İçindekiler:

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokması Şişliğine Ne İyi Gelir?

Eşek Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir? Krem

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

İnsanlar için yaz aylarının en büyük tehlikelerinden biri olan arılar, insanları sokabilmekte ve bu arı sokması kişilerde çok sık yaşanabilmektedir. Arı sokması, özellikle bünyesi güçlü ve vücudunda herhangi bir alerjik etki oluşturmayan kişilerde az bir etki ile kendisini gösterirken, bünyesi hassas ve alerjik reaksiyon oluşan kişilerde arı sokması oldukça tehlikeli olabilmektedir.

Bal arıları genellikle kişileri hayati bir tehlikeye sokmazken, özellikle eşek arısı sokmaları çok daha ciddi vakalar olarak tıbbi müdahale gerektirebilmekte ve hayati tehlike olasılığı da hassas bünyelerde oldukça fazladır. Bir arı sokması yaşayan ve bu arı sokmasının sebebiyet verdiği ağrı, acı, sızlama ve şişliği gidermek isteyen kişiler, arı sokmasına ne iyi gelir? Sorusuna bir cevap aramaktadır.

Özellikle arı sokmalarında zehrin göz, ağız, burun, dil gibi bölgelere akması durumunda kesinlikle tıbbi bir müdahale gerekmekte ve kişilerin doktora başvurarak tedavi olması gerekmektedir. Ancak özellikle bünyesi güçlü ve alerjik reaksiyonu olmayan kişilerin arı sokması sonrasında bu sokmanın tüm etkilerini hafifletebileceği ve hızlıca iyileşmesini sağlayabileceği pek çok doğal ve bitkisel yöntem bulunmaktadır.

Durumu ciddi olmayan kişiler, evde çeşitli yöntemler uygulayarak bu problemden kolayca kurtulabilmektedir. Özellikle arı sokmasının yaşandığı bölgede oluşan aşırı şişlik, sızlama ve kaşıntı gibi durumların ortadan kaldırılabilmesi için etkili olan bu yöntemler kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir.  Arı sokmasına ne iyi gelir? Evde çözüm yöntemleri arayan kişiler tarafından merak edilirken özellikle arı sokmasında en etkili doğal yöntemler şunlardır;

  •  Sarımsak: Sarımsak özellikle antiseptik özelliği ile kişilerin arı soktuğu bölgeye ezmiş olduğu sarımsakları 20 dakika kadar direkt olarak uygulaması oldukça etkilidir.
  • Yoğurt: Özellikle arı sokmasından sonra hissedilen aşırı yanma, ağrı ve sızlama konusunda tüm bu etkileri hafifletme konusunda oldukça etkilidir.
  • Soğan: Soğan, doğal antibiyotik özelliği sayesinde özellikle arının soktuğu bölgedeki zehri kırma yeteneğine sahiptir ve bu sayede kişiler arı sokması probleminden kısa sürede kurtulabilmektedir. Soğanı ortadan 2’ye bölerek iç kısmını arının soktuğu bölgeye uygulayabilirsiniz.
  • Soğan: Soğan, doğal antibiyotik özelliği sayesinde özellikle arının soktuğu bölgedeki zehri kırma yeteneğine sahiptir ve bu sayede kişiler arı sokması probleminden kısa sürede kurtulabilmektedir. Soğanı ortadan 2’ye bölerek iç kısmını arının soktuğu bölgeye uygulayabilirsiniz.
  • Elma Sirkesi: Arı sokmasında meydana gelen ağrı ve kaşıntıların giderilmesinde etkilidir. Bir pamuğun üzerine bir miktar elma sirkesi dökerek bu bölgeye masaj yapar gibi elma sirkesi uygulayabilirsiniz.
  • Lavanta Yağı: Lavanta yağı, arı sokması tedavisinde en etkili yöntemlerden biri olarak yalnızca hafif etkili arı sokmalarında değil eşek arısı sokmalarında bile oldukça etkili bir bitkisel yağdır. Bu yağ, arının soktuğu bölgeye pamukla uygulandığı takdirde zehri oldukça kısa bir sürede almakta ve bu sayede kişilerde ciddi etkilere sebebiyet vermesini engellemektedir.
  • Kortizonlu Krem: Kortizonlu kremler, hem arı sokmasının şişliğini kontrol altına alma hem de kaşıntıyı giderme konusunda doktorlar tarafından kişilere en çok önerilen yöntemlerden biridir.

