İçindekiler :

Basura ne iyi gelir

Basura İyi Gelen Bitkiler

Basura İyi gelen krem

Basur memesini kurutan krem

Basur Olmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Basura Ne İyi Gelmez?

Hemoroit nedir?

Basura Ne İyi Gelir ?

Basura ne iyi gelir? Sorusu basur problemi yaşayan kişiler tarafından sıkça merak edilmektedir. Basur problemi meydana gelen kişilerde kabızlık durumu da görüldüğünde şikayetler daha çok artmaktadır.

Basur problemi olan kişilerin kabız olmamak için oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu dönemde kabızlığı önleyecek yoğurt, meyve, sebze, kefir ve lifli gıdaların tüketilmesi oldukça önemlidir.

Sindirimi kolaylaştıran bu besinlerin tüketilmesi sayesinde dışkı yumuşamakta ve basur problemi daha da zorlanmadan dışkılamak mümkün hale gelmektedir.

Kabızlık meydana geldiğinde dışkılama sırasında zorlanma meydana geleceği için damarlarda aşırı baskı meydana geleceğinden basur daha şiddetli hale gelecektir.

Basur problemi için hafifletici kremler veya pomatlar kullanılsa da bu kremler basuru tedavi etmemektedir. Basur tedavisi cerrahi yöntemler uygulanarak gerçekleştirilmektedir.

Basur tedavisinde kullanılan cerrahi yöntemler içerisinde bant ligasyon, lazer tedavi, skleroterapi ve klasik cerrahi yöntem yer almaktadır.

Basur tedavisinde kullanılmakta olan klasik cerrahi yöntemde ve lazer yönteminde genel anestezi kullanılmaktadır. Lazer tedavisinde Nd-yag tekniği kullanılmaktadır. 15 dakika süren bu işlemden sonra iyileşme süreci oldukça fazladır.

Basura İyi Gelen Bitkiler

Basura ne iyi gelir bitkisel olarak evde çözüm arayan kişiler için bu bitkisel yöntemlerin ağrıyı ve kanamayı hafiflettiğini söylemek mümkün olsa da tam olarak tedavi ettiğini söylemek mümkün değildir.

Bazı üzerinde oldukça etkili bitkisel ürünlerden bir tanesi çoban çantası kürü olarak bilinmektedir. 4 tatlı kaşığı kadar çoban çantası bitkisi ince ince kıyıldıktan sonra üzerine 1 litre kadar su eklenerek 8 saat kadar bekletilip üzülmekte ve daha sonra pamuk yardımıyla basurlu bölgeye uygulanmaktadır.

Basura iyi gelen bitkiler genel olarak şöyle sıralanabilir;

  • Basur Otu
  • Aloe Vera   
  • Kantaron Yağı         
  • Güvercin Ağacı       
  • Karahalile     
  • İskoç Kara Ağacı 
  • Mango Çekirdeği         
  • Kişniş Tohumları       
  • Muz         
  • İncir ve Yaban Mersini

Basura İyi gelen krem

Basur problemi meydana geldiğinde geçici olarak hemoroid kremleri kullanılarak ağrı azaltılabilmektedir. Ancak tam olarak tedavi edilebilmesi için mutlak cerrahi yöntemler uygulanması gerekmektedir.

Basur kremleri içerisinde yer alan Lidokain etken maddesi sayesinde bu bölgedeki iltihap geçici olarak kurutulmakta ve ağrı azaltılmaktadır Basura iyi gelen krem isimlerşöyle sıralanabilir;

  • Anestol Pomad   
  • Kortos Krem       
  • Lokalen       
  • Anuflex Pomad         
  • Redekain     
  • Procto-Glyvenol       
  • Ultraproct         
  • Recbutin
  • Proctolog
  • Doloproct

Doloproct Bu kremlerin kullanımı sayesinde hastaların kısa süreliğine de olsa rahatlaması sağlanmaktadır. Ancak krem kullanımından sonra geçen ağrılar doğrultusunda basurun iyileştiği düşüncesine kapılmamak gerekmektedir.

Çünkü basur bazı dönemlerde sönme eğilimi gösterse de ne zaman ortaya çıkacağı belli olmadan aniden belirti göstermeye başlayabilir. Böylece hastanın rutin hayatı beklemediği bir zamanda yeniden sekteye uğrayabilir.

Basur memesini kurutan krem

Basur memesini kurutan krem ve en iyi hemoroid kremi olarak kabul edilen krem Procto- Glyvenol olmaktadır.

