Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz ağrısına ne iyi gelir. Boğaz ağrısı bazı kişilerin günlük yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Bazı kişilerde boğaz ağrısı kronik olarak da görünebilir. Boğaz ağrısı özellikle kışın daha çok kişi tarafından yaşanmaktadır. Özellikle boğaz ağrısını takip eden sıkıntılı bir durumdur. Bademcik şişmesi var ise de kişinin yaşam kalitesi oldukça düşmektedir.

Boğaz ağrısı denince kişilerin aklına hemen antibiyotik gelse de bu çok doğru bir değildir. İnsan bir canlı ve organizmadır. Bu anlamada kişinin vücudu çok fazla antibiyotik kullandığı zaman antibiyotiklere de direnç göstermeye başlamaktadır. Bu anlamda da zamanla kişilerin daha ciddi bir rahatsızlık göstermesi durumunda vücut buna dönüt vermeyebilir. Evet, genellikle ağrı için kesin çözüm yoludur. Ama her boğaz ağrısına antibiyotik de verilmemektedir. Bu anlamda kişilere farklı ilaçlar önerilmektedir. Aynı zamanda evde de uygulayabileceğiniz birçok bitkisel yolla da boğazınız için çözüm bulabilirsiniz.

Boğaz ağrısı için en iyi bilinen yol hiç şüphesiz ki kişinin bal tüketmesidir. Bu noktada balın doğal olması oldukça önemlidir. Bir bardak ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı organik balı çözdürebilirsiniz. Daha sonrasında yavaşça yudum yudum içmek fayda sağlamaktadır.

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir? Yutkunamıyorum.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Yutkunamıyorum tarzı şikayetler asla ihmal edilmemelidir. Özellikle boğaz ağrısı kişinin zaten yaşam kalitesini düşürmektedir. Ama bunu takip eden bir boğaz ağrısı da bulunmaktaysa kişinin bademciklerinin şişmiş olması ihtimali de vardır. Bu anlamda kişinin yutkunamaması çok üst bir boyutta ise boğaz enfeksiyonu geçirdiği ve bu durumun ileri gitme ihtimali olabileceğinin işaretçisidir.

Yutkunamama problemi hafife alınamayacak bir durum olduğu için en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gereklidir. Çünkü bademcik şişmesi ciddi bir durumdur. Bu anlamda boğaz enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz. Doktorunuzun planladığı tedaviye göre iyileşme olanağınız olacaktır.Genellikle yutkunamama probleminde antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi ile de kişiler daha çabuk toparlamaktadır. 

Boğaz Ağrısı İçin Ne Yapılır?

Boğaz ağrısı için ne iyi gelir? Boğaz ağrısı için hemen herkesin uyguladığı birkaç yöntem bulunmaktadır. Ama her yöntem herkese iyi gelmeyebilir. Çünkü tedaviler kişilere özgü planlanmaktadır. Boğaz ağrısı için birkaç bitkisel yol denemenize rağmen hala bir iyileşme söz konusu değil ise en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gereklidir. Çünkü boğaz ağrısı boğaz enfeksiyonundan kaynaklanabilir. Enfeksiyonların ilerlemesi kişilerin daha az toparlamasına sebep olmaktadır.Boğaz ağrısını hangi belirtiler takip ediyorsa sağlık kuruluşuna gitmek gerekir. ·     

  • Ateş     
  • Kusma     
  • İshal     
  • Boğaz ağrısı            
  • Boğaz şişliği            
  • Yutkunamama

Bu tarz belirtiler eğer boğaz ağrısı ile birlikte yaşıyorsanız daha ciddi bir sağlık probleminiz olabilir. Bu noktada en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekmektedir. Çünkü enfeksiyonlar vücut bağışıklık sitemine direk saldırmaktadır. Kişiler bunun sonucunda yatak döşek yatabilme ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hem sağlıkları hem de sorumlulukları açısından oldukça zor bir durumdur. Çünkü bazen toparlanmak daha zor olabilmektedir. Boğaz ağrısı için de eğer bu belirtilere de sahipseniz doktorunuz büyük ihtimalle antibiyotik tedavisi başlayacaktır. Ama doktor tavsiyesi olmadan doktorunuz reçete etmeden kesinlikle antibiyotik kullanmayınız. Çünkü antibiyotik kullanmak yasal olarak reçete edilmediği takdirde satın almanız mümkün değildir. Bu anlamda doktorunuza ve eczanecinize ısrarcı olmayınız. Ağrı ile ilgili detaylı bilgilendirmede en güçlü ağrı kesici ilaçlar makalemizden de yararlanabilirsiniz.

