Boğaz Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Birçok kişinin sık sık karşılaştığı boğaz kuruluğu rahatsızlığı birçok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle boğaz kuruluğu reflü, farenjit veya soğuk algınlığı gibi hastalıklardan kaynaklandığın da kişiler boğaz kuruluğuna ne iyi gelir? diye araştırmaktadırlar.

Bu durumda özellikle boğaz kuruluğu görülen kişilerin boğaz bölgesini sürekli olarak nemli tutması ve burada bulunan bakterilerin yok edilmesi üzerine tedavi yöntemleri uygulayabilirler.

Boğaz kurulu evde tedavi yöntemleri içerisinde şunlar yer almaktadır;

  • Kişilerin her sabah kalktığında boğazlarında meydana gelen kurulu ılık su ile yumuşatmaları gerekmektedir 
  • Tuzlu su ile gargara yaparak boğazdaki mikropların yok edilmesi ve boğazın nemlendirilmesi sağlanmalıdır.        
  • Belirli aralıklarla çok kaynar olmamak şartıyla ıhlamur çayı içilebilir       
  • Ballı su ya da ballı süt tüketilebilir       
  • Ortamın nem dengesi artırılabilir

Bu yöntemlerin düzenli şekilde tekrar edilmesi ile kişilerde görülen boğaz kuruluğu önemli ölçüde azaltılabilmektedir.

Boğaz kuruluğu ve öksürük birbirleriyle bağlantılı rahatsızlıklar olmaktadır. Boğaz kurulu genellikle belli bir süre sonra kuru öksürüğe neden olurken aynı zamanda kuru öksürükte boğaz kuruluğuna neden olabilmektedir.

Alerjik Boğaz Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Alerjik boğaz kuruluğu genellikle saman nezlesi olarak da bilinmektedir. Küf, hayvan tüyü veya toz gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar boğaz kuruluğuna neden olmaktadır.

Vücudun alerjen olduğu maddelerin burun deliklerinden içeriye girmesiyle birlikte mukus salgısındaki artış burun boşluğunun şişmesine neden olur bu da boğaz kuruluğu ve boğazda kaşınma hissine sebep olur.

Bunu noktada alerjik boğaz kuruluğu yaşayan kişilerin sık sık araştırdığı konular içerisinde alerjik boğaz kuruluğuna ne iyi gelir? Sorusu yer almaktadır.

Bu durumda alerjik boğaz kuruluğu yaşayan kişilerin mümkün olduğunca alerjik reaksiyonlara sebep olacak etmenlerden uzak durmaları ve alerjiden koruyan alerji ilaçlarını kullanmaları gerekmektedir.

Farenjit Boğaz Kuruluğu Ne İyi Gelir?

Farenjit hastalığı genellikle kişilerde boğaz yanması, yutkunma güçlüğü ve kaşıntı ile birlikte ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Özellikle farenjit hastalığı halk arasında boğaz ağrısı veya boğaz iltihabı olarak bilinmekte ve genellikle kış aylarında soğuk havada görülmektedir.

Sık sık farenjit olan kişilerin en çok araştırdığı konular içerisinde yer alan farenjit boğaz kuruluğu ne iyi gelir? Sorusuna cevap olarak kişilerin gün içerisinde bir kez sıcak su ve tuz ile gargara yapması, et suyu ılık çorba içmesi, odanın sürekli nemli tutulması, istirahat etmesi ve bol sıvı tüketmesi gibi uygulamaları düzenli olarak yapması halinde kişilerdeki faranjit kısa sürede tedavi edilmektedir.

Boğaz Kuruluğu Neden Olur?

Birçok kişinin sık sık karşı karşıya kaldığı boğaz kurulu yukarıda da bahsettiğimiz gibi birçok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.

Özellikle doğru nefes alışverişi yapamayan, az su tüketimi yapan kişilerde boğaz kuruluğu kaçınılmaz bir durum olmaktadır.

Boğaz kuruluğu nedenleri şöyle sıralanabilir;

  •  Meyve ve sebzeleri mevsiminde, taze olarak tüketmemek       
  • Az miktarda su tüketmek        
  • Sağlıksız ve dengesiz beslenme       
  • Reflü         
  • Çok fazla katı gıdalar tüketmek        
  • Hayvan tüyüne maruz kalmak        
  • Farenjit        
  • Mevsimsel alerji        
  • Bahar mevsiminde yaşanan polen alerjisi         
  • Soğuk algınlığı ve grip

Gece Boğaz Kuruluğu Neden Olur?

