Alerjik Göz Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Alerjik göz kaşıntısına ne iyi gelir konusu ile ilgili olarak alerji durumunun bir takım semptomları arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bu sebepten dolayı insanlarda alerjinin ne gibi semptomları olduğunu ve ne tür şeylerden meydana geldiğini anlatmak çok daha doğru olacaktır.

İnsanların pek çoğunda alerjik rinit gibi bir durum söz konusu oluyor. Bu tür rahatsızlıklar için yapılması gereken pek çok şey evde kendi kendinize iyileştirme yöntemleri olarak düşünülebilir. Alerji genel olarak çiçek polenlerinden ya da ağaçların salgılamış olduğu bir takım salgılardan meydana gelen ve insanlara bulaşan bir şeydir. Çiçek polenleri ve ağaçların polenleri İnsanların gözlerine yapışarak burada kızarıklık ve kaşıntıya neden olur. Aslına bakacak olursak bu sebepten dolayı gözleri çok fazla kaşımaktan kaynaklı olarak da gözlerde kızarıklık meydana gelir. Ağaçların ve çiçeklerin polenleri gözlere yapıştığı zaman gözlerde sulanma, hafif ağrı ve kaşınma meydana gelecektir. Bu durum da Çilek polenlerinin ve ağaçların polenlerinin insanlar üzerinde bir alerjiye sebep olduğunu gösteren durumlardır. Bu durumdan kaynaklı olarak alerjik rinit konusunu bu yazımızda detaylı bir şekilde ele aldık.

Alerjik Rinit Nedir Ve Nasıl Olur?

Alerjik rinit nedir ve nasıl olur konusu ile ilgili olarak bir açıklama yapacak olursak alerjik rinitin insanlar üzerinde meydana getirmiş olduğu pek çok rahatsız edici durumdan söz edebiliriz. Mesela alerjik rinit meydana geldiği zaman insanlar da bir yorgunluk ve halsizlik hissi özellikle de bahar ve yaz aylarında ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda şubat, mart ve nisanda da ağaçlardan kaynaklı olarak polenler havada uçuşur ve bu da insanlara büyük ölçüde zarar verir. Bu noktada konumuz alerjinin gözlerde ne şekilde ortaya çıktığı olduğu için direkt olarak gözlerde meydana gelen belirtilerden söz edeceğiz.

Gözlerin kızarması ve sulanması aynı zamanda da çok rahatsız edici bir kaşıntı, ağaç ve çiçek polenlerinin gözlere yapışması sonucu meydana gelir. Bu durumda da gözlerin ovuşturulması ve çok fazla kaşınması hiç de sağlıklı bir davranış değildir. Eğer ki alerji kaynaklı sebeplerden dolayı gözdeki çok fazla kaşırsak gözlerde retina zedelenmesine neden olabilir. Bu da uzun vadede çok daha fazla sorunların meydana gelmesine sebep olur ve gözlerin bir takım farklı hastalıklara yakalanmasına neden olur.

Alerjik bir durumdan kaynaklı olarak gözlerde kaşınma, sulanma ve kızarıklık başka diğer pek çok semptom ile bir arada düşünülecek olursa alerjik rimit belirtilerinin de bu aşamada söz konusu olması gerekiyor. Alerjik rinit belirtileri olarak; geniz akıntısı, burnunuza tıkanıklık ya da burun akıntısı, halsizlik ve yorgunluk ya da hafif ateş gibi sorunlar görülebilir. Bütün bunların yanı sıra nefes almakta zorluk çekmek ve göğüs kafesindeki ağrıların da bir arada yaşanması sonucu alerjik rinit kaynaklı bir göz kaşıntısı ya da gözlerde kızarıklığın meydana gelmiş olduğu anlaşılır.

Alerjik Göz Kaşıntısına Evde Ne İyi Gelir?

Alerjik göz kaşıntısına evde ne iyi gelir diye soracak olursanız bu noktada son derece kolay bir şekilde her aktarda bulabileceğiniz ya da her manavdan ulaşabileceğiniz doğal yöntemlerden söz edebiliriz. Alerjik göz kaşıntısına iyi gelen şeyler için şunlardan söz etmek mümkün olacaktır;

  • Elma sirkesi        
  • Patates          
  • Yeşil çay          
  • Siyah Çay        
  • Aloe vera jeli          
  • Çemen tohumu         
  • Tuzlu su        
  • Salatalık          
  • Ilık su

Gözler de meydana gelen kaşıntıların evde doğal yöntemlerle giderilmesi amacıyla gözlerin ılık suyla yıkanması son derece önemli bir şey olacaktır. Gözlere patates ve salatalık koymak da çok eskiden beri bilinen klasik bir yöntem olarak hem gözlerdeki kaşıntının giderilmesine hem de gözlerin dinlenmesi için yardımcı olacak olan bir yöntem olarak karşımıza çıkar.

Gözlerde meydana gelen kaşıntı için ayrıca aloe vera bitkisinin jeli de son derece yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Özel olarak aloe vera jeli zaten kaşıntıyı alan bir şey olduğu için alerjiye bağlı olan göz kaşıntılarında son derece etkin bir rol oynar. Bunun yanı sıra göz çevresinin nemlenmesi için de son derece etkili olacağı için aloe vera jelinin göz kaşıntısı giderme amacıyla kullanılması son derece büyük bir önem taşıyor ve çok büyük ölçüde bir fayda sağlandığınızda pek çok kişi tarafından tecrübe ediliyor.

Gözlere yapışan polenlerin sebep olduğu göz kaşıntılarında aynı zamanda bir iltihaplanma durumunun da söz konusu olacağını göz önünde bulundurarak elma sirkesi ve tuzlu sudan yardım almanız gerektiğini de tavsiye ederiz. Elma sirkesine bir pamuğu batırarak gözlerin silinmesi bu bölgede iltihaplanmanın önüne geçmek için oldukça büyük bir önem taşıyor. Bunun yanı sıra tuzlu suyla gözlerini yıkanması da mikroplardan arınması açısından son derece önemli bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

Alerjik göz kaşıntısı için kullanılacak olan eski yöntemlerden biri olarak da çemen tohumundan söz etmiştik. Yani doğanın sebep olduğu bu olumsuz durumu yine doğadan gelen bir takım doğal ve bitkisel çözümlerle tedavi etmek her zaman için işe yarayacaktır. Çemen tohumunun gözlerin üzerine konularak ya da bir şekilde gözlere uygulanması sonucunda son derece kolay bir şekilde alerjinin sebep olduğu göz kaşıntısından kurtulmak mümkün olacaktır diyebiliriz. Aynı zamanda gözlere soğuk kontrat uygulaması da her zaman için kaşıntı kesme amacıyla işe yarayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Gözlerin üzerine buz torbası koymak ya da birazcık ince bir beze buz tanelerini koyarak gözün üzerinde bir süre bekletmek gözlerde meydana gelen alerjik kaşıntıları kesmek adına son derece etkili olacaktır.

Alerjik Göz Kaşıntısına Hangi Damla İyi Gelir?

Alerjik göz kaşıntısına hangi damla iyi gelir konusunu ile ilgili olarak sonuçta bir ilaç olduğu için doktor kontrolü altında olmadan herhangi bir şey söylenmesi söz konusu değildir. Neden diye soracak olursanız çünkü ilaçların içerisindeki bazı etkin maddeler insanlar da çok daha farklı reaksiyonların meydana gelmesine sebep olabilir.