Evde Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir?

Evde boğaz iltihabına ne iyi gelir. Evde boğaz iltihabı için yapabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Özellikle boğaz ağrısı ile şikayetleriniz başlayacaktır. Genellikle kışın kişiler soğuk algınlığı yaşamakta ve bu anlamda boğaz ağrısı yaşayabilir. Boğaz ağrısı viral yolla da bulaşabilir. Bu anlamda boğaz ağrısına enfeksiyon da sebep olmaktadır. Evde birkaç yol deneyerek de boğaz ağrısı için çözüm arayabilirsiniz.

Boğaz iltihabı ile ilgili evet antibiyotik ve ilaçlar kesin çözümlerdir. Ama ilaçların kimyasal olduğu ve kişinin bağışıklık sistemine zarar verdiği de unutulmamalıdır. Evet daha hızlı ve daha etkili olabilir. Ama nihayetinde kimyasal oldukları için zararları da bulunmaktadır. Bu anlamda özellikle dünyada ilaç yazımı noktasında sınırlılıklar getirilmektedir. Özellikle ülkemizde de kişinin rahatsızlığı daha üst bir düzeyde ise ilaç yazılmaya başlanmıştır. Eczaneden bazı ilaçları reçetesiz alma imkanınız bulunmamaktadır. Bu anlamda da hem hekiminize hem de eczaneci sine bu noktada ısrarcı olmayınız. Evde boğaz iltihabına iyi gelecek ürünler nelerdir?Bunları sizin için bir araya getirdik: ·       

  • Tuzlu su     
  • Limonlu ve ballı su        
  • Ihlamur        
  • Ada çayı        
  • Zencefil ve ballı su        
  • Macun evde hazırlayacağınız(limon-bal-zencefil-karanfil-tane karabiber)

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısına iyi gelen en önemli içecek ballı limonlu sudur. Ama detaylı olarak anlatacağımız boğaz ağrısı için bir macun da bulunmaktadır. Genellikle aktarlarda satılan macunları evde kendiniz de çok kolay hazırlayabilirsiniz.

Bitkilerin iyileştirici etkisi yıllarca yadsınamayacak bir konumdadır. Kimya ve ilaç sanayi bu kadar gelişmemişken yıllar önce insanlar şifayı bitkilerden almaktaydılar.. Bu anlamda da hala bitkilerin iyileştirici gücü devam etmektedir. Özellikle boğaz enfeksiyonu ağrısı için bu macunu yaparak kullanabilirsiniz. Nasıl yapacağınız ve gerekli olan malzemeleri sizin için bir araya getirdik:

   

Boğaz ağrısına iyi gelen macun malzeme listesi:           

  • 1 limon            
  • 1 küçük taze zencefil          
  • 3 adet karabiber         
  • 1 adet karanfil            
  • 1 çay bardağı bal

 Yapılışı:           

  • İlk önce limonu kabuklarını soyarak rendeleyiniz.     
  • Zencefili soyarak küçük küçük doğrayınız.     
  • 3 adet karabiberi içine atınız.
  • 1 adet karanfili de içine atınız.
  • En son üzerine balı dökerek tahta bir kaşık yardımı ile karıştırınız. Buzdolabında bir gün dinlenme süresi olacaktır.

Macunu bir gün sonra açtığınız zaman hafif sulandığını göreceksiniz. Tahta kaşık ile şurup gibi tüketmeniz mümkündür. Dolapta çok rahat bir şekilde saklama imkanına sahipsiniz. Bu anlamda dolabınızda her daim olabilir. Boğaz ağrısı yaşadığınız zaman hemen çıkarıp pratik bir şekilde tüketme şansına da sahipsiniz. Hem bitkisel olarak elinizin altında devamlı kullanabileceğiniz bir bitkisel macununuz olmuş olacaktır. Hem de daha sonra kullanılması da ayrı bir pratiklik olacaktır. Macununuzu cam bir kavanozda muhafaza etmeniz sağlık açısından daha hijyenik ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.