrason kontrollerinde ortaya çıkar.

Boş Gebelik Hissedilir Mi?

Boş gebelik hissedilir mi sorusu da boş gebelik ile ilgili en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Boş gebelik genel olarak hamilelik şikâyetleri ile ortaya çıkacağı için ve bu süreçte normal bir hamilelikte olduğu gibi adetten kesilme durumunda yaşanacağını göz önünde bulunduracak olursak çok fazla kişi tarafından hissedilebilen bir durum değildir diyebiliriz. Normal bir hamilelikte olduğu gibi özellikle sabahları meydana gelen mide bulantıları ve halsizlik, aşerme, şişkinlik ve ödem gibi problemler boş gebelikte de meydana gelecektir. Bunun yanı sıra aynı zamanda da göğüslerde bir hassasiyetin meydana gelmesi hamilelik belirtilerinin en yaygın olanı olarak düşünüldüğü için bu durumda genel olarak herhangi bir tespit kişinin tek başına yapabileceği bir tespit değildir.

Boş gebelik fark edilmezse ne olur diye soracak olursanız boş gebelik illaki mutlaka bir şekilde yaşanan semptomlar sebebiyle fark edilecektir. Sonuç olarak hamilelikte sürekli bir şekilde doktor kontrolü yapılması gerekiyor ve genel olarak zaten doktor kontrollerinde ultrason aracılığıyla boş gebelik durumu tespit ediliyor. Ancak boş gebelik ilerlediği zaman bu süreçte geç fark edilmişse boş gebelik zararlı mıdır şeklinde bir soru da akıllara geliyor. Geç fark edilen ve ilerleyen bir boş gebelik durumunda hormon dengesizlikleri ve anneyi zehirleme gibi bir sorun ortaya çıkabilir. Bu sebepten dolayı da boş gebelik mutlaka sürekli olarak kontrol edilmeli ve doktorun tavsiyeleri dinlenmelidir.