Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bel ağrısının olmasının altında yatan en yaygın sebepler arasında sinir tahrişi,  ani refkleks hareketleri, omurilikten sinir uçlarına kadar giden rahatsızlıklar, kemik ve eklemle ilgili sıkıntılar bel ağrılarına neden olur. Bu tip rahatsızlıklar yaşayanlar işe bel ağrısına ne iyi gelir sorusuna yanıt aramaya çalışır. Eğer bel ağrısından bir an önce kurtulmak ve ağrının hafiflemesini sağlamak istiyorsanız o halde şu yolları izlemeye başlamalısınız:

*Kısa süreli yürüyüşler yapmak bel ağrısına iyi gelmektedir

*Esneme ve gerilme egzersizleri yaparak bel ağrısına iyi gelmesini sağlayabilirsiniz

*Bel ağrısını gidererek beli destekleyecek konforlu özel bel yastığı kullanmalısınız

*Kısa süreli yürüyüşler yapmak bel ağrısına iyi gelmektedir *Esneme ve gerilme egzersizleri yaparak bel ağrısına iyi gelmesini sağlayabilirsiniz *Bel ağrısını gidererek beli destekleyecek konforlu özel bel yastığı kullanmalısınız

Özellikle devamlı masa başı çalışanlar için bel ağrıları daha şiddetli bir şekilde görülmeye başlanır. Sürekli hareketsizlik ve masa başında olmaktan dolayı kemik ve eklemlerde sıkıntılar yaşanabilir. Böyle durumda işe bel ağrısının daha çok şiddetli hale gelmemesi için izlenmesi gereken en pratik çözüm yolları arasında bel yastığı kullanmaya başlamak olacaktır.

Belden Aşağı Ağrı Neden Olur?

Belden aşağıya şiddetli ağrının hissedilmesi bir süre sonra işe kişiyi olumsuz şekilde etkilemeye neden oluyor. Bel kısmından başlayarak aşağıya kadar giden ğru bazen kısa süreli olurken bazen de daha uzun süreli olarak ağrıyabiliyor. Belden aşağı ağrı neden olur? kısmına geldiğimiz zaman altında tek bir değil birden farklı sebepler olabilir. Fakat en çok ön plana çıkan sebeplerden biri kemik ve eklemlerde meydana gelen sorunlardan kaynaklıdır. Omurga kırıklıkları olduğu zamanda belden aşağı ağrı çok fazla olmaya başlar.  Belin aşağı kısmında eğer bir ağrı durumu varsa o zaman omurilikten çıkan sinir köklerinde yaşanan sorunlar neticesinde böyle bir problemler oluşabiliyor. Aynı zamanda belden aşağısında ağrı olmasının bir başka altında yatan sebeplerinden biri belin zorlamasıdır. Beli zorlayan bölgedeki bağların incinmesi sonrasında ise belden aşağıda ağrılara neden olmaya başlar.

Kalçadan Bacağa Vuran Ağrı Neden Olur?

Kalçadan bacağa vuran ağrı neden olduğu da bu tür rahatsızlıkları yaşayan kişiler açısından son derece önemli hale gelmeye başlamıştır. Kalçadan bacağa vuran ağrı neden olur? incelemesi yapıldığı zaman işe böyle bir ağrının oluşmasının temel sebeplerinden biri omurilik sinirlerinde meydana gelen zedelenmelerden kaynaklı olarak böyle bir ağrı sorunları meydana gelir. Sinir sıkışması bir diğer adıyla siyatik gibi birtakım problemlerde yaşanmaya başlanmış olur. Kalçadan bacağa vuran ağrılar söz konusu olduğu zaman işe yapmanız gereken vakit kaybı yapmadan bir an önce doktora başvurarak sorunun en kısa süre içerisinde tamamlanmasını sağlamaya başlamaktır.

Belimin Ağrısı Ayaklarıma Vuruyor Ne Yapmalıyım?

Ülkemizde bel ağrılarına yakalanan kişilerin sayısı her geçen gün daha fazla artmaya başlıyor. Bel ağrı sorunlarının yaşanmasının işe altında bir değil birden farklı sebepler olabilir. Doğal olarak bu sebeplerde bazı zamanlar hafif şekilde olurken bazı zamanlarda da şiddetli bir ağrı sorunlarına sebebiyet vermeye neden oluyor.  Belimin ağrısı ayaklarıma vuruyor ne yapmalıyım? diyenlerdenseniz o zaman nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmelisin. Çünkü bel ağrıları bir zaman sonra daha fazla zonklama ile gelirken ayaklara kadar da vurmaya başlar.