Arı Sokması Şişliğine Ne İyi Gelir?

Arı sokması şişliğine ne iyi gelir? Sorusu, kişilerin maruz kaldığı arı sokması durumunda kısa bir sürede meydana gelen büyük şişliğin nasıl giderilebileceği konusunda merak ettiği ve yanıt aradığı sorulardan biridir. Öncelikle arı sokması şişliği için pek çok bitkisel yöntem yukarıda yer almaktadır. Bu bitkisel yöntemlerin haricinde, kişilerin arı sokmasından sonra hemen doktora başvurduğu takdirde yapılan incelemeler sonucunda arı sokması şişliğinin giderilmesi adına doktorlar tarafından pek çok farklı ilaç önerilebilmektedir.

Yalnızca şişlik için değil, aynı zamanda kaşıntı ve ağrı için de etkili olan bu tıbbi yöntemler sayesinde kişilerin şişlikleri, kaşıntıları ve ağrıları en kısa sürede giderilebilmektedir. Bu ilaçlar, arı sokmasının ciddiyeti, kişilere etkisi, bölgesi ve kapladığı alan gibi durumlara göre farklılık göstermektedir.

Arı sokmasına şişlik kaşıntı ne iyi gelir? Sorusuna yanıt olarak; Geniş şişlik alanları için oral kortikosteroid veya prednizon, ağrıyı azaltmak için ibuprofen veya asetaminofen, kişilerde şiddetli bir alerjik reaksiyon bulunuyorsa epinefrin oto-enjektör  tedavisi önerilmekte ve uygulanmaktadır.  Bunun yanı sıra özellikle kişilerin evlerinde arı sokması şişliğini geçirebilecekleri en etkili yöntem buz kompresidir.

Eşek Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Eşek arı sokmasına ne iyi gelir? Sorusu da en çok merak edilen konulardan biridir. Öncelikle eşek arıları, bal arılarına göre çok daha zehirli iğnelere sahiptir ve eşek arısı sokmasında kişilerin bağışıklığının düşük olması veya alerjik reaksiyonlar meydana gelmesi durumda ciddi hayati tehlikeler oluşabilmektedir.

Eşek arısı sokması yaşandıktan sonra yapılması gereken ilk şey, eşek arısı iğnesinin soktuğu vücuttan çıkartılmasıdır. Ancak bunu doktorların yapması gerekmektedir. Eşek arısı sokması yaşandıktan sonra mutlaka acil bir şekilde kişinin doktora götürülmesi ve eşek arısı iğnesinin çıkarıldıktan sonra vücuda işleyen zehri çıkarabilmek ve etkisini azaltabilmek için tıbbi müdahale yapılması gerekmektedir.

Özellikle eşek arısı sokmasında bölgede ciddi oranda yanma, kaşıntı ve acı hissedilebilmekte ve bu bölgenin sıkılarak zehrin dışarı akıtılması kişilere oldukça iyi gelmektedir. Kişilerin eşek arısı soktuğu durumunda sokmuş olduğu bölgeyi derhal soğuk su ve sabun ile birlikte güzelce yıkaması ve ardından bu bölgeye buz kompres uygulaması gerekmektedir. Buz kompres, özellikle acı ve şişkinliği alacaktır.

Lavanta yağı, eşek arısı sokmasında en etkili bitkisel yöntemlerden biridir. Zehrin vücuttan atılmasında büyük bir rol oynayan ve etki gösteren bu yağ, eşek arısı sokmasının bulunduğu bölgeye pamuk yardımıyla hemen uygulandığı takdirde eşek arısı zehri kolayca çıkarılabilmektedir.

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir? Krem

Arı sokmasına ne iyi gelir? Krem konusunda kişilerin merak ettiği sorulardan biridir. Arı sokması yaşayan kişilerin özellikle oluşan kaşıntı ve yanmadan kurtulabilmek adına aradığı yöntemlerden biri olan kremler konusunda özellikle kortizonlu kremler, arı sokması tedavisinde oldukça etkilidir. Bu kremler, arı sokması sebebiyle o bölgede oluşan kaşıntı ve ağrıyı önemli ölçüde hafifletebilmektedir. Eczanelerden kortizonlu kremleri rahatlıkla temin edebilirsiniz.