Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını tek bir nedenden dolayı ortaya çıkabildiği gibi, kümülatif nedenlerden dolayı da ortaya çıkabiliyor. Bağ ağrılarını tedavi edebilmek için, pek çok yöntem geliştirilmiştir, Tıp dünyasının ilk günlerinden beri baş belası olan bu ağrıları tedavi edebilmek için gerekli nedenler ve yöntemler bellidir.

Baş Ağrısının Nedenini Öğrenin.

-Susuzluk -Artan Vücut Sıcaklığı -Kirli Hava -Migren -Sigara -Alkol Tüketimi -Kafeinsizlik -Kronik Rahatsızlıklar -Kanser -Tansiyon

Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Vücudunuz susuz kalırsa, beyin sinyal vermeye başlar. Günde 2 litreden az su içmek ciddi anlamda baş ağrısı yapabilir. Bazı bireyler çok fazla terlediği için su atımı fazladır bu bireylerin günde 3 litre su içmesi de gerekebilir. Özellikle hareketli bir hayatınız varsa günde en az 3 litre su içiniz. Vücut sıcaklığının yükselmesi de baş ağrısına neden olur. Bulunduğunuz ortamdaki hava sıcaklığı 26 dereceden fazlaysa, artan her bir derece ciddi anlamda başınızın ağrımasına neden olmaktadır. Bu nedenle ortam sıcaklığının 26 dereceden düşük olduğu konumlarda yer almanız çok önemlidir. Uzun süre evde veya kapalı alanda kalmak, temiz hava alımını engelleyerek baş ağrısına neden olur. Eviniz ne kadar iyi havalanırsa havalansın, dışarıdaki gibi temiz bir havayı asla bulamazsınız. Migren ve sigara da baş ağrılarının nedenidir. Özellikle günlük sigara tüketiminizi artırmaya kalkarsanız, çok ciddi baş ağrısı yaşarsınız. Örnek vermek gerekişe günde 1 paket sigara içen biri bunu 2 pakete çıkardığında çok ciddi baş ağırsı yaşar ve nikotin zehirlenmesi yaşayabilir. Migren de doğal bir hastalık olduğundan baş ağrısına neden olur.

Temiz Hava Alın

Baş ağrısı nasıl geçer diye soruyorsanız, temiz bir hava her zaman size yardımcı olacaktır. Tansiyon yükseldiğinde hastalara temiz hava aldırmalarının nedeni de budur. Uzun süre kapalı alanlarda kalmayın ve bol bol temiz hava alın.

Serin Alanları Tercih Edin

Ne kadar üşüdüm derseniz deyin, sıcak hava soğuk havadan daha zararlıdır. Özellikle bulunduğunuz konumun sıcaklığı 26 dereceyi geçiyorsa, ciddi anlamda problem yaşarsınız. 1900’lü yıllarda ortalama bir Avrupalının oda sıcaklığı 18 dereceydi ve ideal bir sıcaklık olarak görülüyordu. 26 derecenin üzerindeki oda sıcaklıkları sağlığınıza ciddi anlamda zarar verebilir.

Soğuk Pres Yapın

Başınıza yapacağınız soğuk pres sizi baş ağrısından koruyacaktır. Düzenli olarak başınızı soğuk bir havluyla serin tutmanız kısa sürede baş ağrısını geçirecektir.

Ağrı Kesici Kullanın

Baş ağrınız katlanamaz seviyeye geldiyse ilaç alabilirsiniz. Hafif ağrı kesiciler baş ağrısının tedavisinde çok önemli role sahiptirler. Aşırıya kaçmadan ağrı kesici kullanmanız, baş ağrısı nasıl geçer sorunuza yardımcı olacaktır. Asla düzenli bir şekilde ağrı kesici kullanmayınız.