Bel fıtığı olan kişilerde akut dönem geçmesi ile birlikte ayaklara kadar vuran bir ağrı da gün yüzüne çıkmaya başlar. Üstelik bu ağrı normal bir ağrıdan çok daha üstünde olabilir. Hatta ayaklara kadar vuran ağrılar kişinin hareket alanını olumsuz şekilde etkilemeye neden olarak kısıtlayabilir. Böyle bir durumun yaşanmaması için kişinin yapması gereken bel ağrılarına karşı en etkili diyebileceğimiz bir tedavi yolunu seçmesi gerekiyor. Bel ağrısı eğer ki ayaklara kadar inmeye başladıysa o zaman yapmanız gereken şu adımları izlemeye başlamanızdır. Bu sayede hem bel hem de ayaklardaki ağrının dinmesini sağlayabilirsiniz:

  • Bisiklet sürmeye başlamak     
  • Hafif tempolu şekilde koşmak         
  • Bacak ve bel bölgesini olumsuz şekilde etkilemeyecek hafif egzersizler yapılması

Tüm bu adımlar neticesinde belden aşağıya kadar inen ağrılar ile mücadele edebilirsiniz. İzleyeceğiniz bu yol sayesinde işe ağrılarınızdan kolayca kurtulmaya başlayabilirsiniz.

Bel Ağrısına Neler İyi Gelir Evde?

Dayanılmaz bir bel ağrı sorunları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Haliyle yaşanan bel ağrı sorunlarından sonra işe evde pratik bir şekilde bel ağrılarından kurtulmak isteyebilirsiniz. Doktor yolunu tutmak istemeyen ve bel ağrılarını evde yapacağı pratik yöntemler ile çözmek isteyenlerin olabilir. O halde izlenmesi gereken bazı etkili çözüm yolları olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar nelerdir diyenler için bel ağrısı için evde yapılacak en etkili çözüm egzersiz çalışmasıdır. Tabi ki egzersiz çalışması yapacak olanların hafif şekilde egzersiz çalışmalarına başvurmaları gerekir.

Hafif egzersiz çalışması yaparak bel ve aynı zamanda ayaklara kadar inen ağrıdan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda ev içerisinde hareketli olabilirsiniz. Ufak adımlar ile evde yürüyüş yapmak mantıklı bir çözüm yolu olacaktır.  Bel ağrısına neler iyi gelir evde diyenler için bu yöntemlerin son derece etkili olduğunu söylememiz gerekir

Belde Bıçak Saplanır Gibi Ağrı Nasıl Geçer?

Belde bıçak saplanır gibi bir ağrı olabilir. Hatta bu ağrı zonklamaları ara ara bel bölgesinde kendisini gösterebilir. Genelde bu tip bir ağrı ile karşılaşan kişiler hasta olduğunu düşünür. Üşüttüğünde dolayı bel bölgesinde ağrının hissedildiği düşünülebilir. Belde bıçak saplanır gibi ağrı nasıl geçer? diyenler için başvuracakları bazı çözüm yolları olduğunu söylemeliyiz. Bunlar nelerdir diyenler için işe en etkili çözüm yolları içerisinde sırt üstü yatmak olacak. Bel bölgesinde bıçak gibi saplanan ağrının daha fazla şiddetlenmesi ve geçmesi için sırt üstü yatılması gerekir. Bunu yaptığınız zaman işe belde ki bıçak gibi saplamaların daha azalmaya başladığını fark edeceksiniz.

Bacakların hemen alt bölümüne minder koyarak bel bölgesinin ise rahat olması sağlanmalıdır. Bu hareketleri anında uygulamaya başladığınız zaman beldeki bıçak saplamaların yok olmasını sağlarsınız. Eğer ki bu hareketi yapmaz ve bir süre daha ağrının devam etmesini sağlarsanız o zaman ayak bölgesine kadar ağrının inmesine neden olabilirsiniz. Bunun yaşanmaması için bu hareketler yapılmalıdır