Bu krem uzun yıllardan beri basur ağrısı ve kaşıntısı sırasında kullanılan ilaçlar arasında yer almaktadır.

Kaşıntıyı hafifleten, basur ağrısını hafifleten ve basur kanamalarını durduran bu kremler sayesinde hasta şikayetleri önemli ölçüde azalsa da kesin çözümler yaratmadığını dan mutlaka basur problemi yaşayan kişilerin uzman bir doktora başvurmaları gerekmektedir.

Bunun yanı sıra basur tedavisi sırasında doktorlar tarafından en çok reçete edilen kremlerden bir tanesi de Anuflex Pomad olmaktadır. Bitkisel içeriğe sahip olan bu ilaç sayesinde daha sonra ağrıları ve fakat çatlağı önemli ölçüde azaltılmaktadır.

Reçetesiz olarak da satılan basur kremi içerisinde meyan kökü ekstrası, sarı kantoron yağı, at kestanesi özü ve karanfil yağı bulunmaktadır. Bitkisel içerikleri sayesinde kısa sürede basur ile meydana gelen iltihaplanmalar ortadan kaldırılabilmektedir ve bununla birlikte basurun en belirgin semptomları olan kaşıntı ve kanama ortadan kalkmaktadır.

Son olarak basur memesini kurtaran krem önerileri içerisinde en etkili kremlerden bir tanesi Anestol Pomad olmaktadır. Bu kremin içerisinde lokal anestezi içeren maddeler bulunması nedeniyle bölgedeki ağrıyı hafifletmek dikte ve aynı zamanda antipruritik özelliği sayesinde kaşıntı problemini de ciddi oranda azaltmaktadır.

Basur Olmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Basurda 4 farklı derece bulunmaktadır. Hasta hangi derecede bulunursa bulunsun mutlaka kanama şikâyeti bulunmaktadır

Kanama ve basur şikayetlerini ortadan kaldırmak ve basur olmamak için dikkat edilmesi gerekenler içerisinde sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulması ve mayalı besinlerin tüketimini oldukça aza indirmek gerekmektedir.

Hastaların mağdur olmaması için düzenli olarak bağırsak çalıştıracak kefir ve yoğurt tüketimi yapması, akşam öğünlerinde mutlaka çorba tüketmesi ve gazlı içeceklerden mümkün olduğunca uzak durması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra keçi boynuzu, toz zerdeçal ve papatya çayı da basur oluşumunu engelleyen yöntemler arasında yer almaktadır.

Genellikle hareketsiz yaşam şartında da sıklıkla görülen basur problemi uzun süre aynı pozisyonda durulmadığı sürece önlenebilmektedir.

Basura Ne İyi Gelmez?

Basur olan kişilerin belli dönemlerde şiddetli ağrıları ortaya çıkmakta ve aynı zamanda kanamalar meyana gelmektedir.

Makat bölgesinde ortaya çıkan bu rahatsızlık bazı besinlerin tüketimi ile çok daha fazla meydana gelebilmektedir. Bu nedenle basuru olan ve sönme evresinde bulunan kişilerin çikolata, konserve gıdalar ve beyaz pirinç tüketmemesi gerekmektedir.

Basura ne iyi gelmez? Sorusu basur hastalarından tarafından sıkça merak edilmektedir. Bu noktada basuru olan kişilerin yukarıda vermiş olduğu besinleri tüketmemeleri ve sürekli olarak sabit işlerden kaçınmaları gerekmektedir.

Hemoroit Nedir?

Halk arasında basur olarak da bilinen hemoroit hastalığı fakat bölgesinde bulunan kan damarlarının şişmesi ve genişlemesi sonucunda ele gelir halde olmasıdır. Basur belirtileri içerisinde en sık rastlananları makat bölgesinde ve dışkıda kan, makatta şişlik, akıntı hissi ve kaşıntıdır.

Hemeroid tramboz ise hemoroidal damarlarda Meydana gelen kan akışındaki bozukluk ve bölgede kan birikmesi sonucu tıkanan damarların pıhtı ulaşarak ağrılı ve içi dolu lezyonlara dönüşmesidir.

Hastaların günlük hayatını oldukça sekteye uğratan bu rahatsızlık kısa sürede tedavi edilmediğinde ciddi problemlere yol açmaktadır.

Özellikle aniden giren ağrılar sonucunda hastaların uzun süre hareket edemez halde kalması sonrasında ağrı devam ettiği sürece herhangi bir iş yapması mümkün olmamaktadır.