Bebek Pişiğine Ne İyi Gelir?

Bebek pişiğine ne iyi gelir konusunda pek çok anne baba daha doğrusu özellikle belirtmeliyiz ki tecrübesiz olan pek çok anne baba bir takım araştırmalar yapmak durumunda kalır. Bunlardan biri de sizlerseniz ilk olarak bebeğinizin cildinde pişik meydana gelmesi o kadar da korkulacak bir şey değildir diyerek bu konuda sizleri rahatlatarak sözlerimize başlayabiliriz.

Elbette ki bebeklerde pişik olması son derece istenmeyen bir durumdur. Bu durum aynı zamanda bebekleri de son derece olumsuz bir şekilde etkiler. Ve bebeklerin sürekli olarak ağlamasına ya da rahatsız olmasına sebebiyet verir. Öncelikle şunu söylememiz gerekir ki bebeklerin cildi son derece hassas olduğu için özellikle de yabancı maddeler ile sürekli olarak temas halinde olması bebeğinizin cildi için olumsuz yönde bir etki yaratır. Genel olarak bebeklerin yabancı cisimler ile karşı karşıya kalması durumunda cildinde pişik meydana gelmesi son derece normal bir durum olarak karşılanır. Ancak tabii ki bu pişiklerin bir türlü geçmemesi, geç iyileşmesi ya da daha farklı bir noktaya gelmesi de bir takım farklı durumların ortaya çıkmış olabileceğini de gösterir. Ancak genel olarak bebeklerde pişik oluşumu hemen hemen her bebeğin başına gelen son derece normal bir durum olarak karşılanacaktır.

Bu yazımızda yeni anne baba olmuş kişilerin bebeklerinin pişikleri için ne tür bir tedavi yöntemi uygulayabilecekleri konusunda önemli olan şeyleri ele aldık. Ancak bu tip bir durum ile karşı karşıya kaldığınız zaman Bu durumun sebeplerini araştırarak bebeğinizde tekrar pişik oluşumunun meydana gelmesine engel olmak daha doğru olacaktır. Bu sebepten dolayı bebeklerde pişik meydana gelmesinin sebebini ilk olarak sizlere açıklayacağız.

Bebeklerde Neden Pişik Olur?

Bebeklerde neden pişik olur konusunda ilk olarak bebeklerin cildinin son derece hassas olmasını hesaba katarak bebek cildinin havasız kalmasını gözetebiliriz. Yani bir bebekte en yaygın görülen pişik oluşumu nedeni kesinlikle bebeğin cildinin havasız kalması olacaktır. Özellikle de bebekler kakasını ya da çişini yaptığı zaman bezinin değiştirilmemesi ya da geç değiştirilmesi veya da nefes almayan bir bebek bezi kullanılması oluşumuna davetiye çıkartan en büyük etkenlerden biri olarak karşımıza çıkar. Bu sebepten dolayı kullanılan bebek bezine oldukça dikkat etmeniz gerekli olacaktır.

Bebeklerin cildinde pişik meydana gelmesinin en önemli sebeplerinden bir diğeri de cildim ıslak kalması olacaktır. Islak kalmış olan bir bebek cildi sadece pişikle kalmayıp aynı zamanda mantar oluşumunun da sebebi haline gelebilir. Bu tip bir durumda da bebekler çok daha fazla zarar görebilir.

Annenin Yediği Hangi Yiyecekler Bebekte Pişik Yapar?

Annenin yediği hangi yiyecekler bebekte pişik yapar konusunda da anneler ve anne adayları bir takım araştırmalar yapmak zorundadır. Çünkü Bebekler anne sütü emdikleri için annenin beslenme şekli direkt olarak bebek üzerinde de etki yaratır. Bu sebepten dolayı olarak da annelerin yemiş olduğu bir takım şeyler anne sütüyle bebeğe geçer ve bebekte pişik ya da bir takım alerjilerin meydana gelmesine neden olabilir. Özellikle yumurta, çilek, ceviz, bal, fındık, kakao, portakal kivi ve inek sütü gibi bir takım yiyecek ve içecekler anne tarafından tüketildiği zaman bebek üzerinde de olumsuz etkiler yaratabilir. Sözünü etmiş olduğumuz besin maddelerinden pek çoğu aynı zamanda bebekte pişik meydana gelmesinin yanı sıra gaz sıkışması ya da bir takım farklı sorunların da meydana gelmesine neden olabilir. Bu sebepten dolayı anneler ve anne adayları bebekler üzerinde sorunlar yaratacak bir takım yiyecek ve içecekleri önceden araştırmalı ve ona göre beslenme şeklini düzenlemelidir.

Geçmeyen Pişiğe Ne İyi Gelir?

Geçmeyen pişiğe ne iyi gelir şeklinde bir soruya yanıt verecek olursak çareyi ilk olarak doğada aramak gerektiğini söyleyebiliriz. Bebeklerde pişik için doğal çözümler arıyorsanız aşağıda maddeler halinde sıralamış olduğumuz doğal ürünlere bir göz atmanızda fayda olacaktır.

  • Adaçayı         
  • Sarı ya da kırmızı kantaron yağı       
  • Hindistan cevizi yağı      
  • Doğal zeytinyağı       
  • Yumurta beyazı      
  • Ceviz yaprağı        
  • Evde yapılmış doğal yoğurt

Yukarıda belirtmiş olduğumuz her bir doğal ürün bebeklerde pişiğe iyi gelen doğal şeyler olarak karşımıza çıkar. Bebeklerde pişik olan bölgeye genel olarak bu doğal ürünler sürülerek masaj yapılır. Mesela zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi yağlar bebeklerin cildinde son derece büyük ölçüde bir rahatlamaya neden olacaktır. Aynı zamanda da bu yağların yumuşatıcı özelliği olduğu için pişik olan bölgede meydana gelen tahriş ve lezyonlar en kısa süre içerisinde giderilecektir.

Evde yapılmış olan yoğurt, bebekte pişik olmuş olan bölgeye uygulandığı zaman pişik olan yerin yanmasını alır ve bebekte rahatlamaya neden olur. Bu sebepten dolayı yoğurt bebeklerde pişik tedavisi için en yaygın şekilde kullanılan doğal ürünler arasında yer alır. Kırmızı ya da sarı kantaron yağının da ağrı ve yanmalara karşı son derece büyük bir etkisi olduğunu bilmekteyiz. Bu sebepten dolayı kantaron yağı kullanımı da bebeklerde pişik için son derece etkili olacaktır. Zaten normalde de kantaron yağı yaraların iyileştirilmesi ve bir takım cilt problemlerinin tedavi edilmesi için son derece sık bir şekilde başvurulan doğal yöntemler arasında ilk sıralarda yer alır.

Eğer ki bebeğinizin hassas cildinde pişik gibi bir problem söz konusu ise bebeğinizin mutlaka daha hassas bir bakıma ihtiyacı vardır diyebiliriz. Mesela bebeğinizin bezini takarken bebek pudrası kullanmak son derece ciddi bir şekilde pişiğe karşı alınmış bir önlem olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda bebeğinizin altını sık sık kontrol etmek ve değiştirmek de son derece etkili bir yöntemdir. Bunun yanı sıra mutlaka bebeğinizin altını değiştirirken kullandığınız ıslak mendillerin bebek cildine uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda bununla birlikte bebeğinizin cildinin sürekli olarak kuru olması yani banyodan çıktıktan sonra ya da yıkadıktan sonra ıslak kalmamasını sağlamak da bebeğiniz için pişik oluşumunun önüne geçmenize yardımcı olur.