Gece boğaz kuruluğu neden olur? Konusuna gelecek olursak genellikle uykusunda yutkunma unutan ve tüm gece nemsiz ortamda uyuyan kişilerde sabah uyandıklarında boğaz kuruluğu meydana gelmektedir.

Hatta bazen birçok kişi geceleri boğaz kuruluğu nedeniyle uyanmakta ve bu kurulup giderilmediği takdirde şiddetli öksürüklere evrilmektedir.

Bu durumda özellikle gece boğaz kuruluğu görülen kişilerin mutlaka uyudukları odayı nemlendirecek buhar makinalarını çalıştırması ve gece boyu belirli aralıklarla sıvı tüketimi yapması gerekmektedir.

Böylece gece boğaz kurulukları önemli ölçüde azaltılmış olup kişilerin daha rahat uyuması sağlanmış olmaktadır.

Papatya Çayı Boğaz Kuruluğuna İyi Gelir Mi?

Özellikle vücut üzerinde yatıştırıcı etkisiyle bilinen papatya çayı aynı zamanda vücut içerisindeki birçok rahatsızlığa da fayda sağlamaktadır.

Bu durumda birçok kişinin merak ettiği papatya çayı boğaz kuruluğuna iyi gelir mi? sorusu üzerinden özellikle sık sık boğaz kuruluğu yaşayan kişilerin boğaz bölgelerini nemli tutması gerektiğinden bitki çayı tüketimi oldukça faydalı olmaktadır.

Bunun yanı sıra özellikle papatya çayı boğaz içerisinde bulunan hücreleri nemlendirmek işte bu nedenle de boğaz kuruluğuna faydalı olmaktadır.

Zencefil Boğaz Kuruluğuna İyi Gelir Mi?

Bitkisel yöntemler içerisinde yer alan zencefil de genellikle boğaz içerisinde bulunan tükürük bezlerinin çalışmasını sağladığından kişilerde görülen boğaz kuruluğunu ortadan kaldırmaktadır.

Bu durumda sık sık boğaz kuruluğu yaşayan kişilerin 1 yemek kaşığı kadar zencefili 1 bardak kaynamış suyun içerisine koyarak bu suyu tüketmeleri halinde boğaz kurulu kısa sürede tedavi edilmektedir.

Tuzlu Su Boğaz Kuruluğuna İyi Gelir Mi?

Hafif şiddette boğaz kuruluğu görülen kişilerin tuzlu su ile düzenli olarak gargara yapmaları halinde bu bölgedeki bak veriler ortadan kaldırılmakta ve aynı zamanda tuzlu su boğazın nemlenmesini sağlayarak tahriş olup kurumasını önlemektedir.

Bunun yanı sıra tuzlu suyla gargara yapmak boğaz bölgesindeki kan akışını hızlandırmakta ve bu bölgede bulunan bakteriler ile virüslerle savaşmasını kolaylaştırmaktadır.

Ancak şiddetli boğaz kuruluşlarının neden olduğu ağrılarda tuzlu su yeterli sonuç vermeyeceğinden kişinin mutlaka uzman bir doktora görünerek doktorun uyguladığı tedavi yöntemini düzenli olarak uygulaması gerekmektedir.

Böylece rahatsız edici boğaz kuruluğu problemi kullanılan ilaçlar ile birlikte kısa sürede tedavi edilmiş olacaktır.

Boğaz Kuruluğu Nasıl Geçer?

Sürekli olarak boğaz kuruluğu yaşayan kişilerde ciddi rahatsızlıklar meydana gelmekte ve bu da kişilerin günlük hayatlarında problemlere sebep olmaktadır. Özellikle hava şartları veya aşırı kuru havaya maruz kalmak boğaz kurulu oluşmasında oldukça etkili faktörler içerisinde yer almaktadır.

Bunun yanı sıra gribal enfeksiyonların da boğaz bölgesinde kurulan neden olduğu bilinmektedir. Boğaz kuruluğu tedavisi içinde uygulanabilecek yöntemler şöyle sıralanabilir;

  •  Gece nemlendirici kullanmak        
  • Bağırarak konuşmamak         
  • Gargara yapmak         
  • Pastil emmek        
  • Şeker, alkol ve kafeinden uzak durmak        
  • Dinlenmek       
  • Nemli ve temiz havada yaşamak       
  • Uyurken ağzı kapalı tutmak      
  • Sigaradan uzak kalmak        
  • Sinüs açmak