Ayak Terlemesine Ne İyi Gelir?

Pek çok kişi ayak terlemesine ne iyi gelir şeklinize bir takım araştırmalar yapmakta ve bu sorunun en hızlı ve en kolay bir şekilde nasıl geçeceğini merak etmektedir. Ancak bu noktada merak edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de ayak terlemesi gibi bir problemin hangi sorunlar neticesinde ortaya çıkmış olabileceği olmalıdır.

Ayak terlemesi gibi bir durumun sebeplerinden en önemli olanı ayakların bütün gün kapalı bir ayakkabının içerisinde kalması olacaktır. Yanlış bir ayakkabı ve çorap tercihi de ayakların çok fazla terlemesine sebep olan en büyük etkenler arasında yer alır. Genellikle naylon malzemeden yapılmış olan ayakkabı ya da çoraplar ayak terlemesi gibi bir problemin ortaya çıkmasına davetiye çıkarır. Hemen hemen herkes tarafından bu tip bir sorun yaşanabilir ancak ayak terlemesi sorunu aynı zamanda ayak kokusunu da beraberinde getirir. Bu sebepten dolayı da ayak terlemesi sorununun önüne geçmeye çalışmak ve bu durumu engellemek son derece önemli olacaktır. Bu sebepten dolayı da ayak terlemesine ne yapmak gerekir konusunu gündeme getirerek sizlere bu makalemizde bu durum hakkında detaylı bir bilgi vermeye çalışacağız.

Ayak Terlemesi Neden Olur?

Ayak terlemesi neden olur konusu ile ilgili olarak birden fazla detaydan söz etmek mümkün olabilir. Çünkü ayak terlemesi gibi bir durum pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilen bir durumdur. Ayrıca ayak terlemesi bir anda ortaya çıkan ve kişiye oldukça büyük bir rahatsızlık veren, son derece sinir bozucu bir durumdur.

Ayak terlemesinin ilk olarak en çok bilinen nedeni genel olarak ayakların çok fazla ayakkabının içerisinde kalmış olması ya da naylon bir çoraba maruz kalması olacaktır. Çok stresli durumlarda da el ve ayak terlemesi gibi bir durum ortaya çıkabilir. Ayak terlemesi bir takım sporlar yapan kişiler tarafından da son derece yaygın bir şekilde yaşanan bir durum olarak karşımıza çıkar.

Bunun yanı sıra bir takım rahatsızlıkların sonucu olarak da ayak terlemesi gibi bir durum söz konusu olabilir. Ergenlik döneminde, hamilelik döneminde ve menopoz döneminde olan kişiler bu tip bir durum ile daha sık karşı karşıya kalabilir. Ayak terlemesi pek çok kişi için son derece sıkıntılı bir durumdur. Çünkü ayak terlemesi bazı insanlarda çok daha fazla görülebilir. Kişinin kendi vücut yapısı ile ilgili olan bu durum bir takım tedbirler alınması ile düzelebilen önemli bir rahatsızlık gibi de görülebilir. Fakat insanların pek çoğu ayak terlemesi gibi bir durum ile karşı karşıya kaldıkları zaman herhangi bir önlem almadan hayatlarına bu şekilde devam etmeye çalışırlar.

Ayak Terlemesi İçin Önlemler

Ayak terlemesi için önlemler almak hayatınızı biraz daha kolaylaştırabilir. Ayak terlemesi gibi bir sorun ile karşılaşmamak için çoraplarınızı pamuklu ya da bambu kumaştan tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra gerçek deri veya kalmaz ayakkabılar da tercih ederseniz ayaklarınızın nefes almasını sağlayabilirsiniz.

Ayaklarda meydana gelen terlemeler ayak parmaklarının arasına ve üzerine yapışacaktır. Bu sebepten dolayı da ayaklarınızı her gün mutlaka yıkamanız ve iyice durulamanız gerekir. Özellikle de her gün aynı ayakkabıyı giymemelisiniz. Çünkü ayakkabınızda bütün gün terlemiş olan ayaklarınızdan kalan ter kurumadan tekrar giyildiği zaman son derece nahoş bir kokuya neden olur. Eğer ki sadece bir gün kadar bile giyilmezseler kuruyabilirler.

Eğer ki ayaklarınız çok terliyorsa banyo yaptıktan sonra mutlaka ayak parmaklarınızın arasına kulak çubuğu ile temizleyebilirsiniz ya da bunun için pamuk kullanabilirsiniz. Ayak terlemesini ve dolayısıyla da ayak kokusunu önlemek için koku giderici ayak tabanlıkları ve deodorantlar kullanmak da oldukça iyi bir çözüm yöntemi olabilir.

Ayakların Aşırı Terlemesi Neyin Habercisidir?

Ayakların aşırı terlemesi neyin habercisidir konusu ile ilgili olarak genellikle mantar ya da hiperhidrosiz adı verilen bir terleme hastalığı akıllara gelir. Eğer ki ayaklarınızda ciddi anlamda fazlasıyla bir terleme söz konusu ise mutlaka bunun ciddi anlamda bir sebebi vardır diye düşünüp bir takım araştırmalar yapmak sizin için son derece faydalı olacaktır. Sonuç olarak vücudumuzda gerçekleşen bütün hadiselerin kesinlikle bir hastalık ile belirtisi olabilir.

Ayak Terlemesine Doğal Çözüm

Ayak terlemesine doğal çözüm kesin olarak denenmesi gereken yöntemlerdir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin hemen hemen herkesin başına gelebilecek olan bir durum olarak ayak terlemesi doğal olarak pek çok rahatsız edici durumu da beraberinde getirir. Mesela bu durumlardan en önemli 2 tanesi nedir diye soracak olursanız ayaklarda terlemenin meydana getirmiş olduğu bir koku ve aynı zamanda da insanı deli eden bir kaşıntı diyebiliriz. İşte bütün bunlara çözüm üretecek olan bir soruya yani ayak terlemesi nasıl geçer ya da ayak terlemesi için evde ne yapılabilir gibi bir takım sorulara cevap verecek olursak şunları söylemek mümkündür.

  • Patates
  • Domates suyu     
  • Hindistan cevizi yağı         
  • Elma sirkesi       
  • Meşe kabuğu          
  • Mısır nişastası ile karbonat       
  • Sodyum bikarbonat        
  • Kekik yağı ile pudra          
  • Biberiye, nane ve adaçayı        
  • Tannik asit

Yukarıda sıralanmış olan doğal ürünlerin hepsi ayak terlemesini ve etkilerini ortadan kaldıran doğal ürünler olarak bilinir. Genel olarak bu ürünleri ayakta bekleterek ya da masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Antibakteriyel etki yapacak olan bu ürünler, ayak terlemesinin neden olduğu ayak kokusunu tamamen ortadan kaldıracak ve ayaklarda aynı zamanda herhangi bir hastalık oluşumuna da engel olacaktır. Yıllardır bu tarifler dilden dile geçerek pek çok kişi tarafından uygulanmış ve sonuç olarak bu ürünlerin ayak sağlığına son derece iyi geldiği kanıtlanmıştır. Zaten dikkat ederseniz ayak kremlerinde de benzer doğal ürünler kullanılır. Daha çok mikroplardan ve bakterilerden arındırma yönüyle de söz konusu olan pek çok doğal ürünün kullanımı son derece yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Eğer ki ayaklarınızda terleme, koku ya da kaşıntı gibi problemler söz konusu ise mutlaka yukarıdaki doğal ürünleri denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.